SM-final mellan Färjestad och HV71

Det blev faktiskt precis som jag trodde. Har misstänkt det ett bra tag. Får se i efterhand om det blir en positiv matchserie. 2004 gick det inte bra. Inte bra alls. Någonting jag hellre minns är den sjunde semifinalmatchen 2006. Titta, njut och hoppas på att FBK firar en seger nästa vecka!


Lördagsrecensionen

Shoppingen gick helt okej. Är nu ägare av en ny väska (jag skyller på att pengarna gick till välgörenhet!), en vit bolero, några ringar och saltvattenspray.

Spelningen gick prima.
Det var många som kom fram för att tacka oss. Jag fick nästan ett jobberbjudande på kuppen. Det kan man nog kalla för bra recensioner.

SMASK var grymmast. För dem som inte vet vad det är, så är det musikhögskolornas schlagerfestival, som gick av stapeln i lördags kväll. Grymt bra schlagerlåtar! Festen i puben efteråt var också riktigt kul. Den slutade med att killarna och jag stod på ett minimalt, runt bord och dansade. Det är inte varje dag det händer, men ojoj, vad galet kul!

Om jag ändå är inne på att recensera händelser i mitt liv, kan jag ju nämna att jag ska till Oslo på fredag. Till min lilla söta Anna. Både Cathrinen och Ems kommer dit. Dags för födelsedagsfirande och umgänge. Fasen, jag har inte sett dem sedan jullovet. Det är så galet lång tid att jag inte förstår det själv. Varför kan inte bara alla underbara kompisar bo på samma ställe?

Vårspelning i vinterlandskapet

Pigg? Nej.
Frisk? Njae.
Glad? Japp, det är jag för det mesta!

Att gå upp 7.45 en lördagmôra är inte vad jag gör vanligtvis, men idag ska Sosso och jag ha spelning i Grava församlingshem. Tillställningen är klockan 14.30 och temat för vår musikstund är jazz/visor. Tror att det kan bli riktigt bra. Vi ska också passa på att shoppa i Karlstad nu när vi ändå nästan är där; därav varför jag är uppe redan nu. Jag hoppas verkligen på att kunna hitta lite fina vår- och sommarkläder. Är väldigt trött på min garderob nu.

Vad sjutton är grejen med snön förresten? Nog för att jag älskar snö, men det är faktiskt den 28 mars nu. Det har snöat konstant sedan igår natt. Tycker inte att vi behöver mer nu...

Specialisering 2

Kurs: Bruksspel i pianostudio
Kurs: Kompa din elev


Då har jag fått veta vilka kurser jag ska läsa som Specialisering 2 under trean.
Fick de två kurserna jag ville läsa, så jag är mycket nöjd. Nästa år har jag som mål att lära mig kompa bra, inte sådär halvdant som jag gör nu. Grymt kul! Har en känsla av att det inte är världens svåraste kurser heller, så det passar mig som handen i handsken.

För övrigt bloggar jag inte mycket just nu. Min mage är väldigt trasig och jag vill helst bara ligga i sängen. Så nu vet ni.

En fullspäckad dag

Jag älskar verkligen de få dagar jag vaknar på möran med en motivation att få saker och ting gjorda. Jag älskar ännu mer när jag vaknar och faktiskt känner mig utsövd. Guld värt.

Dagen till ära har jag...

... gjort rent i badkaret.
... arrangerat en låt till satsläran.
... skrivit en och en halv uppsats i lärande.
... varit hos sjukgymnasten.
... simmat med Cissi.

Nu ska jag belöna mig själv med att softa en stund framför teven. Lite lön ska man få för mödan!

Telefondagen



Idag har jag verkligen varit bra på att prata i telefon. Hann prata med pappa och mamma i förmiddags. Nu på kvällen har jag haft en lååång telefonstund med både Cathrine och Lojs. Sjukt roligt, men samtidigt jobbigt, att prata med alla. Jag längtar verkligen efter umgänge öga mot öga! Tur att jag får träffa dem allihop om ett par veckor.

Hur många saknar förresten den gamla telefondesignen? Kan inte låta bli att tycka att den är sjukt gullig! Det var verkligen en speciell känsla att prata i telefon förr i tiden. Innan mobilinvasionen, det vill säga.

Tapas

Det som står på schemat för ikväll är tapaskväll. Hela Spaniengänget (Sosso, Fredrik, Nordh, Cissi och jag) ska sukta lite efter sommaren. Trots all tid jag spenderat i Costa del Sol, har jag faktiskt bara ätit tapas två gånger - och det var i Sthlm i somras samt i skolan på högstadiet. Jag blev såklart erbjuden en tapasrunda när jag gick på Málaga Plus, men det blev aldrig av. Ska bli gôtt att äta det igen! Dessutom har jag fått en ursäkt för att översätta spanska recept och lära mig nya spanska ord! ;)

Idag är det förresten den internationella sömndagen och det har jag firat med en lång sovmôra till klockan elva! Uppmanar alla att följa mitt exempel och sova mycket idag!

