Vänskap på distans

Inspirerades när jag läste Jennys senaste blogginlägg, så jag tänkte kontra med ett eget i samma tema. Nämligen temat vänskap på distans.

Det där med att ha riktigt nära vänner långt ifrån en är ingen hit; det vet väl de flesta. Flera av dem som har platsen allra närmast mitt hjärta bor geografiskt alldeles för långt bort. Jag, som är en ganska sentimental människa, har aldrig gillat stora förändringar. Därför är det naturligt att jag inte gillar situationen att vara mil ifrån de där som verkligen betyder någonting. Dock lär man sig att hantera det där. Faktum är att jag har lärt mig ganska mycket av all distansvänskap. De som verkligen, verkligen betyder någonting kommer att finnas kvar. Det spelar ingen roll hur många mil som skiljer; det enda som räknas är att båda vill behålla den nära kontakten. Mina guldkorn finns där, no matter what. Alltid, forever, til the end...

Som exempel kan jag ta min träff med Anna förra helgen. Två månader utan att ses en enda gång, men ändå var allt som vanligt från första sekunden. Lika bra som alltid. Vi kan ju varandra utan och innan nu, vi i vårt lilla gäng. Hur ofta ses vi allihop numera? Två-tre gånger per termin? Inte undra på att saknaden finns där. Tacka vet jag sommar- och julloven. Det är möjligtvis då man kan ta igen den där förlorade tiden. Annars får jag vara glad över ett telefonsamtal i veckan (om jag har tur)..

Mitt råd är helt enkelt att njuta av det ni har nu. Allting som tas för givet kommer antagligen inte att finnas där en dag; den dagen då alla flyttat vidare och skaffat sig nya liv. Njut av att kunna ses utan att planera, att kunna prata varje dag.. För det är det jag saknar: Att spontant kunna träffas utan att behöva planera händelsen i veckor innan.

Dagens tanke: Måste sluta vara så sentimental i min blogg.


Trivsel

Det är ju det där med att leva i nuet och att trivas i stunden. Faktum är att jag, för första gången på ett antal år, verkligen känner att jag trivs. Självklart finns det taggar kvar på rosenstjälken, men de sticks inte lika mycket som förr. Istället går jag runt med en känsla av lugn och frid. Aldrig har jag njutit mer av den känslan. Den är så välbehövlig.

Ska man dock nämna någonting mitt liv saknar, så är det familjen och mina kära flickor. Att få vara tillsammans med dem 24/7 vore ju det optimala. Jag ser fram emot att träffa föräldrarna nästa helg och att åka till Göteborg om ett par veckor. Det är dags för lite quality time nu.


Resumé

Livet rullar på i samma takt som alltid. Jag ägnade större delen av förra veckan åt paj, film och gott sällskap. En del bra filmer, men jag skulle nog inte råda någon att titta på Pathology. Om man inte älskar blod, sex och lik förstås...

I lördags var det dags för årets kräftskiva hos Martin. Redigt kul var det! Jag åt tyvärr inte mitt livs andra kräfta, men det gjorde inte så mycket. Festen var fylld med gamla nostalgiska festlåtar och galet folk. Extra kul att vi hade besök av en del gammalt Geijerfolk. Vet inte vad det är, men fester med dem blir alltid hundra gånger mer galna än annars. Höjdpunkten var nog att få sjunga Borlänge är bäst igen. Det var lite småbråk om Borlänge verkligen är bäst. Både Karlstad och Stockholm fanns ju som förslag. :P

Dagens fundering: Hur mycket ska man lyssna på sin hjärna respektive sitt hjärta?

Dagbok

Kära dagbok.
Idag är det söndag. Jag vaknade kvart i nio.
Först åkte vi till farmor. Vi va där till klockan halv tre.
När vi kom hem åt vi mat.

Att läsa gamla dagböcker är alltid fascinerande. Slås av det-var-så-lätt-förr-känslan när jag läser det där.

Idag minns jag också den där soliga vinterdagen för många år sedan. Den där dagen Line och jag åkte skridskor på basketplanen och småkillarna försökte skjuta puckar mot oss för att skrämma bort oss därifrån. Kylan och den friska luften. Känslan av hur skönt det var att komma in i värmen och spela Addams Family efteråt. Snöglädjen. Det är nog bara jag som kan få den där extrema glädjekänslan när jag hoppar runt i snön. Fast jag är ju i och för sig ett vinterbarn.

Och snart är det vinter igen...

Hösten är tillbaka

Igår morse när jag körde till skolan, lade jag märke till hur vissa blad på träden börjat gulna. Ett träd lyste alldeles rött och vackert. Det är alltid underligt hur fort sommaren förvandlas till höst. Varje år missar jag de där första tecknen och lägger inte märke till hösten förrän den funnits där ett par veckor. I år är jag förhoppningsvis lite bättre på det.

I mitt liv är det fullt upp som vanligt. Afropub i måndags och så var jag på terminens första danslektion igår. Har börjat gå en kurs i showjazz tillsammans med en klasskompis. Det är riktigt kul! Ser fram emot onsdagskvällarna i fortsättningen. När jag kommer igång med simningen också, blir det perfekt.

Kvällens plan är att mysa med Sosso och se på film. Sedan kan jag se fram emot en skön helg hos mamma och pappa. Ja, för nu är det dags igen. K-staden har varit utan mig alldeles för länge.

What is love?

Ett inslag ur fredagens nollning, då Sosso, Nordh och jag lär ut vår dans till Spice Girls-laget. Skåda och njut!


Nollning

Den senaste veckan har ägnats åt mycket skola och mycket nollning, vilket i sin tur gör att jag inte bloggat på ett tag. Nollningen i fredags var väldigt kul i alla fall. Vår discodans ägde. I efterhand verkar det som om nollorna också tyckte att stationen var rolig, vilket är ett stort plus! Det var en röjig fest efteråt också, med för- och efterfest hos mig och själva huvudfesten i skolan. Förstår dock inte trenden med att inga kommer till puben längre. Det krävs en förändring inom snarast..

Idag väntar en tur till Karlstad för att shoppa träningskläder och ett IKEA-besök. Ska bli riktigt skönt att åka iväg till K-staden nu; det var ändå flera veckor sedan sist.

Mina blogginlägg känns just nu väldigt ointressanta.