Utveckling

Igår kom min danstränare fram till mig två gånger under lektionen. Hon var helt till sig.

- Det har hänt så mycket med dig! Du har ju blivit vig, för sjutton!

Jag? Vig? Det är väl ungefär lika troligt som att det kommer gå rosa elefanter längs gatan. Kändes extra konstigt med sådan uppmuntran eftersom jag tog det så lugnt under träningen (på grund av ett halvskadat ben). Hur som helst, så är det alltid trevligt med uppskattning! Ska köra järnet på träningen resten av terminen bara för det! Måste verkligen förbättra dansen innan alla dansavslutningar. Bara en månad kvar dit nu.

Korta skoldagar

Idag har jag haft besök av två killar. De satte upp en spiskåpa åt mig.

Elektrikern: Du måste ju ha världens softaste skoldagar!
Jag: Jaså?
Elektrikern: Ja, du var ju bara borta typ en halvtimme förut! Det var en kort dag det!

Tja, jag tänker faktiskt försvara mig med att jag var borta i en timme och inte en halvtimme. Dessutom har jag två lektioner kvar under eftermiddagen. Så nu bär det iväg till skolan snart!

Helgens Oslotur

Som vanligt var Oslos himmel grå och dyster. Det verkar som om Oslos tråkiga grå väder kommer att bli lika vanligt som Göteborgs regnande. Är det ingen stad som vill kännetecknas för att vara solig istället? Tja, det får väl lov att vara Karlstad det då!

Helgen var hur trevlig som helst! Anna och jag fick mycket tid tillsammans och det var väl det viktigaste. Vi hann med en filmkväll, ett bak, en shoppingrunda, en inflyttningsfest, en födelsedagsfest, två krogar och mycket annat. Hur hann vi med alla fester? Jo, allting skedde på samma galna kväll! Utgångar i Oslo tycks alltid vara sådana! Nu har jag i alla fall lyckats med konststycket att undervisa i piano på en nattklubb. Det lär väl aldrig hända igen, men var ganska underhållande!

Måste dock säga att det bästa med hela helgen var att få komma hem till Fredrik, som var snäll och lagade pannkakor åt mig. Den bästa söndagskvällen, enligt mig!

På väg mot den norska gränsen

Det blev inga sista minuten-biljetter. De släpptes nämligen aldrig. Jag fattar verkligen inte vad problemet är. Det är andra gången det händer mig! Trodde att det alltid fanns ett visst antal sista minuten-biljetter, men så verkar det inte vara. Är det någon som vet hur det där fungerar? Har nu istället fått köpa de dyra tågbiljetterna (för de fanns kvar av någon anledning). Det var trots allt billigare än en biltur. Dessutom slipper jag köra bil dagen efter en fest. Ska nämligen gå på inflyttningsfest på lördag!

Hur som helst, så ska snart snälla Fredrik köra mig till tåget! Hasta luego!

News

· Det har dykt upp en ny design på min blogg. Har suttit och pillat med den ett par dagar. Kände att det var dags för något nytt. Något vårigt.

· Kom precis hem från en simtur med Cissi. Det var min första (och tyvärr sista) kilometer i vattnet för den här veckan. Var riktigt skönt att få röra på sig i alla fall!

· Idag har jag bara en lektion. Min sångelev ska få sina 30 minuter. Utöver det är planen att äta lite våfflor med Fredrik. Det är ju ändå våffeldagen!

· Ska strax försöka att boka sista minuten-biljetter till Oslo, då klass 2-priserna var riktigt dyra. Jag håller alla mina två tummar för att jag får tag i biljetter och slipper att ta bilen till utlandet.

· Slutspelet i hockey är i full gång! 4 kvartsfinaler har spelats. Läget mellan FBK och Skellefteå är 2-2 i matcher. Jag laddar redan för nästa isfight. Kom igen! Färjestad i semifinal!

Finally!

Jag börjar äntligen att känna mig lite pigg igen! Det beror förmodligen på att jag har vilat otroligt mycket de senaste tre dagarna. Har isolerat mig från världen och mestadels fördrivit tiden hemma i lägenheten. Som det behövdes! Idag vaknade jag tidigt av grannens hamrande, men var ändå pigg! Vandrade upp ur sängen vid niotiden och var för första gången på länge sugen på att göra någon nytta. Så nu har jag varit nere i förrådet, bokat tvättid, diskat och ätit lunch. Det känns himla bra faktiskt. Får se vad dagen bjuder på efter det här. Dansträning blir det 18.30 i alla fall. Sweet!

På fredag åker jag förresten utomlands. Tyvärr inte utomlands som i 30 grader och sol. Istället åker jag en sväng till fejk-Sverige. Norge alltså. Planerar att hälsa på kära Anna över helgen. Ska bli grymt trevligt! Lägg också märke till att jag nu varit i Norge tre gånger på ett år. Innan dessa tre gånger hade jag aldrig varit där. I'm good!

Knivar?

Idag fick jag fem Hasakiknivar med posten. Blev riktigt förvånad, då jag inte beställt någonting. Allt som fanns i paketet, förutom knivarna, var ett tackmeddelande. Tydligen har jag betalat för någonting och fått knivarna som bonus. Efter en stunds funderande har jag (förhoppningsvis) förstått grejen. Antagligen är det så att jag har fått knivarna tack vare att jag tog emot två gratisnummer av en tidning för ett tag sedan. Konstigt, men ganska trevligt ändå. Man tackar väl aldrig nej till gratis knivar!

