Gårdsfest


Denna bild
togs under midsommardagskvällen. Då var nämligen ett gäng Ingesundare inbjudna till Tuba-Fredriks gårdsfest utanför Klässbol. Där bjöds det på potatis och sill samt en del annat. En riktigt mysig kväll med goda vänner som sällskap! Vi höll på att bli ihjälbitna av mygg på slutet, men det var det värt. Jag har för övrigt ingen aning om varför Fredrik håller på att mörda mig med en kniv på kortet. Undrar också varför jag tycker det är en så bra idé? ;)

Forshaga hembygdsgård


Så tog vi oss till Forshaga hembygdsgård till slut.
Jag fick ordentliga sommarkänslor så fort jag steg ur bilen. Sol, värme och midsommarstång på samma gång! Underbart! Själva spelningen gick väl okej, men jag har helt klart gjort bättre ifrån mig andra gånger. Publiken verkade nöjd i alla fall och jag antar att det är huvudsaken. Efter konserten fikade Sandra, jag och våra familjer i den mysiga logen. Hoppas verkligen att det är lika bra stämning på resten av sommarens spelningar, för det här gör jag gärna om!

Midsommardagen

Då var det dags för sommarens första spelning! Har tyvärr inte oddsen med mig, då jag 1) är dålig i halsen 2) inte haft en sådan sömnbrist på flera år som i natt 3) har en protesterande magkatarr. Håhåjaja, det ska verkligen bli intressant att se om jag kan prestera idag! Planen är att stanna på en mack och köpa så mycket druvsocker som existerar. Hoppas att det hjälper mot tröttheten åtminstone.

Hur som helst, spelningen är på Forshaga hembygdsgård. Det är något slags midsommarfirande. Klockan 11.00 börjar spektaklet, om någon skulle vara sugen på att gå (trots att det var midsommarafton igår).

See you soon!

Invasion

Idag gick jag in på systemet. Det var nästan så att jag ville springa och gömma mig när jag såg allt folk därinne. Nu är det bestämt: Jag kommer aldrig någonsin att gå in på Systembolaget dagen innan midsommarafton igen. Frågan är om Fredrik och Johan fortfarande lever, med tanke på att de jobbar där just nu. Jag sänder mina tankar till dem. Kanske till och med är dags att förbereda ett minnesbord med bilder på dem. Om inte folket försvinner snart, så kommer de aldrig någonsin att ta sig ut därifrån.

Dagens råd: Håll er ifrån alla affärer!

Några rader

Här uppdateras inte bloggen speciellt ofta, märker jag. Det beror nog mest på att jag inte har någon inspiration, trots att det händer en hel del saker. Igår fyllde min käre pojkvän år, vilket firades hela dagen lång! Utöver det har jag repat, bakat, spelat spel och shoppat i Charlottenberg. Dagarna bara flyter iväg! Jag vet inte riktigt var tiden tar vägen. Fast två saker vet jag iaf: På lördag har Sandra och jag vår första spelning. Sedan är det midsommarafton på fredag också. Jag kan se fram emot en riktigt bra helg, med andra ord!

Kära Kulturskola

Har varit på besök i Karlstad igen. Denna gången var det för att repa med Sandra inför alla sommarens spelningar. Vi har alltså ägnat de senaste två dagarna åt att springa omkring på Kulturskolan. Det är alltid lika underbart att vara där! Plötsligt har jag 15 extramammor/pappor runtomkring mig! Alla är så snälla! Jag får kopiera noter, låna instrument, använda mig av orkester- och körsalarna, springa runt i lärarrummet... Jag tror nog aldrig att jag kommer ifrån den byggnaden. Där är allt hemma. Jättehemma! Så hemma att jag hoppas att jag återvänder dit snart igen.

Första sommarlovsdagen

SOMMARLOV!!! Nu är sommaren äntligen här! Jag hann dock aldrig göra alla arbeten jag skulle. Släpar fortfarande efter med en liten uppgift. Fast nu har jag i alla fall lämnat in tentan som hängt över mig hur länge som helst! Är väldigt nöjd med det! Konserten gick också bra. Det är alltid lika kul att spela ihop med folk som vet vad de gör!

På dagens schema står en tur till Karlstad. Det är dags att fira min moders födelsedag. Dessutom har större delen av min umgängeskrets spelning på Karlstad Stadslopp, så det blir några minuter där också. Så länge regnet håller sig borta, vill säga.

Konsert

Då var hälften av punkterna avklarade! Det känns bara bättre och bättre ju fler saker som blir gjorda. Nu återstår den skriftliga tentan och sångmetodikinlämningen. Dessutom är det konsert ikväll. Ida, Marie och jag kommer att bjuda på lite musik av Henry Bishop. Det kan faktiskt bli riktigt bra. Kom och kika vettja! Det är fri entré! ;)

Tid: 19.00
Plats: Rackstadmuséet

Det närmar sig slutet

En vecka kvar i skolan nu. Fem stackars dagar. Sedan är det paus från läxor i ett x antal veckor. Jag längtar fortfarande som en dåre. Det är nog det enda jag gör just nu. Om man inte räknar med alla timmar jag har softat i solen förstås.

Det här är vad jag ska hinna med under min sista skolvecka:

· Pianotermins
· Afrosångstermins
· Konsert på Rackstadmuséet
· Hemtenta i barnsångsmetodik
· Inlämning i sångmetodik
· Komplettering av strukturlyssningsuppgiften

Wish me good luck!

Mina guldklimpar

Detta är det bästa i min vardag just nu:

· Fredrik
· Solen och värmen
· Alla träningstillfällen

Ibland är det tur att man har någonting att hänga fast vid. Så att man trivs med livet.

Sommaren är här!

Det är sjukt fint väder ute! De senaste dagarna har jag fått uppleva den svenska sommaren när den är som bäst. Värme och sol på en gång! Jag är så sjukt pepp på att ligga ute i solen och svettas. Redan nu, fast klockan bara är nio på môran. Eventuellt har jag ett rep klockan elva, men jag hoppas att det blir inställt så att jag får uppleva solens strålar istället. Just nu vill jag ha sommarlov mer än någonsin. De flesta är nog sugna på att slänga skolarbetet i papperskorgen vid det här laget och jag är ju, som sagt, inget undantag. En vecka till ska jag hålla ut, men sedan får det vara nog!

Annars hände det lika många saker i slutet av maj som det brukar göra. Jag hann med både Emil & the Warmlanders releasefest, diverse filmkvällar, massor av träningstillfällen, tentor och annat. Hoppas att juni bjuder på ännu mer roligheter!