Finalmente

E S P A Ñ A , C A M P E O N A  D E  L A  E U R O C O P A !






Someone heard my prayers

När jag stängt av datorn efter att ha skrivit mitt senaste blogginlägg, försvann molnen mirakulöst och solen kikade fram. Det gick alldeles utmärkt att ligga i solstolen. Idag har det varit ännu finare väder. Det känns nästan som sommar!

Ikväll är det fotboll. Ikväll gäller det. Spanien-Tyskland.

Solen

Igår lyste sola över Karlstad. Jag oroade mig över att molnen skulle täcka himlen när jag gick utanför dörren. Så var dock inte fallet. Istället kunde syrran och jag ägna oss åt lite solning på altanen. Jätteskönt! Mindre roligt var att det började regna igen på kvällen. Idag är det helt molnigt och ser kallt ut. Det här är en dålig sommar. Man ska inte behöva vara glad över en enda dag utan regn. Såhär i efterhand önskar jag att jag sparat ihop pengar till ännu en månads pluggande i Spanien. Det hade lätt varit värt det.

Glad

Har tillbringat kvällen hos Lojs med en mumsig jordgubbspaj. Var riktigt roligt att läsa alla gamla citat och prata om minnen. Tårarna sprutade på mig i slutändan. Det känner ni nog alla igen hur det ser ut. :P Dessutom har jag hittat mannen jag ska gifta mig med. Okej, det är inte en man. Det är en hane. En katt. Gullig är han i alla fall!

Behöver jag ens nämna att Spanien är i EM-final? Utklassning mot Ryssland! VIVA ESPAÑA!

Midsommarhelgen

Intensiv midsommarhelg, får jag lov att säga. Firade aftonen hemma hos mig med mina bästa tjejer. Cathrine, Anna, Ems o Sosso på en gång. Kan det bli bättre? Svar: Nej. Grillning, vin, kortspel, piano & sång, prat. I slutändan satt jag där med Sosso och Ans medan morgonen närmade sig. Det förvånar mig inte längre att jag lägger mig sent på en midsommarafton. Det är liksom inte första gången tiden glöms bort.

Under lördagen blev det en tur till Arvika för att hämta grejer i lägenheten och äta middag. Mycket skratt i bilen. Mycket sång i bilen. Mycket flum i bilen. Tur att alla var lika övertrötta. En snabbvisit på Bergvik under hemresan ledde till mysstund med flickorna hos Anna. Otippat att Holland åkte ur EM, men samtidigt.. Det är ju det de gör varje mästerskap, trots att de spelat riktigt bra i gruppspelet.

Idag: Marre på besök. Mysigt, även det. Under kvällen fotboll, Spanien-Italien, hos Cathrine. Långsamt speltempo. Mållöst. Nervpåfrestande. Straffar. NERVÖST. Casillas ägde stenhårt. Första vinsten mot Italien på 88 år. Glädje.


Seg dag

Finns inte mycket att göra här. Det ösregnar. Min förkylning har förvärrats. Har införskaffat nässpray och annat nödvändigt i hopp om förbättring till imöra. Jag försökte städa förut, men har inte riktigt orken uppe. Ikväll blir det soffan och film. Kanske läsa lite i boken. Inte blir det träning i alla fall, fast det är det jag helst vill göra.

Sosso har förresten räddat mitt liv. Idag kämpade hon sig genom regnet för att hämta saker i min lägenhet. Där innanför dörren låg allting. Filmen, avin till mina bilder. Så det är därför ingen post har kommit till brevlådan. Den har eftersänts till min lägenhet, utan att jag har bett om att få eftersändning. Intressant. Tur att jag har min gullunge, som ordnar upp allting. Hon är en mycket bättre brevbärare än den vanliga. Så det så.


Nähä.

Inte en enda grej till mig i lådan den här dagen heller. Snart gör jag ett besök på posten och slår ihjäl dem. De ska sluta slarva bort mina brev!

Brevlådeberoende

Har varit ute vid brevlådan tre gånger under morgonen. Ännu ingen post i sikte. Brevlådeberoendet är ganska stort just nu. Det finns så mycket som jag vill ska ligga där i lådan. Först och främst framkallningen av mina kort. De har jag ägnat de senaste två veckorna åt att vänta på. Inte får jag dem, inte. Posten har nämligen slarvat bort dem. Nummer två är en film. En musikal som min vän Lollo har skickat till mig. Hoppas att posten inte har gömt den också. Sedan var det ju det där med att jag ville läsa NWTs recensioner av Hultsfred. När jag läste tidningen, hade de inte skrivit en enda. Dåligt. Jag har ingen tur med posten.

