Snoring 2: Winter Edition

 
 
Nu är det dags för ett speltips igen! Vid det här laget har ni nog lärt er att jag tycker om att spela jättegulliga och totalt meningslösa spel på internet. Detta spelet är såklart inget undantag! Snoring 2: Winter Edition är perfekt för den jultok som vill fördriva tiden lite i väntan på julen. Jag har till exempel passat på att spela nu under tiden lussebullsdegen jäst därute i köket!
 
Spelet är lite likt Angry Birds på sitt sätt, men istället för att skjuta fåglar med slangbella så rullar olika djur längs banan för att välta en snarkande elefant. Det är också ganska lätt att ta sig igenom alla banor. Passar mig väldigt bra, då jag lätt blir otålig när jag inte klarar ett spel på en gång.
 
Klicka här så länkas du till julstämningen!

Mat till småfåglarna

 
 
Idag gjorde jag något för första gången i mitt liv. Jag satte upp en talgboll på min balkong, så att småfåglarna ska få lite extra mat i vinter! Hemma hos mamma och pappa är det en tradition sedan många år tillbaka. Själv har jag dock inte gjort det sedan jag flyttade hemifrån. Fick i alla fall idén när jag såg både talgoxar och blåmesar sitta på balkongen häromdagen. Dessutom har den tidigare hyresgästen lämnat kvar nätet efter en talgboll, så fåglarna verkar ha fått mat här tidigare. Dekorerad med ett rött band sitter nu talgbollen och väntar på att bli uppäten. Ännu ett tecken på att vintern är på väg. Härligt!

Toyota Yaris

Vårt nya vrålåk!
 
 
Alla vet nog vid det här laget hur mycket min bil brukar krångla. En dag UTAN bilkrångel är vid det här laget väldigt ovanlig. Senaste inlämningen av bilen var i augusti - då den inte gått igenom besiktningen. Vid den lagningen, som väl för övrigt var den femte eller sjätte detta året, skulle tre saker fixas. Fem dagar efter jag fått bilen tillbaka insåg jag att två nya problem dykt upp. Efter ett samtal med vår privata bilmekaniker fick jag erkänna att det här inte gick längre. Lagningen av bilen skulle kosta mer än den var värd.
 
Såklart har det inte varit ett lämpligt tillfälle att köpa en ny bil. Fast... När är det det? Efter en del letande har vi hittat ett bra köp för oss. Vi satsar denna gång på en Toyota Yaris, ett märke som förhoppningsvis är mer hållbart än Seat. Idag har vi hämtat den från bilhandlaren. Känns hur bra som helst att inte behöva gå ut till min gamla bil nästa gång vi ska köra iväg. Halleluja!

Årets första julklappar

 
 
Igår köpte jag mina två första julklappar á la 2013. Eller okej, jag beställde dem på internet. Det känns i alla fall jätteskönt att äntligen komma igång! Egentligen är det bara början av november, men jag har aldrig gillat att handla mina julklappar under julruschen. Ju mer som är klart innan december desto bättre. Jag vill fundera ordentligt över varje inköp och jag vill också ägna god tid åt att slå in julklapparna. Det är nämligen en ordentlig stämningshöjare om man bara tar sig den tiden!
 
Dessvärre kan jag inte berätta vad som finns inuti paketen, eftersom det finns risk för att någon råkar tjuvkolla här på bloggen. Presenterna är i alla fall till mina föräldrar. Kanske bjuder jag på en bild på de inslagna paketen endera dagen. Om den där extra energin finns, vill säga.