Nu åker jag!

 
 
Nej, nu får det vara nog med svensk sommar! Dags att åka till den spanska sommaren istället! Jag ska strax köra iväg till Landvetter för att sedan flyga vidare till Málaga flygplats och så småningom casitan. Det ska bli helt underbart att få se klarblå himmel och strålande solsken igen! Nog för att det varit helt okej väder här i Sverige, men vidare varmt är det inte för tillfället.
 
Mitt resesällskap denna gång blir Fredrik, Cissi och Jesper. Den sistnämnda har länge velat se hur Marbella ser ut, så jag passar på att visa honom! Vi blir borta i 11 dagar (inklusive resdagar) och kommer alltså hem fredagen den 5 juli.
 
Ha det underbart tills dess!

Strängnäs

 
 
Efter turen till Arsenalen åkte vi en sväng in till Strängnäs, eftersom vi ändå var i närheten. Det var fortfarande ett riktigt underbart sommarväder och därför var det extra mysigt att gå runt i den fina hamnen. Jag blev verkligen positivt överraskad av Strängnäs. Små gamla gränder, en fin kyrka och en somrig hamn! Vi passade på att äta lunch i solen inne i centrum innan vi åkte vidare.
 
På vägen hem bestämde vi oss lite spontant för att besöka Sosso, Fredrik och deras nyfödda dotter. Det var skrämmande längesedan vi sågs och därför var det extra kul att komma dit! Vi fick se deras nyköpta hus och blev bjudna på glass och jordgubbar. Jag hoppas verkligen att vi kommer att ses fler gånger i sommar, så att vi får tid att umgås mer ordentligt igen!
 
Den här semesterdagen kommer jag att leva på hela den kommande veckan!

Arsenalen

Igår åkte Fredrik och jag iväg på en spontanutflykt i Sverige. Det hela började egentligen med ett skämt från Fredriks sida. Han har länge varit intresserad av militärhistoria och efter ett x timmars spelande av World of Tanks har även jag lärt mig lite info om stridsvagnar (kanske lite för mycket). Därför har vi länge pratat om att åka till stridsvagnsmuseet Arsenalen för att kika lite på utbudet där. Fast tiden och pengarna har inte riktigt funnits till. När Fredrik skojade om att vi skulle ägna morgondagen åt att åka en tur till Arsenalen, så nappade jag. Varför inte? Så iväg bar det! Ångrar det inte ett dugg, för det var ett himla bra museum!
 
 
 
Arsenalen bjöd verkligen på sommarväder - både sol och värme!
 
 
En av mina absoluta favoriter från museumet var Jagdpanzer 38, Hetzer.
 
 
Det fanns otroligt blandat med stridsvagnar - både gigantantiskt stora och mindre.
 
 
SdKfz 131, Marder II.
 
 
Stridsvagn 122, Leopard 2S. Det häftiga med denna tank är att den är stridsduglig och kan kallas in till militären för tjänstgöring om Sverige hamnar i krig.
 
 

Hej då, Arsenalen! Vi ses säkert igen!