Första snön

D E T  S N Ö A R  U T E ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 
Nu måste jag sticka ut och dansa mer av min första-snön-dans! Hej då! :D

Snögubbarna

Frosty The Snowman
 
 
Imorse vaknade jag upp i ett frostigt vinterlandskap! Klockan var bara åtta, eftersom det byttes till vintertid i natt, och solen sken. Termometern visade -6C, vilket definitivt var den kallaste temperaturen under den här hösten. Det var helt underbart och precis lagom juligt för mig! Jag kunde verkligen inte låta bli. Det fick helt enkelt bli en stunds tittande på julfilmer! Jag inledde med den tecknade filmatiseringen av Frosty The Snowman från år 1969 och såg sedan också The Snowman från år 1982. Åh, så mysigt med lite stämning! Det kan faktiskt behövas, även om det inte är november än!
 
Klicka på länkarna här och här för att titta på filmerna du också!

IKEA-jul

 
 
Idag drömmer jag mig bort från verkligheten och hamnar mitt i IKEA-julen.
 
Underbara, älskade jul!

När ingenting är som det ska vara

Bjuder på en glad mobilbild från turen till Kolmården i somras.
 
 
Det är nu verkligheten hinner ikapp mig. Eller kanske snarare vuxenlivet. Den åttonde juni hade jag min examinationsdag på Ingesund. Numera är jag inte student där längre, även fast det ärligt talat känns som om jag är det fortfarande. Allting har ju varit (nästan) som vanligt ända tills nu. Ja, nu när i princip alla har flyttat ifrån lilla Arvika.
 
Det började med att Sosso flyttade till Örebro i vintras. Det kändes väldigt konstigt. I augusti flyttade sedan nästan hela min vänskapskrets, inklusive Jeppe och Johan. Slutligen flyttade Cissi härifrån för en vecka sedan. Nu är det bara väldigt tomt och konstigt här. Det är allt tur att Emil och Erica fortfarande bor kvar, så att någonting är som det ska vara! Sedan är det ännu mer tur att Cissi och Jeppe kommer hit och hälsar på redan i helgen, så att vi kan skjuta upp det oundvikliga lite till!
 
Självklart vet jag att det fortfarande går att umgås även om man inte bor i samma bostadsområde eller samma stad. Det är bara det att jag kommer att sakna alla filmkvällar, fikastunder, resor och framför allt alla extremt dåliga skämt som förgyller dagen! Tack för de här åren, Ingesundare! Det blir många fler! ♥

En tidig julklapp

 
 
Igår fick jag årets första julklapp. Det var söta Cissi som agerade tomte och delade ut klappen. Tydligen måste jag ha gjort henne till en riktig julälskare när hon nu tänker på presenter så här i oktober! Hur ska jag kunna hålla mig från att öppna paketet under två långa månader? Tur att julklappen är så fint inslaget att jag inte vill öppna det av den anledningen!
 
Tack snälla Cissi för att du är gullig och ger mig en julklapp! :)

Arvikamârten

Bild lånad från nwt.se
 
 
Tiden går och går. I lördags var det dags för Arvikamârten igen, för sjätte gången sedan jag blev Arvikabo. För en gångs skull var det helt fantastiskt väder ute och jag kunde njuta av att vandra runt bland marknadsstånden! Vanligtvis brukar jag gå dit tillsammans med Fredrik och vänner, men i år hade ingen tid att följa med, så jag tog turen dit med mamma och pappa istället. Inköpen blev inte många. Traditionsenligt köpte jag med mig lite marknadsnougat att tugga på. Dessutom köpte jag två stora förpackningar med paketsnöre. Inslagspapper och paketsnöre är sådana saker som definitivt är värda att köpa på marknader. Man får större förpackningar för ett billigt pris! Det kommer att bli perfekt att utnyttja när julen närmar sig!

Simning

 
Första oktober är här! Jag har firat dagen med att åka iväg till simhallen för första gången på jag vet inte hur länge. Simningen har tyvärr varit väldigt frånvarande de senaste två åren. Förr i tiden simmade jag varenda vecka, men den vanan försvann alldeles för snabbt. Först fick jag en otroligt envis hjärnskakning som gjorde att jag inte kunde träna på flera månader. Efter det började jag att gå till gymmet istället. Nu har jag dock bestämt mig för att sätta igång med simningen igen! Det är en helt underbar känsla när man väl kommer igång! Heja, heja!