Gla pôsk!

 
 
GLAD PÅSK! Jag hoppas att alla har det toppen! Själv är jag otroligt nöjd över att det för en gångs skull är fint väder över påskhelgen! Annars brukar ju påsken som bekant vara fylld av slask och regn, men nu är vägarna torra och solen värmer. Jag börjar få vårkänslor och drömmer om fler plusgrader. Underbart!
 
Igår var som sagt hela min familj samlade på den vanliga påskmiddagen. I år åt vi den på Frykenstrand! Jag passade på att proppa i mig massor av god påskmat och självklart också efterätt! Det blev även lite lek med min systerson innan vi åkte hemåt igen. Idag firar jag inte påsken på samma sätt. Har under förmiddagen packat, dammsugit och fixat mig i ordning. I eftermiddag åker Fredrik och jag ner till Oskarshamn för att få uppleva lite av den småländska påsken istället. 
 
Ha en riktigt fin fortsättning av ledigheten så hörs vi när jag är tillbaka i Värmland igen!

Flytten är över

 
 
Förra måndagen lämnade jag in nycklarna till lägenheten i Arvika. Det känns väldigt konstigt. Bra, men underligt att veta att jag nu lämnat den staden bakom mig. Hur ska jag överleva utan att träffa Kycklingmannen varje dag? Var ska jag ligga och sola på somrarna? Trots alla funderingar känns det ändå helt rätt. Jag känner mig otroligt hemma i vår nya lägenhet redan nu. Jag trivs verkligen! Det är tyst, lugnt och det finns mycket extra plats till förvaring! Jag ser verkligen fram emot att äta frukost i vårsolen på balkongen, att se hur området ser ut under sommaren och att bara få vara här.
 
Nu har dessutom mitt påsklov börjat. Nästan två veckors ledighet blev det, eftersom en del av mitt vanliga jobb blev inställt den här veckan. Ska fira ledigheten med den traditionella påskmiddagen med familjen och sedan en tripp ner till Oskarshamn.
 
Hoppas att ni har en bra påskvecka!

Semifinal

 
Färjestad är i semifinal ännu en gång! Underbart!

5 veckor efter flytten

Det är så lustigt att bo här i Karlstad. På ett sätt känns det som om jag har bott här i hundra år och inte i fem veckor. På ett annat sätt känns det som om jag fortfarande bor kvar i Arvika och att det här bara är ett extra långt besök. Det sistnämnda beror väl antagligen på att jag många gånger bott här på sommaren och sedan åkt tillbaka till Arvika så fort skolan dragit igång på hösten. Fast just det, den här gången kommer inte skolan att dra igång igen till hösten. I alla fall inte en skola där jag är kvar som elev. Konstigt.
 
Imôra ska vi åka till Arvika för att städa ur lägenheten. En sista dag som "boende" i Arvika, med andra ord. På måndag är det dags för slutbesiktning och efter det ska nycklarna lämnas in. Vad händer sedan? Ja, då återstår väl bara att få i ordning här hemma. Det står lite still på den fronten för sekunden, eftersom vi väntar på att få vår nya soffa hemkörd. Vi har väntat på den sedan vi flyttade hit. Leveranstiden skulle vara 6-8 veckor, så jag hoppas att vi får den snart. Det vore skönt att slippa sitta på en obekväm stol. En fin påskpresent kanske?
 
För övrigt ska ni få se bilder på lägenheten, men inte förrän den är klar. Utan gardiner, tavlor och inredningssaker är den inte så himla spännande på bild.

Sportlovsveckan

Facebook-bilder från Shlmsdagen - Gamla Stan / Naturhistoriska museet.
 
 
Denna veckan har vi haft sportlov. Det är en av fördelarna med att vara lärare - att få lite extra lov då och då. Dock är det ju så att en lärare jobbar 45 timmar i veckan istället för 40 timmar, så egentligen är dessa lovveckor inarbetad arbetstid. Det brukar folk ha lite svårt att förstå ibland... För min del, som är timanställd, är också alla lov obetalda. Det är en himla tur att jag har två jobb.
 
Har i alla fall haft en fantastisk sportlovsvecka! Vädret har varit toppen och jag har hunnit med precis det jag velat. Vi har packat ur och rensat fler kartonger, slängt massor av skräp, vilat och umgåtts med trevliga människor. I måndags var min danslärare här på besök och i tisdags åkte vi till Stockholm över dagen tillsammans med Emil och Erica. Där hann vi med både Naturhistoriska museet, Gamla Stan och lite shopping vid T-centralen. Helt underbar vecka, med andra ord!
 
Imôra börjar jag att jobba igen. Ska bli skönt att få lite mer pengar i plånboken, men hade gärna haft en veckas lov till!