Shopping

Idag har mamma och jag slagit shoppingrekord. Vi har ägnat exakt 7 timmar och 20 minuter av dagen åt att gå i affärer. Mina fötter är lite smått förstörda vid det här laget, men det är det värt. Det finns inget bättre än att vara i en stad där det faktiskt existerar affärer. Shoppingdelen i mig tackar och bugar!

Mina fynd för dagen: Klänning, halsduk, leggings, knästrumpor och juleljus. Dessutom inhandlade jag årets första julklapp (någonting till min kära syster) och ett kort till Fars Dag.

Var inte oroliga! Mamma hittade också fina saker, så hon var inte mitt stackars bihang hela dagen...

För övrigt har jag nu skrivit hela förutsättningsanalysen och dessutom klämt ur mig en stor del av intentionsbeskrivningen. I'm good.

Dagens projekt

Idag undviker jag att skriva mina lärandearbeten. Därför var förra inlägget extremt långt. Därför skriver jag ett till nu. Jag har nämligen gjort det mesta som kan göras redan. Övat piano, gitarr och sång, städat badrummet, ätit mat, druckit mjölk, gått fram och tillbaka... Nu finns det snart ingen återvändo. Snart måste jag öppna Word-dokumentet igen. Hittills har jag skrivit rubriken 'Förutsättningsanalys'. Det är en jättefin rubrik, skriven i storlek 16 och med fet stil. Dock är resten av sidan alltför tom och vit. Jag tror (hör och häpna) inte att Gunnar skulle godkänna den här uppsatsen riktigt än. Visst beskriver den min hjärnas håligheter perfekt, men den är nog inte vad han skulle kalla en förutsättningsanalys. Tror inte att 'texten' fungerar som en intentionsbeskrivning heller. Tyvärr.

Nej, nu är det dags att fylla på mjölkglaset. Igen.


Göteborgshelgen

Sitter återigen i föräldrarnas lilla hus och blickar ut över dammen. Den här helgen skulle lätt kunna beskrivas med ett få antal ord: Regn, blåst, fika, fest och affärer. Jag valde verkligen den perfekta helgen (vädermässigt) att resa till blåstens stad, det vill säga Göteborg...

I fredags, när jag gick av stadsbussen utanför Karlstad busstation, gick mitt paraply sönder. Mitt fina, blågrå paragua! Så många regnoväder som det räddat mitt hår från undergång och nu ville det inte följa med mig mer. Jag stod kämpades med att fälla ihop det medan jag pratade med Geijer-Johanna. Sedan gick jag för att köpa min bussbiljett till Götet. Swebus hemsida hade ju inte riktigt velat fixa en biljett åt mig, då de gjorde om hemsidan. Väl inne pratade jag med en trevlig kille, som förklarade att det inte gick att betala med kort p.g.a. visst krångel, så jag tog en extra tur till kiosken för att fjäska till mig ett uttag av pengar. Väl tillbaka fick jag veta att bussbiljetterna var slut. Whoho, hurra, yay! En annan tjej och jag försökte att få åka med bussen ändå, men det gick såklart inte. Istället blev vi bästa kompisar och tog följe till tågstationen för att se om SJ ville hjälpa oss. SJ hjälpte gärna till, så vi köpte biljetter till ett tåg och tillbringade en timme på stationen med en baguette och lite kaffe (kaffet var inte mitt).

Väl framme i Göteborg, hade jag en mysig kväll tillsammans med Cathrinen, mat och mycket te. Det var så mysigt att vi inte lade oss förrän klockan tre. Därför var jag lite småtrött hela lördagen. Vi tillbringade dagen inne i centrum tillsammans med Ems. Cathrine shoppade, men jag hittade ingenting. Ovanligt, men sant. Istället åkte vi till lägenheten för att göra oss i ordning. En klädkris senare, förfestade vi tre och Gustav. Det var en ombytt kväll. Jag var trött medan de andra flickorna var jättefestsugna. Vi rusade ut för att ta spårvagnen till krogen, utan någon aning om vädret. Därute möttes vi av ösregn och storm. Värsta vädret jag sett på flera år faktiskt. Framför mig hoppade flickorna omkring, jätteglada och oberoende av regnet, medan jag försökte få mitt paraply att fälla ut sig. Handtaget gick av efter ett par meter och jag vandrade omkring med de resterande delarna, som till slut inte heller ville hjälpa mig. Väl på spårvagnen var vi blöta. Vi gick för att ta en öl på en gaybar, där jag nästan kände mig lite torr ett tag. En vandring till Pressbyrån senare var jag inte lika torr. Speciellt inte efter en lång väntan i kön till Sticky. Lyckades dock stå lite under några spanjorers paraply ett tag, vilket var ett plus på språkfronten!

