Jul och nyår

Vilken jul! Jag har verkligen njutit av att vara i "storstan" under en lite längre period. Jag har hunnit träffa min familj ordentligt för en gångs skull, gått i lite affärer samt i omgångar träffat både Cathrine och Anna. Som vanligt var det svårt att få in allt på schemat, men jag lyckades!

I förrgår kväll kom jag hem till lägenheten igen. Sedan dess har jag hunnit stå vid en förfryst bil tre gånger samt bli bjuden på fika av Johan tillsammans med fina vänner. Idag är det nyårsafton och det är återigen dags för firande åt alla håll och kanter. Känner mig lagom motiverad då jag inte har sovit bra, inte har hittat någon festblåsa och min mage gör så att jag inte längre kan få i mig god mat eller dricka. Fast det blir säkert trevligt ändå. Får fira in det nya året tillsammans med mina vänner och den delen är såklart toppen!

Ha en bra nyårsafton!

Julgranen

Att ha en julgran i huset är inte alltid lätt. Igår åkte jag till mamma och pappa för att klä årets julgran. Denna gran var av plast, eftersom vi av gammal vana haft en plastgran sedan jag var liten. I år köpte mina föräldrar en ny gran, då den gamla var trasig - och det var alltså denna gran jag skulle klä. Problemet var bara att den inte fungerade. Att sätta ihop en gran borde vem som helst klara, men ingen i min familj gjorde det. För det första bestod granen av fyra delar, medan instruktionen påstod att den skulle vara tredelad. För det andra gick det bara att sätta ihop tre av dessa delar. Den fjärde "stammen" var lika bred som de andra delarna. För det tredje var dessutom toppen krökt åt ett håll; med andra ord feltillverkad.

Det var bara att åka till affären och lämna tillbaka den. Istället köpte vi nu en riktig gran, för första gången sedan jag var 4 år. Någon fin gran fanns inte kvar, men vi köpte en halvt missbildad sådan som nu står placerad i vardagsrummet. Ljusslingan fungerade inte heller ett tag, men den lyckades jag mirakulöst att fixa. Tänk att det kan vara så krångligt att få in lite julstämning i huset!

Nu är i alla fall allting färdigt inför julen och jag kan äntligen koppla av. Har dragit på mig en förkylning, men förhoppningsvis får jag njuta av julen ordentligt ändå!

God jul, alla fina läsare!

Minijulafton



Igår var det dags för minijulafton!
Eftersom Fredrik och jag inte firar jul tillsammans, brukar vi fira själva innan det är dags att fara hem. I år gjordes det med paket, lussefika och sedan en lugn kväll framför Big Bang Theory. Jag är väldigt nöjd med hela kvällen och med de fina julklapparna. Det finns ingen som passar mig bättre än ett julkit! Jag fick ännu ett pussel i Ravenburgers julserie, en julig teburk och dessutom ett par nya tomtar! Hurra för julen!

Östergötland

På väg mot Norrköping.


Fredrik och jag hade en trevlig dag i Östergötland i måndags!
Vi åkte iväg tidigt på morgonen för att hinna med allting under dagen. Det bar iväg direkt till Norrköping, där vi stannade en sväng innan vi åkte vidare till Linköping. Vi har funderat på att flytta österut till sommaren, så det var lite kul att få se om städerna var någonting att ha. Linköping bjöd på snöslask, Burger King och en trevlig stund hemma hos Fredriks kompis. Mer hann vi tyvärr inte med innan det var dags att fara hem igen.

Jag ger ett par extra plus till den snöiga bilturen på väg dit. Ett stort minus får dock Linköping för att de hade en julgran utan stjärna och ljusslinga!

Julklappsjakten

Mina nyinköpta julprydnader


I fredags var jag på julklappsjakt i Karlstad.
Jag vill alltid köpa mina julklappar i god tid, men ändå lyckas jag alltid att ha lite "rester" kvar så här fram emot jul. Anledningen är oftast att jag inte vet vad jag ska köpa! En del personer i min familj har precis allting de behöver - och önskar sig ingenting nytt. Då är det inte lätt att vara påhittig. I Karlstad lyckades jag i alla fall att hitta 4 julklappar, vilket innebär att jag nu bara har en kvar (kanske två eller tre, om jag vill vara extra snäll).

Jag köpte också en julklapp till mig själv och Fredrik, nämligen två urgulliga julprydnader från Albrekts guld. Jag kunde bara inte motstå dem när de var så söta och billiga! Toppen att muntra upp sig med så här innan jul!

Imöra blir det förresten en dagstur till Norrköping, där jag aldrig varit förut, och på tisdag är det skolavslutning, julmiddag och spex. Ska bli skoj!

