Man vet att det är höst när...

... det är frost på bilrutorna för första gången.
... mörkret sänker sig snabbare och snabbare.
... det är dags att använda vantar ute.

Tycker att det är riktigt mysigt just nu. :)

Kallt, kallt

Nu har jag betalat min hyra. Nu har jag gjort mitt.

Arvika Bostads AB, nu är det dags att NI gör er plikt!

SÄTT PÅ ELEMENTEN! Gärna också innan vi fryser till is!

Nu är jag död

När flygplanet lyfte hade jag inte hunnit stänga av mobilen. Det var så mycket att göra; fanns ingen tid. Därför satt jag i flygplansgången och hade panik tills telefonen äntligen var avstängd. Vi var tydligen på någon slags klassresa. En man frågade mig var jag hade varit.
- I ett hus utanför Marbella. Efter det flög vi till Barcelona ett tag.
Aha, vi var alltså på väg hem från Spanien.

Nellie var väldigt arg på en tant, som pratade skånska. Denna kvinnan hade nämligen tagit hennes plats och vägrade att ge tillbaka den. Nu hade hon ingen plats där hon kunde sitta och äta.

Det var väldigt blåsigt och ostabilt ute. Vi byggde i panik ihop alla säten, för att kunna spänna fast oss. Själva konstruktionen såg ungefär ut som i en bil. Till slut satte jag mig lättat ner, efter att ha varit arg på alla som tog tid på sig i byggandet.

Martin tyckte att det var obehagligt att han inte kände den som flög planet.
- Det är ju alltid mycket tryggare om man vet vem personen är. Då vet man om man kan lita på honom eller inte...

Just då började planet att skaka lite för mycket. Vi satt inte längre fastspända utan stod vid sidan av planet. Jag råkade titta ut och såg hur marken närmade sig alltför fort. Så här lågt skulle vi inte flyga egentligen... Plötsligt insåg jag. Vi höll på att krascha.
- Nu dör vi!
Mer hann jag inte säga innan planet nådde marken. Det sista jag fick se var kroppsmos som flög åt alla håll...

Någon som har lust att tyda den drömmen?

Musikförstörda

I bilen på väg hem från ICA.

Lylv (sjunger):
Breaking up big rocks on the chain gang!
Cissi (börjar också sjunga): Breaking up and serving my time!

Efter en stunds tvåstämmig sång...

Cissi: Du... Märker du att vi är synkade med vindrutetorkaren?
Lylv: Nääää... Inte nu igen! Var både taktarten och tonarten rätt?
Cissi: Jaa!

Lite babblande

Sitter och väntar på att Thom-Thom ska vakna upp ur sitt sovande tillstånd i soffan, så jag kan väl lika gärna blogga lite. Har en toppenbra helg just nu tillsammans med Geijerfôlket! Tyvärr var det dåligt med gamla elever som letade sig hit, men det gör inget! Vi har det sjukt bra ändå :)

I fredags lagades det tortillas hemma hos mig och efteråt var det spelkväll. Igår gick den beryktade kräftskivan av stapeln. Jag fick i mig en hel kräfta! Är imponerad av mig själv. ;)

Snart ska jag iväg till en extrainsatt dansträning. Är sjukt sugen på att fixa de nya koreografierna! Bara en och en halv timme kvar nu... YES!

The latest news

· Igår fick jag en present av min pianoelev. Hon hade haft pappersvikning i skolan och resultatet blev ett piano! Jag är så glad! Min första elevpresent :)

· Efter torsdagskvällens barnsångsauskultation fick jag jobb; som både piano- och sånglärare. En ivrig elev vill tydligen lära sig allt på en gång. Ska bli kul att testa hur det funkar!

· Ikväll kommer Thom-Thom Geijer att invadera min lägenhet! Det var sjukt längesedan vi sågs, så jag ser fram emot det! Dessutom har Arvika besök av både Anders och Carro. Det är med andra ord dags för den där reunionen med gamla Geijerelever. Gôtt mos på flaska!