Inne på krogen valde jag att torka inne i rockbaren med en öl i handen. Det gick jättebra, ända tills en kille gick förbi och knuffade mig så att jag spillde öl över halva tröjan. Som plåster på såren hade jag i alla fall sällskap av kvällens ragg. Det är alltid lika roligt att höra vad folk använder för raggningsrepliker. Kvällens var: 'Varför står du här och ser snygg ut?' Det visste jag förstås inte. Vad jag däremot visste, var jag att jag var jätteblöt (och ölig). Jag underhöll mig med att prata musik med denne kille i en kvart, ända tills tillståndet blev aningen kritiskt och jag flydde från platsen. Istället förflyttade jag mig till ett dansgolv tillsammans med mina flickor. Det var skoj, men för att göra mig lite gladare hällde en kille ut öl på min rygg. Jag gissar att jag såg ut att ha för torra kläder...

Vi dansade på krogen till halv fyra, då vi valde att hämta jackorna. Av någon anledning hade Ems inte fått någon nummerlapp när hon hängde in hennes och min jacka, så vi fick ägna en lång stund åt att leta efter kläderna. Dessutom fick hon betala 50 kronor för att de inte gett henne någon lapp. Mysigt.

Jag tänker inte berätta hur blöt Cathrine och jag såg ut när vi nådde lägenheten. Det var nämligen inte prat om att vara blöt längre. Snarare plaskvåt. Dränkt. Duschad.

Söndagen ägnade vi åt flera timmars fikande, i skydd från regn och rusk. Jag passade också på att köpa mig ett nytt paraply. Fikastunden var sjukt mysig och vi hade dagen till ära sällskap av Anna! Hon var en otrolig söt person och gav oss alla presenter. En läppglans för min del. Vet inte riktigt varför jag var värd en present, men hon är underbar som gav mig den!

Igår åkte jag tyvärr hem från den stora staden. Saknar redan mina små Värmlandstôser, men ser fram emot jultraditionerna med er! Tack för en underbar helg!

Fest, film och matte

Hur kommer det sig att helgerna alltid är bäst? Har haft sjukt kul även de här två lediga dagarna. I lördags blev det både fika, spelning med KBB i skolan och sedan fest hos Sosso. Dock var jag inte speciellt pigg efter Hellacoptersfredagen, så en tidig kväll väntade. Det gjorde ingenting, då jag fick en riktigt lång och skön natts sömn. På söndagen åkte jag in till stan och åt pizza med Cissi och Nordh. Vi fortsatte med den sedvanliga söndagsfilmen (eller snarare filmerna). En lagom seriös söndag, med andra ord...

Ibland blir jag så fascinerad över hur liten världen är. Den lilla Värmlands-Göteborgsvärlden, som Cathrine skulle ha sagt... Alla känner verkligen alla och alla förflyttas till samma platser. Det spelar ingen roll var man går; nog ramlar man över något spöke ur det förflutna. Jag kan riktigt känna hur ironin flödar i mitt liv just nu. Det känns lite som om jag lever i en dokusåpa... Återigen. Precis så som det alltid är numera.

Idag har jag varit på föreläsning hela dagen. En riktigt rolig föreläsning om matematik genom suzuki-metoden. Fick lära mig den spännande pi-sången (lyrics: 3,14159265358979) och annat intressant. Det är otroligt längesedan jag räknade matte, men blev nästan lite sugen när föreläsaren var så otroligt entusiastisk över sitt yrke. För dem som förstår, såg han dessutom ut som en blandning av Lenny och Vladislav, vilket gjorde att jag undrade halva föreläsningen om jag hade sett honom förut...

Helgens msn-ekvation: S x 1000 000 000 = Y

Vad betyder S och Y? Gissa rätt och du är bäst! (Nordh och Cissi får ej delta i tävlingen.)

Hellacopters

Igår var vi ett gäng som tog en tur till Karlstad för att gå på Hellacopters. Det var riktigt längesedan jag var på Nöjes, så det var kul att komma dit igen! Mycket folk, men inte så jättedragigt tyvärr. Sedan var det så att förra livebandet jag såg var RATM och... Det går ju faktiskt inte att jämföra med någonting annat.

