Vad händer?

Tiden rasar iväg och nu är det bara ett par timmar kvar till februari månad. Jag har fullt upp med att försöka hinna med tusen saker per dag, men dygnet har ju lite begränsat med timmar... En hel har i alla fall hänt sedan sist.
 
· Bilen har kommit tillbaka i min ägo. Den har nu varit hel i två dagar. Vi får se hur länge det varar.
· Vi har varit i Göteborg för att se min fina Cathrine prästvigas och sedan gå runt i sina skräddarsydda, häftiga prästkläder!
· Jag har tagit årets första simtur i badhuset och varit på årets första danslektion.
· Massor av saker har packats ner i kartonger.
 
Idag fick Fredrik och jag också nycklarna till vår alldeles nya lägenhet! Det kändes sjukt att vandra runt i lägenheten för första gången sedan visningen för två månader sedan! Att lägenheten dessutom är en byggplats just nu är lite lustigt. Tydligen ska bostadsbolaget totalrenovera två rum, byta spis, byta elsystem, måla rör och element, köpa en ny badrumsspegel och hur mycket annat som helst. Väldigt underligt att ha en hyresvärd som faktiskt VILL att det ska se fint ut (eller vad säger ni, Ingesundare?)!
 
I natt flyttas telefonen och internet över till den nya lägenheten, fast vi inte flyttar dit förrän om en vecka. Så nu gäller det att inte ha alltför mycket internetabstinens!

Vi hörs när jag är på plats igen! :)

Finner inga ord

Alltså... Jag vet inte ens vad jag ska säga. Kan inte bara någon ge mig ett jättevälbetalt jobb eller en gigantisk vinst på lotto? Bara så pass mycket pengar att jag kan leva några månader och köpa ett nytt bilskrälle! Varken Fredrik eller jag behöver mer krångel nu. Självklart är livet inte alltid en dans på rosor, men kunde det inte bara vara det en liten stund ibland?
 
Ja, jag ska väl dra historien från början. Historien om den eländes bilen som ni har hört så mycket om förut. Hur som helst, historien började mitt på motorvägen på första advent. Då var skrället i ett tillstånd av så mycket vobblande att det inte gick att köra längre. Bilen fick tas till närmsta verkstad, där den var inlämnad i någon vecka. Ett utslitet hjullager byttes ut. När jag överlycklig skulle hämta tillbaka bilen gick den sönder igen. Ja, jag skojar inte. Jag hann inte ens köra hem den. Det sade istället kras inuti låset på förardörren och sedan fungerade inte låset längre. Jag var visserligen inte så förvånad, med tanke på hur mycket låset krånglat genom mina dagar som bilägare, men ändå. Det var bara att lämna in bilen igen. Jag passade också på att be dem att fixa fönsterhissen, som hade gått sönder tidigare under hösten och ännu inte lagats. Eftersom detta hände precis innan jul, fick jag inte tillbaka bilen igen förrän förra tisdagen.
 
Jag kan väl säga som så att jag verkligen varit överlycklig denna veckan. Efter över en månad kunde jag äntligen köra bilen igen! Fast den glädjen varade tydligen inte så länge. När jag skulle köra hem från jobbet i Karlstad idag var jag självklart tvungen att sätta på ljuset. Fast ljusknappen var väldigt trög och fastnade i ett läge. När jag sedan kom hem gick det inte längre att stänga av ljuset. Så ja, nu är batteriet urdraget och bilen väntar på att bli inlämnad. I G E N.
 
Är det ens mening att kommentera det här? Nej, förmodligen inte.

Fynda till ett bra pris!

Efter allt packande och städande har vi nu funnit en del grejer vi vill göra oss av med. Vad vore en flytt om man inte rensade ut sådant som inte används? Därför passar vi nu på att sälja eller skänka bort det vi inte längre behöver. Ta en titt på listan och se om du skulle vilja ha någonting av detta! Alla saker är i gott skick. Kläderna/skorna säljs på grund av fel modell eller storlek. Böckerna säljs/skänkes då vi har dubletter av nästan allihop. Det är inte heller något fel på möbler och övriga saker, utan säljs/skänkes eftersom vi vill köpa oss lite nytt. Bilder på allting finns vid intresse! Sakerna finns för avhämtning i Arvika fram till den 7 februari.

 

Passa på att fynda!

 

 

 

 

 

 

 

 

MÖBLER

Soffa + fåtölj - SKÄNKES

Köksbord + 4 tillhörande stolar - SKÄNKES

Byrå - 50kr

Sängram - 50kr

 

KLÄDER/SKOR

Svart kavaj (Storlek 36, Vero Moda, helt oanvänd) - 150kr (Ordinarie pris 300kr)

Vita ballerinaskor (Storlek 36, Skopunkten, använda en gång) - 50kr (Ordinarie pris ca 100kr)

Vita ballerinaskor i tyg (Storlek 36, H&M, använda en gång) - 50kr (Ordinarie pris ca 100kr)

 

BÖCKER

Drömlexikon - Tolkar dina drömmar i detalj - SKÄNKES

Jonas Gardell - En komikers uppväxt - SKÄNKES

Guinness World Records 2012 - SKÄNKES

Stjärntecknen berättar: Sådan är du & sådan är du i kärlek - SKÄNKES

Bo Dahlin - Besjälat lärande - 120kr (Ordinarie pris ca 275kr)

Lars Edlund - Modus Vetus - 100kr (Ordinarie pris ca 500kr)

Bernt Gustavsson - Kunskap i det praktiska - 100kr (Ordinarie pris ca 240kr)

Bo Johansson - Examensarbetet i lärarutbildningen - 80kr (Ordinarie pris ca 180kr)

Lotta Juhlin - Den goda kommunikationen - 100kr (Ordinarie pris ca 250kr)

Anne-Marie Kveli - Att vara lärare - 100kr (Ordinarie pris ca 215kr)

Stephen Machmanovitch - