Må bra-kuren


Den senaste tiden har jag försökt att förbättra mitt immunförsvar. Sedan ett bra tag tillbaka har jag nämligen känt mig ordentligt hängig. Har varit snuvig i en över en månad och har dessutom sår som aldrig tycks läka. Därför känns det extra nödvändigt att förbättra immunförsvaret, så att min kropp har en chans att återhämta sig! Jag kör på en all in-kur, där jag har ett krav på att äta minst två frukter per dag, äta kosttillskott och självklart också äta bra mat. Nästa steg i kuren är att få frisk luft varje dag samt träna mer än en gång i veckan. Träningen får dock vänta lite, då jag inte har pengar att betala ett halvårskort i simhallen denna månaden.

Vad gör ni för att piggna till under vinterhalvåret?

En shoppingtur

Halsband från Vero Moda. Ring från H&M.


Igår tog jag en tur till Karlstad.
Min pappa är bortrest i helgen, så då passade jag på att hålla mamma sällskap. Vi åkte en sväng till Bergvik för att shoppa lite. Med mig hem hade jag lite smågrejer, så som ett halsband och en ring. Hade egentligen tänkt att köpa kläder, men har lite svårt för allt folk i affärerna på lördagar, så jag struntade i det. Efter shoppingturen lyxade vi till det med varsin semla. Det var årets första för min del! Mums!

Vad händer annars då? Jodå, jag sitter mest och skriver på examensarbetet. Min nya mål är opponering i mars, så jag kämpar för att få allt klart tills dess. Får se hur det går.

Filmspelet


Igår spelade vi Filmspelet för första gången. Fredrik fick spelet av min storasyster i examenspresent, men vi har inte hunnit inviga det förrän nu. Deltagarna som slogs om segern var Cissi, Jesper, Fredrik och jag. Efter en spännande kamp slutade spelet så här: Cissi vann med 10 poäng, Jesper kom tvåa med 8, Fredrik fick 2 poäng och jag slutade på 0. Ja, jag vet. Det är ganska katastrofalt att inte få ett enda poäng. Fast jag skyller på att frågorna faktiskt var väldigt svåra, att jag inte sett tillräckligt mycket filmer och att jag har ett fruktansvärt dåligt minne.

Så hur är spelet då? Jo, jag gillar ett par saker med det. Framför allt är det ett väldigt praktiskt spel att ta med sig på resan, då förpackningen är liten och behändig. Jag gillar också idén med ett frågespel i lagom många kategorier. Reglerna är enkla. Dock är frågorna oftast väldigt svåra. Vem kan någonting om en svensk film som fått 0 röster på IMDB? Inte någon av oss i alla fall. För min del skulle jag gärna göra egna frågor och kategorier, för en lite roligare kamp. Vi borde nämligen ha klarat lite fler frågor, med tanke på att vi allihop tittar på minst en film i veckan (oftast fler).


Jag ger spelet 3 filmrullar av 5!


Pappershögen

Den berömda slänghögen


Idag skulle Fredrik rensa lite bland sina papper.
Det var bara det att det inte var "lite" papper. I slutändan såg slänghögen ut som på bilden ovan. Även om jag hade lagt dit ett par av mina papper, så var 95 procent hans egen skräphög. Nästan hälften av papprena bestod dessutom av hans enkäter från examensarbetet. Det säger ganska mycket om C-uppsatser...

Utöver papperssortering har vi idag tvättat, slängt saker på soptippen, packat julsaker i lådor och handlat mat. Det gäller att passa på att göra sådana saker innan skolan drar igång på riktigt!

Presentkort

Jag har fått en hel del presentkort den senaste tiden. En del kanske tycker att det är tråkigt att ge bort pengar på det sättet, men själv är jag väldigt nöjd! Jag köper helst mina kläder själv, så pengar till favoritklädbutiker är aldrig fel! I examenspresent fick jag dessutom ett presentkort på Bokia av mina svärföräldrar! Hittills har jag inte hunnit utnyttja det, men nu har jag ägnat en stund åt att googla efter något roligt att köpa. Det blir nog en tur till bokhandeln i veckan för att köpa böckerna nedan och kanske någon mer! Tar gärna emot tips på fler bra böcker, så att jag har ett ordentligt läsförråd inför våren!



Sista lovveckan

Jag har tydligen börjat året med en bloggpaus. Detta beror mest på att jag behövt ha ett "riktigt" jullov ett par dagar. Jag har passat på att sova länge på morgonen, lägga ett av mina två julklappspussel och bara vara hemma. Hur skönt som helst!

Mitt nyårsfirande var väldigt trevligt, med fina vänner och en god trerätters middag. Vid tolvslaget gick vi traditionsenligt till Kyrkviken för att se fyrverkerierna över sjön. Det var lite extra fint i år, då Arvika avslutade sitt 100-årsjubileum och ville slå på stort. Efter fyrverkerierna var det dags att gå hem för att få lite sömn inför den kommande dagen, min födelsedag. Jag vaknade upp i ett vackert snölandskap och hade en lugn och fin dag tillsammans med Fredrik. Framåt kvällningen fick vi sällskap av Cissi, Jesper och Johan. Födelsedagsfilmen blev i år Super 8 - en lite lagom seriös film så där dagen efter nyårsafton.

Under nyårshelgen firade även Fredrik och jag två år tillsammans. Helt galet vad tiden går, så jag hoppas verkligen att vi har många år tillsammans framför oss! ♥

Igår avslutade jag allt firande med en tur till Karlstad för att träffa familjen och äta lite extra födelsedagstårta. Det var en väldigt trevlig dag med mycket fika och lek med den lille systersonen. Nu har jag allt firat så att det räcker ända tills nästa jul!

Årets första dag


Finns det ett bättre väder på min 26-årsdag än det här?

Gott nytt år!