Snart, snart

Nu är jag helt säker. Det är någon som vandrar in i mitt rum om natten. Det är någon som slår mig i huvudet, häller syra i min hals, gör så att näsan växlar mellan ett propp- och Niagarafallsläge. Det är någon som hindrar mig från att bli frisk. Det är en himla tur att jag har bestämt mig för att strunta i denna någon. Därför har jag trotsat kylan för att få spendera lite quality time med min kära Anna. Nyårsblåsan är fixad och väskan är nästan färdigpackad inför resan. Nu fattas endast lite sömn och ett gott humör innan det är dags att avfärd. 09.04 imôra bär det av mot nya äventyr!

Gott nytt år, kära vänner!

Läses på egen risk

Jag tackar Millesvikskyrkan för att de gav mig en chokladask efter spelningen i fredags. Den har räddat mitt liv de senaste dagarna! Utan chokladen hade jag inte varit någonting. Då hade jag bara varit en tragisk, förkyld människa, som inte haft något att göra. Nu kan jag ju ta en chokladbit då och då. Uppmuntran, uppmuntran!

Det är extremt vad jag bloggar och tycker synd om mig själv just nu, men seriöst... Vem vill ägna hela jullovet åt att vara sjuk? Jag är ju i Karlstad! Jag borde shoppa, träffa tôsera, träna... Listan med roliga saker kan göras mil lång, men vad gör jag? Jag sitter här och tycker synd om mig själv. Håller långsamt på att förvandlas till en soffpotatis. Musklerna har förtvinat och färgen i ansiktet är numera icke-existerande. Mina stackars underkläder är äckligt rosa efter en tvätt i maskinen också. Snart ser jag väl ut som Gollum med rosa hotpants. Jag överdriver inte alls, som ni säkert förstår... ;)

Nej, men det hade varit kul om jag åtminstone blev friskare istället för sjukare. Imôra skiter jag i hur dåligt jag mår; jag ska till stan, träffa Anna och köpa mig en nyårsblåsa. Jag ska åka till Göteborg med snygga kläder, döende eller inte. Och jag tänker inte slösa bort ännu en födelsedag genom att vara sjuk. Så det så.

Sådär, då har jag klagat färdigt för resten av året. Tack för uppmärksamheten! ;)


Slutet på något gammalt, början på något nytt

Året lider mot sitt slut och det är dags att ta sig en funderare på allt som hänt och ska hända. Hur har livet varit det senaste året? Vad kommer att hända under 2009? Jag är inte synsk, så för min del blir det mest en tillbakablick på året som gått. 2008 kommer jag att minnas som händelserikt och roligt. Självklart är livet alltid som en berg- och dalbana, men det här året har mestadels varit en nerförsbacke och det är jag tacksam över!

Plus: Dretbra spelningar, nya och gamla vänner, storstadsresor, festival, fester
Minus: Inget Spanien, vissa personers velande, sjukdomar

Jag planerar att fira ut det gamla året i Göteborg tillsammans med de där jag alltid sitter ihop med. Där kommer jag också att fira in ett nytt år och... ja, en ny ålder. Number 23 är det som gäller snart.

Dagens notis: Ny bloggdesign. Så går det när man är ledig!


Julkonsert

Igår åkte jag iväg till Millesviks kyrka för att ha julkonsert. Allting gick bra. Kändes som en helt okej konsert faktiskt, så det var skönt. Mycket folk i kyrkan också. 80 personer hade letat sig ut på landet för att se oss! Man kan väl inte annat än att vara nöjd efter det!

Innan ni hunnit undra, så kan jag meddela: Ja, jag är fortfarande hes. Ja, jag har fortfarande hosta och nu är jag snuvig också. Det här var den längsta och segaste förkylningen jag haft på länge. Hostan kom i lördags; först idag känner jag mig riktigt förkyld. Vad hände med tre-dagar-och-sedan-är-det-över? Får väl skylla mig själv som gick ut på krogen, men ändå... Är redigt trött på det här nu.


