Helgens resa

Strax bär det iväg till Oskarshamn! Där ska jag tillbringa min helg hemma hos Fredriks föräldrar. Vi planerar en tripp till Kalmar, men annars blir det nog rätt lugnt. Efter gårdagens långa skoldag (8.30-20.00), passar det bra att ta en liten paus, så det ska bli trevligt att komma iväg! Kommer hem igen på söndag kväll och då väntar nya äventyr!

Önskar er alla en trevlig helg, så ses vi snart igen!

Möbelflytt

Mitt vardagsrum i somras


Denna veckan har jag fått otroligt mycket gjort! Igår hann jag åka till stan, bära däck och flytta över mitt vitrinskåp och tevemöbel till Fredriks vardagsrum. Dessutom var jag i skolan på ett möte samt sorterade i två lägenheter. Inte dåligt för att hinnas med på en dag!

 

Som ni kanske förstår, har Fredrik och jag en del planer, med tanke på att jag flyttar över grejer till honom. Från och med 1 februari flyttar vi officiellt ihop. Valet att bo i hans lägenhet var enkelt, med tanke på att vår utbildning är klar om ett år. Tills dess stannar vi i hans lilla tvåa! Inte helt fel, måste jag säga!


24 oktober

Julpynt

Idag är det exakt två månader kvar till julafton! Det innebär att om en månad är det okej att plocka fram julpyntet! På bilden ovanför kan ni se två av sakerna som har prytt min lägenhet i juletid. Det är bara andra året som tomten firar jul tillsammans med mig; jag fick nämligen honom i julklapp förra året. Julgranen däremot, har följt med mig från mina föräldrars hus till Geijerskolan för att slutligen hamna i Arvika!

Åh, jag ser fram emot det här så mycket!

Snö?

Det är tydligen ett väldigt snökaos runt omkring i Sverige just nu. I Stockholm halkar bussar omkring för att sedan fastna i snön (som varje år). I Arvika har jag hört rykten om att det snöade lite i natt. Fast jag missade det... Typiskt! Nu blir det till att vaka konstant tills nästa snöflinga faller! Jag vill ju inte missa tidpunkten då hösten förvandlas till vinter!

Skolarbete


Har ägnat kvällen åt skolarbete.
För ett par år sedan skulle jag ha skrattat åt tanken på att undervisa som lärare. Numera är jag van vid att både undervisa och arrangera läxlåtar till elever. Dagens projekt har varit att fixa ihop en poplåt till min fina pianoelev, som hon så gärna vill spela. Själva arrangemanget gick fort att ordna, men att skriva ner noterna i ett notprogram tog desto längre tid. Så småningom lär jag mig väl även det, men just nu känns det lite handlingsförlamande. Är i alla fall äntligen klar med låten! En mindre sak att tänka på inför nästa veckas skola.

Resten av kvällen får ägnas åt kursen i Allmän Metodik. Det är ett ex antal sidor som måste plöjas igenom innan morgondagens lektion.

Dagens notis

20 oktober. Lite drygt två månader kvar till julafton. Jag längtar riktigt mycket nu.

Julen kommer att bli räddningen för mig. Jag får träffa Cathrinen igen och julmysa med henne. Jag får äran att stanna i Karlstad i flera dagar i streck. Jag kommer dessutom att vara ledig från skolan i ett par veckor. Mer perfekt kan det knappast bli!

Nu gäller det bara att hålla ut till dess. 8 veckor kvar...

Mamma Mia!

Mamma Mia! var riktigt bra! Det var hög Englandsklass på sången och dansen! Eftersom det var så längesedan jag hörde personer sjunga riktigt bra, uppskattade jag det väldigt mycket. Musiken i musikalen var också väldigt bra gjord; alla ABBAs hits på rad är ju aldrig fel! Dock måste jag säga att själva handlingen är rätt tråkig och fånig. Väldigt lam i jämförelse med andra musikaler.

Sitter för övrigt och tar det lugnt. Ute ösregnar det och jag har bestämt mig för att stanna hemma från skolan idag. Dags att ladda batterierna lite igen, så att man orkar resten av höstterminen!

Frost

Fredrik: Det är sådant där väder som du gillar idag!

