Helgresumé del 2: Midsommardagen

På väg mellan kyrkan och bröllopsfesten!
 

I lördags åkte Fredrik och jag iväg för att gå på bröllop. Det var min finaste vän Cathrine som skulle gifta sig med sin drömprins Gustav! Vi möttes av ett väldigt fint bröllop och deltog själva i ceremonin genom sång och spel. Cathrine hade bett mig att sjunga Dina Händer Göteborg med Sofia Karlsson. Jag fixade ihop en version med piano- och gitarrspel samt sång. Är alltid lite nervöst att sjunga på bröllop där man känner publiken, men det gick även denna gång!
 
Efter bröllopsceremonin åkte brudparet iväg i en bil mot festen. Fredrik, jag och min kompis Sandra åkte efter i mitt vrålåk. Sedan varade festen hela natten! Vi bjöds på massor av roliga tal, filmer och uppträdanden samt god mat. Brudparet verkade väldigt lyckliga och det gjorde (och gör) mig glad! Jag hoppas verkligen att de har haft en underbar början på sitt äktenskap denna veckan! De är så fina tillsammans! ♥

Helgresumé del 1: Midsommarafton

Fredrik leker med leksakshelikoptern.
 
 
Midsommaraftonen firades på flera olika sätt. Framför allt ägnades dagen åt att fira Fredriks födelsedag! Han fick presenter av mig på morgonen och firades sedan genom ett tårtkalas tillsammans med Arvikafôlk. Favoritpresenten var nog den han fick av Cissi, Jesper och Johan - en leksakshelikopter! Det är tydligen något speciellt band mellan vuxna och leksakshelikoptrar, för alla på festen förvandlades till barn på nytt och ville flyga den lilla saken. Det var riktigt roligt!
 
På kvällen var det dags för lite klassiskt midsommarfirande, nämligen grillning! Vädret tillät att vi satt utomhus (även om vi hade jackor på oss), vilket ledde till att vi firade vår midsommar här på altanen. Det var en riktigt mysig kväll! Helt klart den bästa midsommaren sedan år 2009. Hoppas att nästa år blir lika trevlig!

Keeper Of The Groove

 
Mitt senaste beroendeframkallande spel heter Keeper Of The Groove. Det var Fredrik som tyckte att jag skulle prova att spela ett nytt spel. Inte visste jag att jag skulle fastna totalt. Nu har jag klarat alla banor utom den sista extrabanan! Vet inte vad jag ska göra när jag inte kan spela detta spel mer. Se nu till att alla ni därute i cyberrymden börjar att spela ni också! Här är länken till beroendet!
 
Jag lovar förresten att en recension av helgen kommer inom snarast!

Snart midsommar

Ja, nu är det snart dags att fira midsommar igen! Vädret är just nu på topp och har varit i två fantastiska dagar. Det behövdes efter nästan två veckors konstant regnande! Vädret imôra är mer osäkert, så det blir en spännande överraskning.
 
Hur firar jag då midsommar i år? Ja, jag vet faktiskt inte. Något midsommarfirande är nämligen inte inplanerat än. Förmodligen blir det en stunds grillning eller dylikt. Under morgondagen fyller istället min andra hälft år och det är värt mer fokus. Honom ska vi fira stort med tårtkalas och annat! Det ska bli riktigt skoj och förmodligen roligare än vilken midsommar som helst! :)
 
För att ni ska bli riktigt peppade inför midsommarafton skickar jag med er den här länken, där ni kan få tips om hur ni ska fira en riktigt svensk midsommar!

Examinationen

Alla examinander på scenen i aulan.


Så är skolavslutningen över och sommaren har påbörjats.
Vi firade examinationen genom en skolavslutning med lite extra inslag för examinanderna. Enligt Ingesundstraditionen fick vi blommor, ett tackbrev och en löpare från Klässbols Linneväveri. Vi fick också ett tygband med våra namn inskrivna. Efter skolavslutningen samlades alla examinander för fika tillsammans med lärarna, där titlarna kastades och punsch dracks. Väldigt mysigt och lite overkligt! Efter alla ceremonier åt Fredrik, Cissi, Jesper och jag lunch inne i stan för att fira. Framåt eftermiddagen åkte vi också på klassfest på Ingestrand.

Efter allt firande är det nu dags att gå vidare i livet. Det har jag gjort genom att ha varit på introduktion till mitt sommarjobb. Jag vikarierar också som kantor i Säffle kyrka och Tveta kyrka på söndag. Håhåjaja, nu gäller det att tjäna så mycket pengar som möjligt!

Sista dagen innan examinationen

Mitt liv är verkligen kaos just nu. Det irriterar mig att allting är så uncertain (vad det nu heter på svenska) just nu. I måndags hade jag i alla fall mina två sista lektioner på Ingesund. Kändes hur underligt som helst. Idag har jag min sista pianoelev. Sedan väntar bara examinationen imôra. Här på Ingesund firar vi den som en vanlig skolavslutning och vandrar sedan vidare till examensfika med lärarna. Kort, men gott. Ska bli trevligt att träffa de klasskompisar som redan flyttat härifrån, men kommer tillbaka för den här dagen.

Förresten, så kom mitt examensbevis i brevlådan förra veckan. Hade så fullt upp med jobbansökningar då att jag inte riktigt kopplade. Nu sitter jag alltså med pappret jag kämpat för att få i fem år. Lite bisarrt blir det när man tänker på det.

Degree of Master of Arts in Education
Music Teacher - Instrument and Ensemble, Classical Music
with Piano as Main Instrument

Intensiv dag

Bild hämtad från nwt.se


Har precis kommit hem från en tur till Karlstad.
Denna gången var det ingen nöjesresa, utan en sån där hinna-med-ärenden-dag. Sprang mestadels runt omkring i affärer för att hitta diverse presenter. Slutligen köpte jag ett par saker, som jag tyvärr inte kan redovisa här av förklarliga skäl. Unnade mig också en sak till mig själv när shoppingen började närma sitt slut. Jag köpte nämligen de svenska DVD-filmerna till Millenniumserien av Stieg Larsson. Efter att ha läst böckerna och förälskat mig i dem, så måste jag bara se hur de gjort filmatiseringarna av serien! Någon som sett dem?

När jag närmade mig Arvika, på vägen hem från Karlstad, möttes jag först av ett svart moln och ösregn. Sedan möttes jag av trafikstockning. Det hade skett en trafikolycka, då en bil kört rakt in i en älg. Riktigt otäckt! Jag hoppas verkligen att de två kvinnorna klarar sig. Tyvärr gjorde inte älgen det...