Varför den här dagen är så bra

  • Jag kan se solen lysa in genom den öppna balkongdörren och det känns varmt ute.
  • FBK vann mot Skellefteå med 2-0 igår. En semifinal avklarad!
  • Eftersom Johannes är på besök den här veckan, hade vi fest hos Christian igår. Rolig kväll!
  • Idag är det After Work på the Roof tillsammans med en hög fôlk.
  • Det är bara två och en halv månad kvar till España nu!

Då var det konstaterat!

Lylv: Alltså, diskmaskiner är GUD.

Karro: Ja, jag tror att vem det nu var som uppfann diskmaskinen måste vara Gud.

Lylv: '1886 tog amerikanskan Josephine Cochrane patent på en diskmaskin som arbetade med vattentryck. Hon anses vara diskmaskinens uppfinnare.' (Wikipedia) Det var en kvinna!

Karro: Hahaha! Gud är en kvinna!

Lylv: Japp! :D

Kära Tjuv

Jag vill tacka Dig för att Du närmade Dig min bil i natt! Det var verkligen på tiden att någon monterade ner min registreringsskylt. Den har suttit fast där alldeles för länge! Jag är också extra tacksam över att Du tog min nummerplåtshållare! Jag behövde verkligen byta ut den, så det var ju på tiden att den försvann. Nu har jag möjligheten att åka till Mekonomen för att köpa en ny skylt. Vilket äventyr! Det enda jag undrar, är varför du har lämnat kvar registreringsskylten på asfalten. Ville Du inte ha den? Ville Du verkligen inte att jag skulle beställa en ny sådan? Nästan så att jag blir lite besviken...

Ödmjukaste hälsningar,

Lylv

Bokrean

Var i skolan förut, trots att jag är ledig. Cissi och jag bestämde oss för att åka in till den interna bokrean i skolan. De säljer ut en hel del musiklitteratur till halva priset den här veckan. Egentligen var jag ute efter en bok i sångteknik, men den var tyvärr slut. Istället köpte jag Famous Pianists & Their Technique; en riktigt tjock, nördig pianobok, som jag tror kan ge mig en hel del tekniktips i framtiden. Inhandlade en bok med sångnoter på den 'riktiga' bokrean häromveckan också. Det gäller att samla på sig!




Lördag

Glöm det där jag sade om ingen alkohol inblandad. Igår hade jag öl/spelkväll hemma hos mig. Mycket trevlig kväll med gott sällskap. Dock blev det rätt sent, så jag är trött nu...

Jag var som sagt i Skoghall idag. Tog med mig mitt lilla Arvikagäng i bilen till Karlstad, där vi gick på stan i ett par minuter innan jag lämnade dem åt deras öde. Var hemma hos storasyster och firade ett par timmar. Det var riktigt trevligt att få vara där faktiskt. Efter firandet åkte jag tillbaka till mina små vänner för att köra dem hem. En babblande biltur senare sitter jag hemma i soffan igen. Äntligen kan man pusta ut lite. I alla fall i ett par minuter. Om en timme blir det melodifestivalen tillsammans med bilvännerna.

Intensiv, men trevlig, helg!

Fredagen den trettonde

Oj... Jag insåg precis att det är fredagen den trettonde. Igen. Det var ju inte mer än en månad sedan sist. Konstigt.

Idag är det ju fredag (som sagt) och det innebär 1) pianometodik 2) tvättid och 3) simning med Sosso. Vad som händer ikväll står ännu skrivet i stjärnorna, men för min del lär det inte bli så mycket alkohol inblandat i alla fall. Imôra ska jag nämligen sätta mig i bilen och köra till Skoghall för att fira storasysters födelsedag. Ett typiskt släktkalas är på gång, med andra ord.

Nästa vecka är det sökningar här på IMH, vilket innebär att det inte är några vanliga lektioner för oss studenter. Jag har ett par grejer att göra, men det blir rätt ledigt och luftigt. Måste verkligen se till att plugga ordentligt då! Kanske skulle ha något system då någon går och slår mig med en stekpanna om jag inte gjort dagens uppgifter... Det vore en idé alltså. Då har jag ingen ursäkt för att slippa undan. Någon frivillig?

Sommaren är här



När jag vaknade vid sjutiden imorse hade jag vårkänslor; till och med sommarkänslor. Det kändes helt knasigt. Känslan blev ännu starkare när jag väl gick upp ur sängen. Idag skulle jag kunna vara fem år och vandra iväg i en blommig, rosa klänning med volanger till min mammas skolavslutning. Grönska och värme. Det skulle vara helt normalt. Även fast det är snö ute och jag inte borde komma ihåg hur det är att vara fem år. Jag kommer nog bli ganska förvånad när jag går utanför dörren, upptäcker att jag är i Arvika och inser att jag är tjugotre år och inte fem.

Ja, så kan det gå när det är solen skiner in genom fönstret.

Utmanar mig själv

Tre jobb jag har haft:
Cafépianist, städerska, gatuartist

Tre platser jag bott på:
Karlstad, Ransäter, Málaga, Arvika (det blev visst fyra)

Tre saker jag gillar att se på teve:
Grey's Anatomy, One Tree Hill, Friends (går att se hur många gånger som helst)

Tre favoriträtter:
Escalopines a la crema, lasagne, blåbärspaj med vaniljsås

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
Nueva Andalucía, Karlstad, Göteborg

Någonting ni inte visste, kanske?