Jobbet här hemma

Hej, hopp, hallå! Idag har jag påbörjat en göra-tusen-sysslor-på-en-gång-dag. Någon gång i veckan försöker jag att ta itu med saker, så att jag slipper oroa mig med att hinna med. Just nu handlar det om att fixa allting inför mitt lite drygt två veckors långa sommarlov och också inför sommarjobbet. Ett sommarjobb har jag nämligen fått, vilket jag är väldigt tacksam över, då jag inte hört ett ljud från de andra jobben jag sökt. Sommarjobbet kommer att vara på ett äldreboende en mil ifrån lägenheten. Jag ska gå mina första introduktionsdagar om en och en halv vecka och då också läsa en del extra kurser för att lära mig det nya dataprogrammet osv.
 
Hur som helst, så kanske jag också ska berätta vad jag fixar med för saker här hemma. Det finns säkert fler punkter på listan som bör läggas till, men man måste ju börja någonstans! Idag ska jag alltså fixa dessa uppgifter:
 
· Ringa bilfirman för att boka tid för byte av framruta.
· Skriva ett antal jobbmail
· Städa i lägenheten
· Handla mat
· Boka tvättid
· Planera morgondagens lektioner
· Skriva jobbansökan
· Stryka skjortor
 
Överstrukna punkter har redan fixats.
 

Maj månad

Som vanligt springer tiden iväg. I den här takten fyller jag nog 80 år om tre dagar. Så vad har hänt hittills under maj månad? Månaden började med en dunderförkylning, som självklart bröt ut på Valborgsmässoafton. Första maj låg jag däckad i sängen och efter det var det bara att kämpa iväg till jobbet ändå. Frisk blev jag inte förrän efter en och en halv vecka. När jag tillfrisknat fick vi besök här hemma av både Cissi, Jeppe och Johan. Tillsammans med dem hade vi en underbar helg (för en gångs skull utan regn), då vi åkte en sväng till Mariebergsskogen, åt på Texas Longhorn och bara umgicks.
 
Efter den helgen har mitt liv mest handlat om att söka jobb till hösten. Hittills har jag fått iväg 11 ansökningar, men det kommer att bli fler. Jag hoppas verkligen på att få respons, så att jag klarar mig ekonomiskt till hösten.
 
I tisdags hade förresten mina estetelever sin årliga vårkonsert. Som vanligt blev det en mastodontdag med arbete från 9.00-21.30 (plus två timmars bilkörning ovanpå det), men resultatet var toppen! Eleverna har jobbat på bra i år! För att se lite bilder från konserten kan ni klicka här och här. Kan ni se hur många bilder jag är med på? ;)