Det där med att flytta

Snacket här hemma handlar mycket om flytten just nu. Det är ju inte så konstigt med tanke på att det bara är en månad kvar! Från början trodde vi att vi skulle flytta härifrån vintern 2011, men det blev ett år senare i slutändan. Eftersom många av våra möbler är slitna och/eller trasiga har vi bestämt oss för att köpa mycket nytt. Vi har sparat pengar otroligt länge för att ha råd med det här.
 
Det passar därför extra bra med mellandagsrea just nu, så att vi kan spara in några kronor, men ändå få det vi vill ha! I torsdags åkte jag förbi IKEA och köpte vår första gemensamma möbel - nämligen tevebänken Hemnes. 500 kronors rabatt tackar och bockar jag för!
 
Imôra ska vi stanna till i Karlstad och se om vi kan hitta oss en ny TV för reapris. Hoppas att vi hittar någon!

Förberedelserna inför nyår

 
 
Är nu hemma på en kort visit i Arvika igen. Fredrik passar på att jobba lite på Systembolaget medan jag fixar med saker här hemma. Igår hann jag med en hel del saker! Jag handlade mat/kläder/alkohol, tvättade kläder, lagade mat och städade. Idag ska jag fortsätta med städningen samt packa väskan inför morgondagens resa. Fredrik och jag planerar nämligen att fira nyår i Hedemora hemma hos Cissi och Jeppe! Det ska bli riktigt roligt att träffa dem ordentligt för första gången på två månader! Bästa sättet att fira nyår på! :)

God jul!

 
 
God jul, kära bloggläsare! Visserligen är julaftonen nu över, men julhelgen består ju faktiskt av tre dagar! Idag har min jul varit lite annorlunda mot andra år. Vi har nämligen ändrat så att julaftonen firas på två dagar istället för en. I eftermiddag kommer storasyster och hennes familj hit, så att vi ska få ha julklappsutdelning tillsammans med dem. Självklart öppnade vi lite klappar redan igår, men nu blir det påfyllning!
 
Vädermässigt har julen varit fantastisk i år! Snön föll hela natten till julafton och hela natten till idag. Ute är det så vitt och vackert just nu! Känns tråkigt att veta att det ska vara plusgrader under veckan och också under nyårshelgen. Kan inte minnas att jag någonsin firat nyår i plusgrader. Håhåjaja, det är bara att hålla tummarna för att väderprognoserna ändras!

Det sista inför julhelgen

 
Nu närmar sig julen med stormsteg! I fredags åkte jag till föräldrarna i Karlstad för att stanna där över hela julhelgen. Igår ägnade jag dagen åt att umgås med Anna. Jag hann också klä granen och slå in den sista julklappen, så nu är allt färdigt inför morgondagen! Passar mig bra, eftersom jag för andra året i rad är förkyld över jul. Tar det därför extra lugnt just nu, så att jag orkar med firandet imôra!
 
Anna och jag passade förresten på att fira jul lite för tidigt. Därför gav jag henne en julklapp och fick både en julklapp och en tidig födelsedagspresent tillbaka - två underbara armband från Dyrberg/Kern. Bjuder på en bild på ett av de två guldfärgade smyckena!

Lucia

 
 
I torsdags var det luciadagen. För första gången sedan år 2006 fick jag faktiskt delta i ett luciatåg! Denna gången stod jag dock inte och sjöng som tärna, utan spelade piano till barnens sång. Det var luciatåget på Fredriks skola som jag kompade. Han bad mig om hjälp och klart att jag inte tackar nej till det! Det var väldigt mysigt att få lite luciastämning för en gångs skull!
 
Resten av dagen hann jag ägna åt lite julklappshandling med Fredrik i Karlstad. Det var skönt att få saker inhandlade, eftersom jag bara hade köpt två julklappar innan dess!

Goda nyheter

Förra onsdagen fick jag världens bästa julklappar! Jag har önskat mig två saker under en lång tid nu - en ny lägenhet och ett nytt jobb. I onsdags fick jag båda två under loppet av en timme! Jobbet är ett vikariat på en kulturskola som jag kan kombinera med mitt nuvarande lärarjobb på gymnasiet. Det känns jättebra att veta att jag kommer att få lite extra pengar i vår! Jag lever just nu på existensminimum, vilket inte är speciellt roligt i längden. Därför är jag extra glad över det här!
 
Lägenheten ska vi hyra av en privat bostadsvärd i Karlstad. Ja, vi ska alltså flytta till Karlstad! Det kommer verkligen att underlätta pendlingen till jobbet (speciellt Fredriks pendling) och så slipper vi köra Arvika-Karlstad så fort vi vill träffa min familj! Lägenheten är en trea på 78 kvm och ligger fem-tio minuters gångpromenad från centrum. Den 1 februari är inflyttningsdatumet, men eftersom vi har dubbla hyror både i februari och mars så får vi se exakt vilket datum vi flyttar. Jag tackar och bockar i alla fall för att vi äntligen kommer att få bo i en större lägenhet!
 
Tack snälla tomten för världens finaste julklappar!

Första advent i Oskarshamn

 
 
Åh, vad mycket man hinner att göra på en helg! Det var en riktigt mysig och julig utflykt ner till Oskarshamn! Vi började färden ner med att åka förbi min mormor och morfar, som ligger begravda på en kyrkogård utanför Vänersborg. Jag hade inte varit där på flera år, så det var roligt att få komma dit. Kyrkogården var täckt av ett djupt lager snö, men vi pulsade fram till rätt plats utan större problem. Efter besöket vid kyrkogården hittade vi mitt himmelrike - nämligen Julstugan! En affär som sålde bara julsaker! Jag var inte lite nöjd efter att ha vandrat runt i den butiken!

Vi hann också med ett ordentligt snöväder innan vi var framme i Oskarshamn. Väl där ägnade vi helgen åt att gå på (och spela på) dop, umgås med familjen Nordh samt njuta av snön. Hade en riktigt fin helg! Skulle bara önska att bilen inte gått sönder på vägen hem och det hade varit snö här hemma också!