Oj, nu tyckte jag att jag hörde postbilen. Hej då!


Lugnt och skönt

Det är inte helt fel det där med sommarlov och umgänge med nära och kära. Sitta uppkrupen i en soffa med filt, te och gott sällskap. Göra absolut ingenting, men samtidigt så mycket. Kvalitetstid kallar jag det. Den där tiden som är totalt oplanerad och samtidigt är den som ger mest.

Och så en liten förkylning. Fast just nu spelar den inte så stor roll.

Esbjörn Svensson

Min största inspirationskälla inom jazzen är död. Den enda pianisten som verkligen har gett mig precis det jag velat höra. Fruktansvärt.

Esbjörn, R.I.P.

Festival och fotboll

Är hemma igen efter en grym festival! Jag hade nog inte kunnat ha roligare. RATM var helt sjukt bra live. Bästa livekonserten. Och vilken stämning i publiken! Att dessutom ha fått se Alter Bridge och Mark Tremonti.. Jojo, nice musik var ordet. Babyshambles var dock rätt döda på scen och Danko Jones gör sig nog bäst på skiva. Trevligt sällskap hade jag i alla fall med mig. Med andra ord; Sosso, Cathrine, Gustav, Nordh och Kalle.

Då festivalområdet byggts om och vi inte kom in på campingen för att sno en tältplats, sov Sosso, Kalle och jag hela fyra timmar i bilen innan vi återvände hemåt. Det var det enda negativa med resan. Ja, det och att vi fick parkera extremt långt från festivalen.

Äventyret har tydligen fått mig att börja sova igen. Jag sov min första riktiga natt på kanske tre-fyra veckor i natt. Somnade även efter första halvlek i fotbollen förut, trots en rolig match. Sverige-Spanien 1-2. Resultatet var inte helt oväntat direkt. Ibrahimovic, Torres och Silva vet precis hur man ska få in bollen i mål.


Hultsfred

Om ett par minuter bär det iväg med bilen mot Småland. Det blir grymt kul!

Återvänder med info om ett par dagar.


Trött på att hitta på rubriker

Nu har jag gjort en extra tripp till Arvika för att hämta lite grejer inför Hultsfred. Jag tog med mig Anna på turen. Vi gick på stan en liten sväng när vi ändå var där. Efteråt åkte vi till Skutberget; badade och gick en promenad på 5km.

Det är helt mörkt av moln på himlen. Jag är nästan glad över det. Har känt mig så schleten den senaste tiden. Det är nog två eller tre veckor sedan jag sov en hyfsat normal natt. Det är bara att hålla tummarna för att det blir bättre nu när det verkar lite svalare ute. Jag vill ju vara fit for fight på onsdag (och ännu mer på torsdag)!

Dagens fundering: Känner jag någon vägarbetare? Killen som vinkade till mig på E18 förut verkade känna mig, i vilket fall som helst.

Sol, picknick och grillning

Vad skönt det är att vara ledig! Bara kunna ta dagen som den kommer. Varje minut uppskattas verkligen från min sida!

I förrgår låg tjejerna och jag utanför Pråmen (senare även vid teatern) och lapade sol. Det är sjukt hur mycket Karlstad förändras på sommaren. Jag slutar inte att förundras över allt folk som är i omlopp. Var man än fäster blicken, är stan fylld av sommarklädda och glada människor. Dessutom är det otroligt vackert ute just nu. Grönt, blommigt och varmt. Båtbussarna åker längs älven och stränderna är fyllda. Sommaren är här, helt enkelt.

Jag gjorde en utflykt med Cathrinen igår. Traditionsenligt vandrade vi ut på landet till en viss fårhage, där vi alltid brukar picknicka. Fåren var självklart där och vädret var för en gångs skull perfekt. Underbart. Det enda minuset var när en tjock pinne högg in i min fot och vägrade släppa taget. Olycksfågel var ordet, ja.

På kvällen bar det iväg mot Skutberget och grillning. Om det inte blir fint väder på midsommar, så har vi i alla fall haft vår Skutbergstur. Det känns riktigt bra.

Bara 6 dagar kvar till Hultsfred. Nedräkning börjar nu.

Ingen rubrik

Det är mycket nu. Jag känner mig lite vilsen.

Ta aldrig någonting för givet. Njut av alla fina stunder ni upplever. Glöm aldrig att säga till nära och kära hur mycket de betyder för er. Man vet aldrig vad som kan hända.