Julbrasan

Nu har jag gjort äntligen gjort det! Nu har jag äntligen köpt den där dvd-skivan som varje julälskare bara måste ha! Jag har varit sugen på den ända sedan reklamen gick på teve för några år sedan (ja, jag vet att jag är hopplöst julförälskad), men ändå har jag inte ordnat saken förrän nu. Jag hoppas verkligen att den är så bra som den ser ut, för mina förväntningar är ganska höga! Skulle ha haft en gigantisk teve hemma bara...

Är för tillfället på besök hos mamma och pappa. Har ägnat helgen åt lussebak med mamma och en del shopping. Köpte idag årets andra julklapp. Ser fram emot att packa in allting i mitt fina julklappspapper! Lite sjukt är det att jag njuter så mycket av sådana saker, men det gör inget va? ;)

För övrigt är det ju första advent imôra, om någon har missat det. Det har i alla fall inte jag. Ska gladeligen tända det första ljuset i ljusstaken, äta en lussebulle och njuta av fina dagen. Det är ju nu den bästa tiden på året börjar!

Trasdockan

Känner mig lite småtrasig i kroppen idag alltså.

· Har träningsvärk. Baksidan av mina lår är inte att leka med! Snacka om att jag måste ha förlorat många muskler de här tre veckorna. Det är helt otroligt.

· Huvudet är ömt. Intressant hur det fortfarande kan göra ont på den punkten där jag slog i huvudet.

· Insidan av huvudet gör också ont. Okänd orsak.

· Vaccinarmen vill tala om att den fortfarande lever. Förutom det har jag inga biverkningar överhuvudtaget. Ingen feber, ingen svinis! Mitt immunförsvar rocks!

Nu ska jag strax ta med min trasiga kropp till skolan. Afrosångslektion står först på schemat. Det ska bli roligt, som alltid! :)

Fantasia



Jag vill åka till båthimlen!

Resrutten inkluderar Barcelona, Málaga och Rom... På båten finns all lyx som man kan tänka sig. Det är sådana här resor man inte ska sitta och dregla över när det är som tråkigast väder. Jag blir så galet sugen att jag inte vet vad jag gör.

Klicka på länken här och dregla du också...

Nemo saltat sobrius, nisi forte insanit

Igår var jag på dansträning för första gången på tre veckor. Jag vet att det var dumt. Jag är ju inte frisk någonstans egentligen. Fast jag var så himla sugen på att träna... Tog det väldigt lugnt dock, eftersom yrsel satte igång så fort jag gjorde för många rörelser. Rätt skönt på ett sätt att kroppen säger ifrån. Tänker dock inte berätta hur mitt huvud känner sig idag, men jag får vad jag förtjänar i alla fall.

Har bestämt mig för att åka till vårdcentralen och ta det där vaccinet i eftermiddag. Är varken för eller emot att ta det, men jag åker väl dit ändå. Ikväll har jag också tvättid. Det blir nog en lugn dag, det här. Skönt!

Julpyntning

 


Nu har jag börjat julpynta i lägenheten!
En del kanske anser att det är för tidigt, men med tanke på att jag redan väntat i flera månader så var det faktiskt dags nu! När jag är klar kommer min lägenhet att se ut exakt som på bilden! Okej, okej, kanske inte exakt... Fast det kommer att bli väldigt juligt i alla fall! ;)

Hemma igen

Helgen i Göteborg var fylld av julmys! Jag åt både pepparkakor och saffranskakor samt drack glögg. Sedan måste jag säga att Lisebergsjulen var himmelriket! Skulle gärna ha stannat där i en månad om jag hade fått... ;) Synd bara att det regnade största delen av besöket. Är inte speciellt förvånad eftersom det ändå är Göteborg, men hade varit kul att slippa bli blöt och eländig.

Väl på hemmaplan ska jag fortsätta att kurera mig. Försöker att gå på alla lektioner i veckan, men vi får väl se hur det blir med det. Måste väl erkänna att jag inte är frisk än, även om jag önskar att jag vore det. Fast nästa vecka är det termins, så nu måste jag lägga på ett kol. Annars blir det jobbigt.

En ljusglimt i novembermörkret

Imôra är det återigen dags att ta en tripp till Göteborg. Såg på yr.no att det kanske inte ska regna där i helgen. Är det ens möjligt? Jag som trodde att det alltid regnade i den staden! Åtminstone brukar det göra det när jag är på besök ;)

Jag åker till Göteborg för att umgås med Cathrinen (of course) och dessutom för att besöka Lisebergs julmarknad. Har aldrig varit där förut, så det ska bli hur kul som helst! Finns inget bättre sätt att spendera en helg på än att vandra runt bland tomtar och ljusslingor!

Idag mår jag och min hjärnskakning sämre än de senaste dagarna, men jag hoppas verkligen på bättring snart. Har fått höra av en läkare att man kan må så här dåligt i en månad efter en hjärnskakning, så det känns ju väldigt lovande... Ska ta det riktigt lugnt i helgen i alla fall.

