En liten utflykt

Utsikt från stugan

 


Igår hade jag en underbar dag i Cathrines sommarstuga! Jag åkte dit på förmiddagen för att stanna där ända tills kvällen. Vi gjorde absolut ingenting. Bara satt och pratade hela dagen lång. Det var precis vad jag behövde! Känner mig alltid lite som en ny människa när jag fått umgås med en av dem jag bryr mig om mest!

Hon och jag funderar för övrigt på att ta en tur över till Skagen om ett par veckor. Det var lustigt nog där vi lärde känna varandra för exakt tio år sedan. Så länge vi hittar boende och ett vettigt pris, så bär det iväg! Ska bli sjukt roligt!

Attentaten i Oslo


Vad finns egentligen att säga om bombningen och dödsskjutningarna i Norge?
Hela världen sörjer, inklusive jag. Jag är tacksam över att inte känna någon skadad, även om det gör ont i hjärtat av vetskapen att en av mina närmsta endast befann sig ett par hundra meter från bomben när den detonerades. Just nu hoppas jag att de drabbade får all hjälp som behövs och att polisen och räddningstjänsten får tid att reda upp allt som hänt. 22 juli 2011 kommer för alltid att vara en sorgens dag. Sådana där galningar borde verkligen inte få finnas.

Resumé av finbesöket

Utsikt över Glafsfjorden, dit vi gick under promenaderna.


Vad har vi då gjort, Karro och jag?
Under dessa två dagar har vi gjort en hel del! Tack vare det fina vädret har vi mestadels varit utomhus! Vi har hunnit med två promenader, fyra lekparker och en glasspaus ute i solen. Vi har också sett på Insidious; en skräckfilm som jag inte vet vad jag tyckte om. Slutligen har vi spelat gamla hederliga Nintendo 8-bitars! Visserligen var det väl egentligen Ape Escape 3 vi skulle ha spelat, men det dög alldeles utmärkt ändå!

Måste säga att jag haft väldigt trevligt under de här dagarna. Jag hoppas verkligen att vi kommer att ses lite oftare nu! Hur mycket man än ses, så vill man alltid ha ännu mer tid med sina nära och kära! :)

Finbesök

Jag och Karro i Sthlm, sommaren 2006


Imorgon får jag besök av min vän Karro.
Det är inte vilket besök som helst. Vi har nämligen inte setts sedan sommaren 2008! Helt galet vad tiden går! Fast så går det när man bor i olika länder! Numera är hon bosatt i Stockholm igen, vilket gör det enklare att ses. Vad som händer under vistelsen är ännu oplanerat, men tiden går säkert fort ändå. Jag håller i alla fall tummarna för uppehållsväder, så att vi kan vara ute lite!

Hoppas att ni också får en rolig vecka!

Väderprognosen

Det är så kul att bo i Sverige på sommaren...

En helt vanlig sommarlovsvecka

Någon som undrar vad jag gör på sommaren egentligen? Så här har min senaste sommarlovsvecka sett ut...

Måndag: Inledde dagen med ett besök på gymmet tillsammans med Johan. Under eftermiddagen hann jag sedan tvätta kläder, handla mat och ligga i solen tillsammans med Fredrik och Johan. Framåt kvällningen åkte jag till Karlstad, vattnade blommorna samt pratade i telefon med Cathrine.

Tisdag: Örebroresan gick av stapeln!

Onsdag: Hade en lång fikastund med Anna på Atlantis. Efteråt hämtade jag Fredrik på tågstationen för att tillsammans ha en lugn kväll i solen på altanen samt vid teven.

Torsdag: Tog en tur till Mariebergsskogen tillsammans med Fredrik. Efteråt drack vi en lyxshake på Max och vandrade runt en stund på Sonnelids (Mio). Under eftermiddagen återvände vi till Arvika för att se den sista Harry Potter-filmen på bio. Håhåjaja. Jag trodde väl aldrig jag skulle se en sådan film på bio, men till slut blev det så. Den var helt okej.

