Dagens nyhet

Nu är det gjort. Nu finns ingen återvändo. Nu har jag hamnat i Twitterträsket. Under mina få timmar som twittrare har jag hunnit att uppleva ett par saker:

· Det är någon ond människa som har tagit mitt användarnamn ifrån mig. Användaren Lylv har loggat in sammanlagt två gånger på Twitter. År 2009.
· Jag kan inte ens ha mitt förnamn som användarnamn, för det har någon också snott. Denna personen har inte ens bemödat sig med att twittra en enda gång.
· Var tvungen att använda en profilbild på mig tagen år 2009. Note to self: Ta nya kort.

Okej, okej. Slänger väl dit en länk till min fina sida också! Skriv nu något snällt så att jag kommer igång!

Läsarfråga

Har funderat på att göra något åt mitt halvdana bloggskrivande. Periodvis har jag nämligen varken tid eller inspiration till att skriva här i bloggen. Därför ställer jag frågan: Vad säger ni om mig och Twitter? Är det värt att skaffa? Där skulle jag (förhoppningsvis) kunna vara lite mer aktiv än här. Sedan tänker jag så här... Om Johan klarar av att twittra, så borde väl jag också klara det? ;)

Dansgalan 2012

Nu är det dags för årets (och antagligen min sista) dansavslutning på Dansstudion. Jag är såklart lika taggad som jag brukar vara! I år kommer jag att delta i tre dansnummer under föreställningen. Studion har denna gången inspirerats av filmvärlden och bjuder på en hel del glitter och glamour, så kom och kika!

Föreställningar:
Lördag 28 april kl. 17.00
Söndag 29 april kl. 14.00
Söndag 29 april kl. 17.00

Plats:
Ritz, Arvika

Kostnad:
Barn t.o.m. 7 år - Gratis
Ungdom t.o.m. 18 år - 40 kr
Vuxen - 60 kr

Var köps biljetterna?
Onlinebokning: http://www.destinationvarmland.se/
Telefonbokning: 0570-817 90 (Arvika Turistbyrå)

OBS!
Det kommer inte att säljas biljetter vid dörren, så det är endast förbokning som gäller!
Platserna är onumrerade och bokningsbekräftelsen gäller som biljett!

Flygvapenmuseet

I torsdags tog vi en tur till Flygvapenmuseet i Linköping. Fredrik har velat åka dit ett bra tag, så vi passade på att stanna där under vägen mot Oskarshamn. Det var faktiskt ett riktigt roligt museum att gå på (till och med för mig som inte gillar flygplan). Billigt var det också (60kr för vuxna, 40kr för studenter)! Vi gick nog runt och kikade på utställningarna i närmare två timmar. Ändå fanns det fortfarande filmer och annat som vi aldrig tittade på. Fast vi hann ändå med det viktigaste - utställningen med de svenska stridsflygplanen under Kalla Kriget och DC3an som blev nedskjuten.



 

Utanför museet.


En bananhelikopter.



Den gamla urSaaben! En sådan bil skulle man ha...


Varför använda en vanlig bomb när man kan använda en sådan här?

Vad händer i april?

Så var påsken slut för i år. Nu lämnar vi den färgglada högtiden bakom oss för att se fram emot slutet av våren! Denna veckan kommer antagligen att bestå av regn, regn och åter regn. Dropparna har redan börjat falla från himlen. Känns lite typiskt att det ska regna när jag ska resa bort! Förhoppningsvis blir det finare väder igen snart, för jag har verkligen fått mersmak av solen den senaste tiden!

Nu börjar det som vanligt hopa sig med planering inför slutet av terminen. Tycker att det är dags att köra den vanliga listan med planerade händelser inför de kommande veckorna!

10 april Inlämning av bilen på lagning
11 april Byte till sommardäck
12-15 april
Oskarshamn
21/22 april Födelsedagsfirande i Karlstad
28-29 april Dansföreställningar

Skärtorsdagspresenterna


Så hur fick jag uppmuntran och överraskningar i torsdags? Jo, förstår ni, vid lunchtid åkte jag hem från skolan efter att ha orkat med nästan tre timmar lektioner utan paus. Jag var sjukt trött, omotiverad och ville bara hem för att äta lunch. När jag kom fram till ytterdörren till lägenheten upptäckte jag en stor ICA-kasse hängande på dörrhandtaget. En tillhörande lapp fanns med mitt namn skrivet på. Självklart undrade jag vad det var för någonting, så jag öppnade påsen. Inuti fanns en "påskpåse" och inuti påskpåsen fanns en stickad kyckling med två tillhörande ägghalvor. Så gulligt! Genast insåg jag att det var en present från Cissi och att hon gjort påskpysslet som jag skojat om att hon borde göra. Var så himla glad och överraskad att min tråkiga dag plötsligt blev mycket ljusare! Tänk att det finns människor som vet när uppmuntran behövs!

När jag en halvtimme senare hörde att posten kom, och jag insåg att jag fått senaste numren från både Allt i Hemmet och Hem Ljuva Hem, var dagen fulländad! ;)

Pôss i pôsk!


Glad påsk, alla fina människor där ute i cyberrymden! Idag är det fantastiskt påskväder här i Arvika med strålande solsken! Värre var det igår, då vädret bjöd på lite snö under morgontimmarna. Som tur var så klarnade himlen upp framåt eftermiddagen!

I år firar jag påsk precis som förra året - först genom påskmiddag på långfredagen med familjen på Frykens Pärla och idag (påskafton) genom påskmiddag hos Emil och Erica. Gårdagens mat var riktigt god, så det ska bli spännande att se om den blir lika god idag!

I torsdags fick jag förresten massor av uppmuntran från olika håll och kanter. Berättar mer om det senare!

Coraline


Gårdagens söndagsfilm var Coraline. Filmen är egentligen riktad till barn, men själv skulle jag aldrig våga visa den här historien för yngre åldrar. Historien handlar om flickan Coraline, som en dag hittar en nyckel som går till en låst dörr i huset hon just flyttat in i. Genom denna dörr tar hon så småningom sig in till en annan värld, som till synes är likadan som den riktiga världen, fast mycket bättre.

Från början är Coraline en bok, men filmatiserades år 2009 i stop motion. En lite underlig film, men definitivt sevärd. Check it out!

Påskpynt


Imôra inleds påskveckan! Just därför plockade Fredrik och jag fram påskpyntet igår. Förra året bestod pyntet bara av en häxa och två små påskkaniner, men i år utökade vi den lilla samlingen med ett par kycklingar. De har jag nu placerat ut lite random i lägenheten. Konstigt nog blir jag lite glad när jag ser de små fjantiga, gula prydnaderna! Påsken förknippar jag nämligen med våren och våren kan jag inte låta bli att tycka om! :)

Utöver påskens ingång så är slutspelet i hockey i full gång. Det innebär kvällar fulla av matcher på teve! Kommer att ägna några timmar idag åt att heja på Färjestads BK. Om det ska bli en finalplats är det dags att vinna ikväll, grabbar! Kom igen!