För övrigt verkar hela Ingesund vara en sjukstuga just nu, så det ska bli himla skönt att åka iväg till Göteborg och (förhoppningsvis) slippa alla smittor. Influensa vill jag verkligen inte ha!

Dags för en ny vecka

Måndag, måndag, kära måndag! Måndagar brukar oftast vara rätt tunga för mig, men idag blir faktiskt en ganska lugn dag. Har gett mig själv ledigt från två lektioner för att orka med allt, så jag hoppas att de andra lektionerna går prima. Är på bättringsvägen nu i alla fall. Om jag fortsätter att ligga jäkligt still, så borde jag bli frisk snart. Det är nog ingen risk att jag är olydig och rör på mig i alla fall, eftersom jag har ett ex antal personer som vakar över varje steg jag tar. Ibland kan man tycka att de känner mig lite för väl. ;)

Nu är det i alla fall mycket att se fram emot...

· På torsdag åker jag till Göteborg för att gå på Lisebergs julmarknad!
· Snart, snart är det okej att julpynta :D
· Ska baka de årliga lussebullarna med mamma nästa helg.
· Cathrines och mitt julmys blir av i år igen, precis som alltid!
· Snart får jag också träffa Anna igen!

Bo... Bov?



Har precis haft sällskap av Cissi här i sjukstugan.
Var trevligt med umgänge en kortis så här på lördagskvällen! Orkade inte riktigt med allt fest och ståhej som håller igång i skolan idag, så blev kvar hemma istället.

Hur som helst; det kändes som om hela min världsbild rubbades lite förut. Har någon annan förstått att de inte sjunger "Bo Ko" i det gamla barnprogrammet utan faktiskt "Bo(v) Bo(v)"?


Då var det konstaterat

Sådärja. Enligt läkaren har jag överansträngt mig efter hjärnskakningen och därför har den blivit ihållande samt mycket värre än den kunde ha varit. Är inte speciellt förvånad. Tror många kan hålla med om att jag inte direkt gillar att sitta still... I alla fall inte när det finns någonting som borde göras. Till mitt försvar hade jag dock ingen aning om att jag fått hjärnskakning när jag gick in i simhallen och simmade direkt efteråt...

Har precis sett den gamla klassikern Jurassic Park. Det var ett ex antal år sedan jag såg den senast, kan jag säga. Fick en liten flashback under en av scenerna... Rollfiguren Dennis Nedry gjorde nämligen nästan exakt samma misstag som jag förra fredagen. Minus en dinosaurie och gegga för min del. Dessutom landade jag inne i bilen och inte utanför. Kolla in filmsnutten här! Olyckan händer vid 2:40.

Förklaring

Jag har inte varit så närvarande den senaste tiden, speciellt inte här på bloggen. Det beror kort och gott på min lilla bilincident i fredags och hjärnskakningen som utlöstes av den... Orkar inte så mycket just nu. Trodde absolut inte att det skulle ta så lång tid att bli frisk från en hjärnskakning, men tydligen är det olika från person till person. För min del är det första dagen idag då jag inte mått superilla. Är himla glad över det! Känner mig dock fortfarande helt slut och har sjukt ont i huvudet. Det känns underligt att vara så slut efter att ha haft en enda lektion i skolan under dagen, men... Ja, det får väl vara så här nu ett tag. Kan inte göra så mycket åt saken. Hoppas bara på att bli frisk snart, så att jag kan bete mig som vanligt igen.

Klôvighetens mästare

Vill bara ge ett gott råd till er alla...

Hoppa aldrig in i en bil med huvudet före! Det kan vara ett biltak i vägen och det lär göra ont, har jag hört!

Nåväl, efter den lilla olyckan igår förmiddag har jag en anledning att stanna kvar i soffan hela dagen. Lär inte bli så mycket mer gjort än så här och det är faktiskt riktigt skönt. Vädret utanför lägenheten känns ändå inte speciellt lockande. Jag får helt enkelt ägna dagen åt någonting som inte anstränger hjärnan alltför mycket. Precis som vanligt! ;)

Nu är det bara tre veckor kvar till första advent. Woohooo!

Partly Cloudy




Till er som inte har sett den här övergulliga kortfilmen...

Första snön

Det finns inget bättre än att vakna upp en sovmôra och se snön falla utanför fönstret! Det ger hopp om framtiden! Tråkiga november är genast lite, lite roligare!

Just nu längtar jag bara efter två saker: Jullov och julmys. Skulle vilja kasta ner allt skolarbete i papperskorgen och bara ägna mig åt annat en liten stund. Är så himla osugen. Tur att det snart är helg igen! Ännu mer tur att två av mina lektioner är inställda idag, så att jag får sovmôra och slipper stressa. :)

Nej, nu ska jag återgå till att studera snöflingornas väg mot marken och njuta av min dag.

See you!