Det sista pianostycket




Nu påbörjar jag arbetet med det sista klassiska pianostycket på Ingesund.
Kanske är det till och med det sista pianostycket jag kommer att undervisas i. Det passar bra att avsluta med en av de mest kända spanska kompositörerna, Isaac Albéniz. Vackert, men skumt.

Vatten och barnkalas

Bild tagen från www.nwt.se

Vattnet fortsätter att flöda här i Arvika. Nu har den så kallade Kattviken nått kanten och börjat att svämma över. Idag ska det dessutom regna en hel del, så vi får se hur högt vattnet är imôra. Kommunen har i alla fall byggt upp en skyddsvall, för att hindra regnet från att svämma över bilvägen. Håhåjaja.

Igår tog för övrigt Fredrik och jag en tur till Skoghall för att fira min systersons ettårsdag. Det var ett livat kalas med 15 vuxna och 4 småbarn. Högljutt, men trevligt! Dock var vi rätt trötta när vi kom hem. Att strunta i årets nollning på skolan och istället tillbringa kvällen med Makunouchi Ippo kändes helt rätt!

Julpusslet


Slänger in en bild av resultatet, bara för att jag kan!

En liten uppdatering

Här skrivs det då inte mycket just nu. Åtminstone inte i bloggen. Har inte riktigt inspiration eller någonting att skriva om just nu. Dagarna består mestadels av att vara hemma och skriva på arbeten. Jag försöker att skriva klart kulturarbetet, så att jag sedan ska kunna ägna mig åt examensarbetet helt och hållet.

I torsdags fick jag se en ljusglimt i tillvaron - det beryktade pusslet kom nämligen med posten! Sedan dess har jag ägnat långa stunder åt att pussla. Är inte riktigt klar än, men nu börjar jag att se slutet på nöjet. Har i alla fall varit skönt med en paus från det gamla vanliga!

Ute faller regnet, som vanligt numera. Det har regnat väldigt mycket den senaste veckan. Det vittnar vattennivåerna i Kyrkviken om. Typiskt höstväder, med andra ord. Imôra bjuds det tydligen också på orkanen Katia. Tror att jag håller mig inomhus och fortsätter med mitt skrivande. Åtminstone till kvällen, för då går årets första danslektion av stapeln! Det ska bli grymt kul! Jihoo!

Ravenburgers Christmas Puzzles

Nu har jag nog öppnat Pandoras ask, sade Fredrik för en stund sedan. Han råkade nämligen visa mig ett väldigt juligt pussel! Av någon anledning får jag en extrem längtan efter julen i augusti varje år (kanske på grund av att hösten är på gång). Dessutom gillar jag att pussla. Ja, ni kan ju själva räkna ut att Fredriks upptäckt ledde till att jag beställde det här underbara pusslet! Inte nog med det... Jag har dessutom funnit ungefär tio stycken lika fina pussel! Det blir nog en regelbunden beställning av sådana här en period framöver! ;)