Släktbesök

I fredags fick jag besök av storasyster och den lille bebisen. Det var riktigt trevligt att uppleva något som inte hör till vardagen! Bebisen var på gott humör hela tiden, vilket gjorde saken ännu lättare! Vi åt lunch, gick på promenad i en timme och tog det sedan lugnt. Hoppas att det blir fler sådana stunder snart!

Utöver detta har jag tagit det lugnt i helgen. Jag försöker vila så mycket som möjligt, så att jag eventuellt kommer att orka med skolan. Till veckan blir det nämligen fullt ös igen. Det är så mycket som borde göras till examenskonserten. Ändå skjuts det mesta av arbetet upp, eftersom lärarna (eller ja, speciellt en) fått för sig att vi ska skriva oändligt många inlämningsuppgifter. Nu hoppas jag verkligen att det inte kommer att dyka upp någon mer än de tre som återstår.

För övrigt verkar bloggtorkan hålla i sig. Ha tålamod, så kanske jag skriver något kul snart igen!

Byte av bloggdesign


Jag antar att ni reagerat på min bloggdesign någon gång den senaste tiden.
Det har ju nämligen varit jul på min blogg ända tills nu. Detta beror enbart på att jag inte haft varken tid eller lust att ägna tid åt bloggen. Fast nu får det vara nog! Jag är ju tvungen att ordna någonting lite vårigare åtminstone. Så njut av min snabba lösning på problemet!

Eventuellt kommer designen att ändras igen när jag fått tillbaka inspirationen.

Pusseltime


Förra helgen bestämde jag mig.
Jag skulle inte ägna lördagen och söndagen åt det gamla vanliga, det vill säga användandet av diverse tekniska prylar. Istället skulle jag plocka fram ett sprillans nytt pussel. Jag upptäckte efter ett tag att pusslet hade 1000 bitar (och inte de vanliga 500 jag brukar lägga). Sedan upptäckte jag också att pusselbitarna inte stämde överens med bilden jag försökte att pussla. Efter en lång stund kom jag fram till följande: Bilden jag trodde var pusslet, var i själva verket en bild av en vinkel av rummet. Själva pusselbitarna skulle visa en annan vinkel i rummet. Det var inte det lättaste att lägga ett pussel jag inte visste vad det föreställde! Dock lyckades jag, med hjälp av Fredrik, att lägga alla bitarna.

Så nu har jag överlevt ännu ett pussel! Gôtt mos!

Update

· SMASK var lika roligt som vanligt! Tävlade med och mot många trevliga personer! Det slutade med att mitt bidrag kom fyra (i år igen). Cissis bidrag kom femma och Fredriks bidrag vann! Bra resultat för vårt kompisgäng, även om jag kanske hade velat komma på en lite högre placering än förra året. Fast nöjd är jag ändå!

· Bilen är tillbaka i min ägo. Väldigt trevligt, trots att innehållet i min plånbok minskat med 2000 kronor!

· Jag har ägnat mitt liv åt att skriva en extremt tråkig tenta om "Kunskap i det praktiska". Firade inlämningen och den muntliga redovisningen med att få en ny tenta.

· Våren verkar vara på väg! Det har varit soligt och plusgrader hela veckan! Idag har vi dock ett bakslag med snöfall.

· Hockeyslutspelet är i full gång! Färjestad har lyckligtvis gått vidare till semifinal! Skrällen i år är att de får spela mot AIK i semin. Helt sjukt att ett lag, som nyss spelade i allsvenskan, kan gå så långt.

· Snart är det helg, vilket känns extra underbart denna veckan! Den kommande skolveckan består nämligen inte av några lektioner, eftersom folk ockuperar lokalerna för att söka till musikhögskolan. För mig innebär det lugn och ro samt en chans att komma ikapp i skolarbetet igen!

Den där bilen

Nu är bilskrället inlämnad på bilservice. Dock inte på grund av låskrånglet. I början av förra veckan återupplivade låset sig själv och fungerade plötsligt helt normalt igen. Tyvärr fick jag inte glädja mig över det särskilt länge.

Under fredagseftermiddagen skulle jag in till stan och handla diverse mat och dryck inför helgens bravader. På väg in till stan hörde jag ett kraftligt ljud. Kopplingsvajern gick av. Fick stanna bilen hastigt. Ibland är det bra att ha med sig tre starka karlar i bilen. De hjälpte mig att skjuta på bilen tills den stannade tryggt på en parkering. Efter en stunds diskuterande, ringde vi efter hjälp. Snälla Tuba-Fredrik kom och hjälpte mig att bogsera bilen till bilservicen. Där fick jag veta att mekanikerna gått hem för fem minuter sedan. Var därmed tvungen att lämna bilen där.

För en stund sedan ringde de från bilservicen och bekräftade vad jag redan misstänkte - att kopplingsvajern gått av. De hade inga delar inne, men kan förhoppningsvis fixa bilen under morgondagen. Jag håller tummarna.

SMASK-veckan

Nu har den berömda SMASK-veckan påbörjats! Det är ett himla smusslande med saker hit och dit inför varje nummer. Orkestern repar för fullt. Som dansare börjar inte orkesterrepen förrän imôra. Ska bli riktigt kul att höra låten live! Jag kommer att hinna med två orkesterrep, förberedande genrep och genrep innan lördagens show. Pepp, pepp, pepp!