Luciadagen

Idag är det Lucia. Ute är det grått och trist. Regnet faller och det är plusgrader. Det känns med andra ord inte alls som Lucia, utan snarare som en höstdag i oktober. Det är riktigt skrämmande att se det ovintriga vädret. Visserligen har det varit minusgrader ett par dagar i december, men det räcker inte långt. Det verkar i alla fall som om vädret blir kyligare i helgen, så det hoppas jag på.

Även i år missar jag luciatågen. Jag har verkligen sjukt svårt för att gå upp tidigt på môran! I år var dessutom skolans luciatåg klockan 7.00! Jag som brukar ha svårt för att gå upp till 8.30... Efter den här högskoletiden hoppas jag på att få se fler luciatåg och lyssna på julkonserter. Kanske till och med delta i ett par. De är nämligen riktiga stämningshöjare! Se till att ni allihop julmyser ordentligare än jag gör idag! :)

Mycket firande blandat med julkort


Den här helgen har jag haft fullt upp!
I fredags var jag hemma på födelsedagsfika hos Sosso och Fredrik, eftersom Fredrik fyllde år. Igår åkte jag iväg till skolan för att se på en examenskonsert. Idag ska jag strax iväg på ännu mer födelsedagsfirande, då Emil och Erica har ett gemensamt 50-årskalas. Trevligt att få umgås med vänner så här nära julen! Det gäller att försöka njuta så mycket som möjligt under min favoritmånad på året!

För en stund sedan postade jag även årets julkort. I år blev det en handfull söta kort från Gallerix. Tyvärr har jag alltid väldigt svårt att hitta fina julkort, som inte är alltför dyra. Har inte tid att göra egna och korten i affärerna ser oftast väldigt lika ut från år till år. Någon som har tips på en affär som säljer varierade, stämningsfulla och billiga julkort så här års?

Once Upon a Wintertime


Hur får man riktig julstämning egentligen?
Tja, för min del brukar jag titta på juliga filmer. Dock har jag det stora problemet att jag inte gillar dåliga komedier... och julfilmer är ofta fyllda av komiska inslag. Därför brukar jag istället kika på gamla kortfilmer av Walt Disney när jag behöver få julstämning. Kanske är det Kalle Anka som får mig att tänka på jul när jag ser Disneyinslag. Eller så är det helt enkelt så att de lyckas bättre med att förmedla julstämning. Hur som helst, så har Cathrine och jag haft en tradition att titta på gamla Disneyfilmer när vi har vårt årliga julmys. I år blir det tyvärr inget julmys, men jag kompenserar det med att kika på en urgullig kortfilm på youtube!

Titta och njut du också!

Floating & Massage

Igår gjorde jag alltså en rolig grej! Jag gick nämligen på floating och massage i Karlstad! Fick ett sådant paket av min storasyster i julklapp förra året, men har inte utnyttjat det förrän nu. Konstigt nog har jag aldrig varit på varken floating eller massage förut, men nu i efterhand kan jag verkligen rekommendera det! Det var riktigt mysigt att flyta runt i saltvattnet i den äggformade tanken, för att sedan få njuta av riktigt bra massage! Efteråt kände jag mig lugnare än på länge!

För er som inte vet vad ni ska köpa för julklappar, så kan jag verkligen tipsa om detta! På Delfinen Floating & Massage i Karlstad finns flera olika varianter av behandlingar. Själv provade jag på det lilla floatingpaketet, men det finns självklart även separata behandlingar för dem som enbart önskar sig massage eller floating.

Årets första snö!

Tänk om det kunde se ut så här på julafton?


Idag kom äntligen den första snön!
Jag satt hemma hos mamma och pappa i Karlstad när jag såg de första snöflingorna falla ner utanför fönstret. Blev så glad över att äntligen se ett tecken på att vintern är på väg! Nu kanske julkänslorna får lite hjälp!

Idag gjorde jag för övrigt en rolig grej, som jag aldrig gjort förut. Berättar mer om den imöra!

Andra advent


Så var det dags att tända det andra ljuset i adventsljusstaken.
Tänk att det redan gått en vecka sedan sist! Idag har Fredrik och jag firat advent med att baka pepparkakor tillsammans. Det är alltid mysigt med julbak! Det ger ju den där lilla extra julstämningen! Den kan behövas, speciellt med tanke på att den första snön fortfarande inte fallit i Arvika. Fast nu till veckan ska det tydligen bli minusgrader, så snart kanske...

En liten julgåva


Igår fick jag detta av världens bästa sambo, bara för att jag hade namnsdag!
Han är bäst på att göra mig lycklig! ♥

Christmas Tree in London



Idag sattes det upp en julgran på St Pancras Station i London. Lustigt nog var det ingen vanlig julgran. Denna är nämligen gjord helt av legobitar! Mycket imponerande att granen består av över 600 000 bitar och tog två månader att bygga! Hade gett mycket för att få se den här granen live, kan jag säga!

Vad säger ni? En tur till London kanske?