Fint folk har inte grisar

Det var en lugn julafton, med bara föräldrarna och jag hemma första halvan av dagen. När sedan min syster klev in genom dörren efter Kalle Anka, livade det upp stämningen. Vi bröt mot våra traditioner (ve och fasa) genom att äta julbord redan efter tevetittandet. Vanligtvis öppnar vi julklapparna före maten, men det kändes inte lika viktigt i år. Min systers pojkvän kom, även han, för att stanna under kvällen. Julklappsöppningen tog som vanligt hundra år, men trevligt var det! Jag lyckades på något mirakulöst sätt återfå min normala röst för en stund under kvällen, vilket var väldigt skönt.

Syrran och jag hittade gamla kasettband igår kväll, som vi började lyssna igenom. Inspelningar från när vi var små! Det var sjukt roligt att lyssna på alla minnen. Barndomen kom tillbaka i ett huj. Det roligaste var att höra vilken respekt vi hade för mamma. Och min systers kompis kommentar mitt i leken: 'Fint folk har inte grisar!' Jag ska försöka att inte glömma dessa visa ord! ;)

Dagens oro: Hur ska min stackars röst och hosta klara av kvällens krogbesök? Det ser inte positivt ut just nu...


En tyst dag

Det har varit en väldigt tystlåten dag för min del. Har varit riktigt hes. Tur i oturen att det är dagen före julafton, så att man varken behöver gå utanför dörren eller prata överdrivet mycket. Jag har i mitt tysta tillstånd försökt att hjälpa till med städning och förberedelser inför morgondagen. Det är helt galet att det bara är en timme kvar nu. Jag hoppas verkligen att jag återfått rösten imôra, så att jag kan njuta maximalt av dagen..

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin julafton tillsammans med era nära och kära!



God Jul! Merry Christmas! Feliz Navidad! Joyeux Noël! С Рождеством! 
Buon Natale! Frohe Weihnachten! Wesołych Świąt!


Da'n före da'n före doppareda'n

Dagens kloka råd:

1. Vistas inte utomhus utan halsduk om du hostar och har ont i halsen.
2. Gå inte ut i dåligt väder när halsen blivit sämre och hostan värre.
3. Gå absolut inte på stan i storm när du varit hes på môran!

Jag följde inte mina egna råd. Därför har jag nu spenderat ett antal timmar med att låta som en kråka. Basröst, javisst! Hostan har blivit mycket värre och det gör väldigt ont i bröstet. Jag är inte så smart ibland. Det är tur att jag är blond, så att jag har någonting att skylla på.. ;)

Har i alla fall utfört alla punkter på dagens lista. Julklapparna är köpta (och inslagna), håret är klippt och middagen avklarad. Förutom att julshoppingen var lite ansträngande, har jag haft en gôrgo dag! Pricken över i:et var att umgås med tôsera igen. Tre veckor utan dem är alldeles för länge.

Nej, nu ska jag sova och försöka hålla klaffen så länge som möjligt.


Julgranen

Då var årets julgran klädd! Som vanligt höll granen på att ramla sönder (den är tyvärr av plast), ljusslingan var för kort, glittret var trasigt och kularna alldeles för många, men i slutändan blev det vackert! Precis som alltid! Jag är mycket nöjd över mitt jobb. Julmusiken spelas för fullt och stämningen är på topp. Nu känns det att julen närmar sig...

Idag inhandlades julmaten (och ett klädesplagg). Föräldrarna och jag åkte dessutom till min syster och hennes pojkvän på julfika. Imôra ska de sista julklapparna köpas, håret ska klippas av lilla söta Anna och på kvällen är det dags för den traditionella julmiddagen; i år med en decimerad skala av vänner. Jag ser verkligen fram emot allting just nu. Det är så här livet alltid ska vara!

Fast jultomten, jag önskar mig fortfarande en vit jul...


Värmländsk humor

Haha! Dagens roligaste från Kanal 12 (Karlstads lokaltv):

Två reportrar och en utklädd tomte stannar vid ett övergångsställe eftersom en buss kör förbi.
Reporter (sagt med grov värmländska): Där körde han mot röd gubbe!


Jullov!

Igår var det mycket att göra i skolan, då vi hade både julavslutning, julbord, spex och julfest på samma dag. Det var roligt att få umgås med alla vänner en sista gång innan jullovet, men det bästa var ändå när jag vaknade imorse och visste att jag skulle få åka iväg till Karlstad! Missförstå mig inte nu; jag trivs väldigt bra i Arvika, men ibland behöver man en ordentlig paus från saker och ting.