Fredag: Slödag i hemmet! Regnet öste ner, så jag passade på att städa bokhyllan.

Lördag: Vad denna dag bjuder på vet jag inte ännu...

Örebro 2011

Utsikt från Örebro slott

 

 

Jag hade en väldigt trevlig dag i Örebro! Dessvärre var vädret ostadigt, vilket gjorde att Lollo och jag skippade vissa utomhusplaner. Efter 20 minuters vistelse i staden öppnade sig nämligen himlen och förvandlade oss till dränkta katter. Vid det laget hade vi precis hunnit fram till Örebro slott, men fick vända om och söka skydd. Efter ovädret höll vi oss inne i affärer, men återvände lite senare ännu en gång till slottet för att fotografera och äta en glass. Vi hann alltså med både shopping, mat och fotografering. Jag inhandlade saker så som en klänning och en bok innan vi skildes åt framåt kvällningen. Det var kul att få ses igen efter all tid! Detta får vi göra till en tradition! :)

Karlstad

Idag åker jag till Karlstad, där jag ska sova ända tills på torsdag. Planen är nämligen att jag ska hjälpa till med vattning av blommor medan mina föräldrar är bortresta. Det ska bli riktigt skönt att åka ifrån Arvika, främst av en enkel anledning; att Fredrik och jag blir väckta nästan varje vardag av att maskiner låter utanför fönstret. Det är tömning av sopcontainern, leveranser till pizzerian intill, gräsklippning och framför allt så hälls det skräp i en nyfunnen kompost utanför. Oftast sker väckningen runt kl. 7.00. Nog för att man ska gå upp i tid, men det där är extremt... Nu hoppas jag på att jag faktiskt får sova under de tre närmsta nätterna. Ska bli riktigt skönt!

Jag har förresten lite andra planer inför veckan. Imôra bär det iväg till Örebro, där Lollo och jag ska göra en repris av vår tripp dit för två år sedan. Denna gången hoppas vi på bra väder. Regn, håll dig borta!

Puerto Banús


Åh, om jag bara fick åka till den här stranden!
En sommar utan Spanien är ingen riktig sommar...

Kulturarbetet

Idag hade jag tänkt att arbeta med mitt kulturarbete. På Ingesund måste man nämligen skriva ett arbete om sitt huvudinstrument under sin utbildning. Helst ska arbetet vara inlämnat efter fjärde läsårets slut, men ja... Jag har inte riktigt hunnit med det. Istället tänkte jag skriva arbetet under sommaren. Problemet är bara att det är så lätt att göra någonting annat! För tillfället har jag exempelvis fastnat på google.se, där jag läser cartoons om pianon. Humornivån är ganska låg, men lite kul är det ändå!

Jag kan för övrigt se fram emot en mysig dag tillsammans med Cissi imôra! Enligt alla vädersajter ska nämligen regnet ösa ner under morgondagen, så då passar det bra att umgås istället! Ser fram emot det!

Underliga drömmar

Efter tre veckors sommarlov känner jag mig fortfarande helt slut. Tänk att det kan ta så lång tid att hämta sig från skolans värld! Har i o för sig rest en hel del, så det kan ju vara en orsak.

Imorse drömde jag för övrigt konstiga drömmar, som jag brukar göra ibland. Fast egentligen vet jag inte riktigt om jag drömde eller om jag var vaken. Jag fick för mig att någon hade tagit sig in i lägenheten och stod i hallen. Det var bara det att jag inte kunde vakna upp ordentligt och öppna ögonen för att se om jag hade rätt! Istället låg jag med panik i sängen, helt handlingsförlamad. Emellanåt föll jag tillbaka in i sömnen och drömde mardrömmar innan jag återigen vaknade med samma panik. Är det någon mer än jag som sover så konstigt ibland? Det kan ta mig timmar innan jag vaknar så ordentligt att jag faktiskt kan titta! Lite läskigt nästan!

Det är sådana här morgnar man önskar att Fredrik inte åkt till jobbet så tidigt...