Helgen

Igår satt jag i vårsolen på balkongen och läste en bok. Idag snöar det igen. Suck. Det är till och med så att snöälskaren Lylv inte vill ha någon mer vinter nu. Det ska vara sol, över 10 plusgrader och barmark! Kom igen nu!

Har annars haft en himla trevlig helg! I fredags samlades gänget i min lägenhet för att äta tortillas tillsammans. Igår blev det tevespelsdag med Fredrik och bärpaj på kvällen. Idag har jag hunnit sova ut, läsa och ta det lugnt. Jag älskar att vara ledig! För en gångs skull är det lugnt i skolan och det är verkligen någonting jag tar tillvara på! Nu kanske man faktiskt hinner göra alla läxor som ska göras. Det hade inte varit helt fel!

Snart är det påsk också! Då blir det Karlstad, familjen, Cathrinen och Anna! Jihooo!

Bilder ur arkivet



Echo mucho de menos España...

Dagens sanning

Värmland har ännu en gång visat upp sin visdom!

"Dä ordner sä, å orner dä sä int så kvetter dä!"

Så sant, så sant!

Oskarshamn

Hemma i Arvika igen! Är fantastiskt skönt att ägna dagen åt att slappa. Har hunnit med sjukgymnastik, pianolektion, en stadstur med Fredrik och ändå har jag fått sitta i min ensamhet framför teven för att ta det lugnt. Lyx, lyx!

Helgen var riktigt fin! Jag fick chansen att se både Oskarshamn, Kalmar och Öland. Dessutom spenderade jag mycket ensam tid med Fredrik och även mycket tid tillsammans med honom och familj/vänner. Hann med thaimat, shopping, 25-årsfest, massor av fika och ett ex antal timmar i bil. Känner mig nöjd och glad över att ha fått se östkusten en hel helg. Tummen upp för det!

Nu ska jag fira kvällen med fruktsallad och film. Ha en bra kväll!

Helgens planer

I eftermiddag avgår bilen mot Oskarshamn. Ska dit för att träffa Fredriks familj, men även för att gå på hans kompis 25-årsfest. Ska bli mycket intressant att åka söderut! Har inte varit i Småland sedan Hultsfred -08! Håhåjaja, vi får väl se om jag överlever trippen! ;)

Snart ska jag också iväg till min första afrosångslektion på tre veckor. Är fortfarande dålig i halsen sedan förkylningen, så vi får se hur det går. Jag längtar efter dagen då det inte gör ont att sjunga och jag inte låter hes längre! Har dock en känsla av att den dagen är nära!

Ha en bra helg nu, allihop! Vi hörs nästa vecka!

Att vakna vid fel tidpunkt

Idag vaknade jag inte alls på rätt sida. För det första vaknade jag av att mobilen ringde. För det andra var det en klasskompis som meddelade mig att jag skulle ha lektion om en halvtimme. Försovit mig? Nej, inte överhuvudtaget. Jag trodde bara att den lektionen var inställd. Med andra ord fick jag en stressig morgonstund. Fast nu vet jag i alla fall att jag hinner duscha, sminka mig, käka frukost och köra till skolan på en halvtimme. Alltid något.

Jag är också lite smått less på mig själv. Har sovit som max 7,5 timmar varje natt i en dryg vecka nu, även om det oftast varit mindre än så. Det enda jag vill är att sova, men jag får ingen ro till det. Som vanligt får jag också ont i magen och blir allmänt stressad över ingenting när jag inte sover ordentligt. Puh, ibland blir man så trött på sig själv!

Nu ska jag sätta mig och vila en stund med en bok i handen. Sedan blir det veckans klassiska sånglektion. Det är allt tur att livet är så himla värt att leva just nu, så att man orkar med alla i-landsproblem!

Alice in Wonderland



Den var riktigt bra! Till skillnad från Disneyversionen hade denna film faktiskt en handling. Var väldigt lättad när jag kom ut från biosalongen och kunde konstatera att Tim Burton gjort även denna film på ett bra sätt! Det var också grymt kul att få gå på bio i Karlstad igen. Har inte gjort det sedan i januari 2009, om jag inte minns fel. De hade byggt om i salong 8, upptäckte jag. Flashigt värre!

Efter biostunden satt vi en stund på Max innan det var dags att åka hem igen. Himla roligt att få umgås med Spaniengänget igen! Det var ett par veckor sedan sist, vilket är trist. Hoppas att det blir mer sådana stunder framöver! :)

SMASK 2010

Åh, vad kul det var!!! Det är så himla roligt att göra sådant man absolut aldrig gör annars! Det här skolåret har jag fått göra massor av sådana grejer; spexet, musikantpraktiken och nu SMASK! Whoho! Mer dans och musik åt folket! Vi slutade på en fjärdeplats, men det var inte långt ifrån att vi kunde ha snott tredjeplatsen. Placeringen spelar hur som helst ingen roll egentligen, eftersom det är själva upplevelsen som är grejen :)

Jag är sjukt trött efter den här veckan, men ska ändå strax rycka upp mig för att följa med järngänget till Karlstad. Vi tänkte gå på Alice in Wonderland. Efter att ha sett den knarkade Disneyversionen förra helgen, är jag lite skeptisk. Fast jag brukar gilla alla filmer med Tim Burton och Johnny Depp, så förhoppningsvis är den riktigt bra ändå! Ska bli spännande att se!