Här hemma har jag suttit vid matbordet med mamma i en halv evighet. Det är mörkt, regnigt och kallt, men jag trivs ändå. Jag är ledig, hemma hos min familj och kan ägna mig åt förberedelserna inför julen i lugn och ro. Det finns inget bättre! Nu fattas bara snön. Det är lagom typiskt att det ska vara plusgrader ute när det är så få dagar kvar innan julafton. Kom igen, vädret! Jag vill se mer snö nu!


Snart jullov..

T r e  d a g a r  k v a r ,  t r e  d a g a r  k v a r ,  t r e  d a g a r  k v a r . . .

Om bara tre dagar får jag en paus från skolans värld i flera veckor. Plugg hemma, jomenvisst, men inga turer fram och tillbaka till skolan. Det ska bli så skönt! Jag räknar nästan ner minuterna; så mycket längtar jag efter att ta min lilla bil, fylla den med saker och köra mot Karlstad. Jag kommer att sakna lägenheten och alla kompisar, men dem får jag överleva utan ett par veckor. Bara jag får en paus, så att jag kan vara back on track igen.

Ser riktigt framför mig hur jag står och klär granen. Lukten av den griljerade skinkan och ljudet av julmusik. Den gamla kartongen med julgransprydnader. Jo, jag har en känsla av att det här blir en bra jul! En vit jul också, förhoppningsvis. Även fast vi inte behöver släpa hem granen i en pulka det här året.



En bild från min barndom, bara för att den ser så idyllisk ut.
Ja, jag är självklart ungen med den vita mössan.

Alter Bridge

Hoho! Snacka om grym kväll igår! Bra förband, bra mellanmusik, bra spelning! Det var värt varenda krona och varenda mils resa för att få se Alter Bridge. Jag fick mersmak och vill se dem igen! Nu, nu, nu!


Stolt

Idag hade jag sista lektionen med mina elever innan jullovet. Jag blev glad, för idag var de riktigt duktiga! Jag är så stolt över dem! Det är lite häftigt att man har lärt dem allting alldeles själv också. Att jag tydligen lyckats engagera. Min ena elev ville spela på sin julavslutning och sedan kom min andra elev och ville göra samma sak. Det är kul att de verkligen försöker och vill fortsätta att spela! Jag har inte tagit död på deras intresse än! Hurra!

Så har den stora dagen kommit. Imöra ska vi till Stockholm för att se Alter Bridge. Det ska bli grymt kul, men jag måste verkligen säga en sak och det är att det inte kommer att bli samma sak utan dig, Karro... Det var ju vi som skulle stå där. Jag fattar inte vad som hände. Kom hem från Malta nu! Jag saknar verkligen att umgås med dig.

Hur som helst... Alter Bridge imöra och vi som åker kommer att ha grymt kul! Mycket bilåkande också, så det gäller att ladda iPoden! Varning alla Stockholmare, för here I come!

Simtur

Vid tiotiden idag tog Sosso och jag bilen till badhuset för att ta några simtag. Den här hösten har det varit galet mycket att göra hela tiden och vi är nästan aldrig lediga samtidigt, så simningen har legat i lä. Därför var det extra skönt att simma idag. Jag röstar för fler simturer inom snarast!

Mådde lite sisådär igår och har upptäckt att jag inte mår helt bra idag heller, så får ta det lugnt. Om en stund blir det rep med Affe och så ska jag ta itu med tvätten av alla handdukar, men efter det väntar soffan, teven och en varm filt. Ska bli riktigt, riktigt skönt.

Äsch, jag hade tänkt att blogga om en massa vettiga saker, men det får bli en annan gång.

Latin

Idag tittade jag i mina gamla gymnasiekalendrar för att leta efter lite datum. Jag råkade fastna för vissa återkommande kommentarer, som får mig att undra hur tråkiga mina latinlektioner var egentligen...

11 feb -04:
INSTÄLLT LATIN!!! HURRA!

13 feb -04:
INSTÄLLT LATIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Solosång 17.50-18.30)
Tjoho! Nästan som julafton! Bästa nyheten på länge! Tjoho! Begagnad Volvo! (Extra kommentar från Soif)

19 mars -04:
INSTÄLLT LATIN!!! WHOHO!!!

Stackars Volvo (läs: läraren) kan inte ha haft det lätt...