Gick fram till vardagsrumsfönstret för att kika ut och det var precis som jag trodde... Frost ute! Även fast klockan snart är tio på môran! Det känns riktigt mysigt och juligt!

Idag har jag stora planer. Ska strax iväg till Karlstad för att se Mama Mia! i Löfbergs Lila Arena. Beställde biljetterna för flera månader sedan, men nu är det äntligen dags! Det är en engelskspråkig ensemble som turnerar runt för att visa upp musikalen. Jag hoppas verkligen att den är värd att gå på!

Ha en bra dag, allihop!

Paket


Idag hämtade jag ett gigantiskt paket på posten!
Det innehöll en beställning jag gjort ända från Tyskland, d.v.s. en Shure SM58, en mikrofonsladd och ett mickstativ. Kalaset gick bara på 1200 kronor, vilket är ett väldigt bra pris, med tanke på att frakt och allt var inräknat! Är väldigt nöjd med köpet! Det innebär nämligen att jag inte behöver låna mick och sladd från skolan längre. Dessutom behöver jag aldrig mer bekymra mig över om det finns ett mickstativ på plats när jag ska ha spelning. Från och med nu kommer dessa prylar följa med mig överallt!

Underbara helg!

Den här helgen har hittills varit toppen! Tidigare i veckan kände jag mig riktigt opepp. På grund av det bestämde sig Fredrik för att ta hand om mig ordentligt. Därför kom han hem från sin träning i torsdags med Marabou-choklad och blommor. Hur fint som helst! Igår tog vi en dag off och slappade hela dagen. På kvällen gick jag dessutom iväg till Sosso på spakväll. Känner mig lite som en ny människa idag!

Sitter nu och har en typisk ledig förmiddag hemma hos Fredrik. Jag äter frukost och har det skönt vid datorn. Fredrik ser för tillfället en dokumentär om gevär... Ja, allt är precis som vanligt, med andra ord! ;)

Tack för att du varit så snäll mot mig denna veckan, käre pojkvän! ♥

Längtan

Just nu längtar jag efter...

... julen. Jag vill tända ljus, baka lussebullar, lyssna på julmusik och slå in klappar!
... att se snön falla igen. Om en månad hoppas jag att det är dags för det kära bekymret igen!
... Cathrinen. Hon har bara varit utomlands i en månad nu, men det känns snarare som ett år.
... energikickar. Var är de någonstans? Det var riktigt längesedan jag kände mig pigg nu.
... Karlstad. Är nog dags för ett längre besök i min fina hemstad.

Karlstad

Hemma igen! Har haft en trevlig dag i Karlstad med Fredrik, Sosso, Cissi och Johan! Shoppingen var dock inget att hänga i julgranen. Jag provade två klädesplagg under hela stadsturen, som jag sedan inte köpte. Lite trist, måste jag säga. Inhandlade i alla fall ett par andra saker; ett paraply (mitt gamla har gått sönder), silvertejp (min bil håller på att ramla isär), rouge (tappade min gamla, så att den också gick sönder) och en halsduk (onödigt köp). Nu har jag i alla fall lite färre trasiga saker och lite fler hela. Alltid något!

Nu är det dags att sova igen, så att jag orkar med morgondagens lektioner...

Livematch med Färjestad

I torsdags var jag med om en rolig grej! Fick en förfrågan om att ersätta en plats i vokalensemblen. En kompis ville nämligen inte följa med till Karlstad och sjunga nationalsången på en av Färjestads hemmamatcher! Vem tackar nej till att hänga med på det? Jag lärde mig altstämman i bilen på vägen till Karlstad och fick sedan sjunga tillsammans med åtta Ingesundare. Inte helt fel! Det var riktigt att mäktigt att stå på den scenen inför 5465 personer! Det var inte heller helt fel att få se hemmamatchen gratis efteråt! FBK-LHC. Tyvärr slutade matchen 4-0 till LHC, men får väl överleva det, I suppose.

Jag har också varit på mârten, haft mamma och pappa på besök, städat och gymmat. Idag är planen att ta det lugnt. Ska försöka att vila upp mig lite inför veckan. Sedan bär det iväg till Karlstad imôra för att shoppa! Hurra!