· Jag ska snart dra iväg och simma med Sosso. Är imponerad av att jag kommit iväg varje vecka sedan jag fick träningskortet. Det verkar som om träningen den här terminen kommer att bli sjukt seriös!

[REC]




Igår tvingade jag Nordh att se på en spansk skräckfilm med mig. Måste säga att det var lite svårt att koncentrera sig på att bli rädd. Jag satt mest och var lycklig över att lyssna på all castellano. Dessutom utspelade sig filmen i Barcelona. Det får mig osökt att tänka på var jag befinner mig om en månad! Behöver nog egentligen inte säga någonting mer... :D

Idag är det soligt ute och jag är på gott humör. Afrosångslektionen imorse var kuuuul! Gud, jag trodde aldrig att man kunde få så roliga läxor! 15 stjärnor till min lärare! :)

En av livets små händelser

Så var det dags att tvätta de där kläderna jag inte hann med senast. Jag gick mot tvättstugan med tveksamma steg. Hade ingen vidare lust med ett nytt gräl. Mötte tvättskräcken redan utanför porten. Denna gången var det en trevlig tvättskräck. Okej då, det kanske kunde gå vägen...

Allt gick väl. I alla fall ända tills jag skulle återvända till stugan för att hänga upp min tvätt. Såg att vaktmästaren gick ett par steg före mig med en vaskrensare i högsta hugg. Oh no... Det bådade inte gott. Väl framme kunde jag konstatera att golvet runt tvättmaskinerna badade i vatten. Jaha ja, en propp i avloppet alltså. Under de närmsta minuterna fick jag dessutom bevittna hur TRE vaktmästare försökte ordna upp det hela. Intressant. ;)

Dagens slutsats: Dags att döpa om min blogg till en tvättblogg. Alla händelser i mitt liv verkar utspela sig innanför de där väggarna.

Den lilla ljusglimten

Det är så skönt att ha vänner som muntrar upp en. Har nu kommit hem från en stunds tedrickande och tjötande hos Cissi. Det var redigt gôtt att få tänka på någonting annat än mitt illamående. Fast jag tror nog att medicinen har börjat verka. Det har känts lite bättre idag än tidigare.

Imôra har jag sovmorgon. Det brukar jag inte ha på tisdagar. Denna veckan har jag både sångmetodiken och arrangeringen inställd, vilket betyder att min första lektion börjar 14.30 istället för 9.00. Inte dåligt det. Räddningen på min vecka, skulle man nästan kunna säga. ;)

Bara för det ska jag gå och lägga mig nu. Sova, sova, sova!

¡Buenas noches!

Då var det dags igen

Nu har jag börjat kurera min mage igen. Jag anade att den var på väg. Har haft ont och varit illamående till och från i en vecka. I lördags bröt den ut ordentligt. Magkatarren, alltså. Jag irriterar mig järnet på den. Har ingen lust att vara så illamående. Igår var jag på apoteket och köpte hela deras magavdelning. En receptfri version av medicinen á la augusti 2006 följde med mig hem. Hoppas att den hjälper den här gången. Vill bli av med irritationsmomentet så att jag orkar med skolveckan.

Dagens fråga: Är det ingen som har en bra mage jag kan få köpa? Jag skänker bort min gratis! ;)

Årjängsmârten

Puh. Nu har jag varit en riktig värmlänning och gått på Årjängsmârten. Vet inte hur många år det var sedan jag var i Årjäng, men det var ett bra tag sedan. Blev helt bestört när jag kom dit. De har byggt hus över hela torget och tagit bort det gigantiska trollet! Jag är säkert hur efter som helst med att få veta det, men det är ju katastrof! Vad händer med världen? Varför kan inte trollen få stå där de vill?

Har kommit hem med ett par prylar till mitt fönster. Ni ska få se när det blir klart. Tror att det kan bli riktigt fint faktiskt.

Nu ska jag gå och lägga mig framför teven. Mår inget bra, så det är dags att vila bort eländet.