Kvällens roligaste: När Nordh störde mig i mitt telefonsamtal bara för att visa att killen bredvid honom satt där utan byxor. Ett par minuter senare lade samma kille armen om Nordh och däckade (dock inte förrän han hunnit försöka vara intim och pussas lite). Vad finns det för typer på krogen egentligen?

Nu är det nedräkning till Göteborg. Bara 6 dagar kvar. Vi ska ha så kul, Cathrine och jag!


Lite ditt och datt

Jo, gehörstentan gick helt okej. Något slarvfel, men annars klarade jag det bättre än jag trodde. Fick alla rätt på ackordfärgningsdelen. Det innebär väl att Sossos fina spelande av m6 med växelbas gav nytta, trots allt.. ;) Sedan vill jag ge ett extra plus till vår grymt duktiga gehörslärare. Det finns nog ingen annan som börjar en tenta med avslappning!

Jag kom precis hem från en tvåtimmarslektion sångmetodik. Dagens ämne var anatomi. Känner mig lite lagom snurrig i huvudet efter att ha fått lära mig alla delar i halsen på både svenska, norska, latin och engelska. Ibland kan man undra om det inte vore lite lättare att ha en svensk undervisningsbok!

När jag kom ut till bilen imorse möttes jag förvånande av en frostig bil. Det är första môran den här hösten som jag måste stå och skrapa bilrutorna innan avfärd. Trots att jag var sen till skolan, kändes det riktigt mysigt att stå där med skrapan i handen. Det betyder ju att det snart är vinter! Jag ser fram emot att koka glögg på spisen, hänga upp adventspyntet och baka lussebullar. Mysfaktorn kommer att vara hög ett par månader framöver.

Det är fortfarande bara 4 grader ute. Dags att plocka fram varmare kläder.


Gehörstentan väntar

Sådärja. Då har förkylningen minskat. Väldigt skönt är det, såklart.

Jag har haft en gôrfin helg uppdelad i både Karlstad och Arvika. Mycket tid med familj och vänner. Hann både provspela ett piano, gå på stan, hälsa på storasyster i hennes nya hus och se på tre filmer. Just nu är jag lite småless på skolan och därför är det extra skönt att komma iväg och göra andra saker på helgerna. Det är skönt att lovet närmar sig i alla fall. Nedräkning till nästa fredag, då det bär iväg till Göteborg! Äntligen!

Nu sitter jag och väntar på min sånglektion. Jag har hunnit med veckans sångläxor hyfsat, trots att jag övar på tre låtar och ett plankningssolo samtidigt. Efter den lektionen väntar också en gehörstenta på jazzharmonik. Känns sådär, får jag lov att säga. Det är så svårt att skilja på m7b5 och dim. Musikmänniskorna som läser detta, förstår nog varför..

Nej, det får vara dags för lite lyssnande på Lollos gehörsinspelningar nu. Wish me good luck!

Underlig vecka

Har mått lite lustigt den här veckan, får jag lov att säga. Allt började som en förkylning i söndags, med ont i halsen och huvudet. Sedan dess har jag gått runt i någon slags frossa, dock utan feber, hela veckan. Dessutom har jag sovit sjukt mycket de senaste nätterna. När senast sov jag ordentligt tre nätter i rad? Såvitt jag kommer ihåg var det en sväng i juni, då jag mådde ungefär lika konstigt. Djupsömn för all del, men det här är en underlig sådan..

Hade ingen kraft alls på dansen i skolan igår, så jag hoppas att jag har repat mig tillräckligt inför träningen ikväll. Den vill jag verkligen kunna delta i ordentligt! Är riktigt sugen!

Nej, nu får det bli en varm kopp med te för att lugna halsmandlarna. Sedan väntar plugget.

Enjoy every moment



Vill bara påminna er om att njuta av hösten Jag har ägnat hela kvällen åt att tända ljus och lyssna på lugn musik. En riktigt skön stund alldeles för mig själv. Ibland finns det inget bättre än att vara själv och göra absolut ingenting.

Utöver det har jag inte speciellt mycket att skriva. Ägnar mest tiden åt att utöka mitt filmförråd.
Om ett par år har jag väl plöjt igenom alla de där filmerna man "ska ha sett".. Kanske..

ÄNTLIGEN!

För första gången sedan jag slutade på Geijerskolan har jag fått en rolig pianoläxa! En fin låt! En låt som inte enbart består av fjärdedelar och åttondelar i skalor! Ett stycke som faktiskt är en liten utmaning! Jag tackar alla högre makter för att jag råkade spela ur 'nybörjarboken'!