I civilisationen

Man ska egentligen inte shoppa sig lycklig. Jag menar, materiella ting är ju verkligen ingenting som gör en gladare. Fast ibland får man faktiskt göra ett undantag. Den här helgen ska jag köpa det jag vill ha och inte tänka på alla kostnader. Jag behöver det. Har redan utökat min garderob med en klänning och en t-shirt, som köptes under min lilla Bergvikstur. Mer ska det bli under de kommande dagarna. Jag hoppas verkligen att jag kan hitta någonting att ställa i mitt köksfönster. Nya gardiner gör sig inte utan smådetaljer på fönsterbrädet.

Dagens intressanta: När jag gick ur bilen i Karlstad, och hörde människor prata runt mig, kände jag mig så hemma. Det är ju så här RIKTIG värmländska låter. Så himla skönt att få höra Karlstadmål igen!

Pianoseminarium

"Om man tar fram en kniv och en limpa och skär sig i armen..."

Pianoläraren som föreläste för oss pianister använde väldigt många roliga uttryck, som ni kan se... ;)

Har alltså ägnat dagen åt redigt pianonörderi. Tre timmars prat om flygelns uppbyggnad samt ergonomi. Det har varit riktigt nyttigt. Det är faktiskt trevligt att lära sig någonting på pianometodiken. Känns lite underligt just nu, men man kanske vänjer sig. Så går det när en lärare försvinner från skolan. Det kommer definitivt leda till någonting positivt!

Nu håller jag på att samla ihop mitt pick och pack för att låta bilen föra mig mot Karlstad. Ska gå in en snabbis på Bergvik (AFFÄRER!!!!) innan jag åker hem till mamma och pappa. Där tänker jag tillbringa hela helgen. Det ska bli dretskönt. Så det så.

Tvättstugegräl 2

Idag har jag varit arg. Det händer mig otroligt sällan, men när jag blir arg... Ja, då slår det slint totalt.

Vandrade i godan ro ner till tvättstugan för att lägga i min tvätt, bara för att finna att ALLA maskiner var upptagna. När jag bokade tiden i tisdags hade ingen annan bokat. Vem var en sådan idiot att den medvetet tog mina tvättmaskiner? Jag hade inget annat val än att argt gå hem igen utan att ha fått något gjort.

Nästa gång jag gick dit hade jag bestämt mig. Tvätten skulle ur maskinen och jag skulle tvätta. Utskällning och mord till den som snott mina maskiner. Självfallet var tvättstugan tom när jag kom ner dit, men förberedd satte jag igång att skriva ett argt meddelande till idioten. Då öppnades dörren... Hastigt vände jag mig om för att få ur mina aggressioner, men... Vänta nu! Maria? Min pianometodikkompis Maria? Det här stämde inte. Hennes blick såg lika arg och förvånad ut som min. Vad hände egentligen?

Jo, en idiotisk tjej hade vandrat in i tvättstugan när Maria skulle slänga in sin tvätt. Hon blev ombedd med gester att byta till den andra maskinen, eftersom tjejen hade "bokat" Marias maskiner. Till följd av detta blev mina snodda. Dock hade ju tjejen inte bokat några maskiner. Hon bara vandrade in och tog dem.

Jag orkar inte ens dra resten av historien, men sådant här gör mig så arg. Som ni tidigare säkert märkt. Mycket kan man göra, men man tar inte medvetet andras tvättmaskiner. Där går gränsen.

Funny Games



Igår skulle Nordh och jag ha skräckfilmskväll.
Bara det att filmerna vi fått tag på visade sig vara thrillers och inte skräckfilmer. Istället såg vi alltså två filmer, vars handling gjorde mig smått förbannad. Speciellt Funny Games. Det var längesedan jag såg en så konstig och irriterande film. Tror dock att jag har bestämt mig för att den var störande på ett bra sätt. Trots att den inte var en skräckfilm. Se den gärna själva, så förstår ni vad jag menar.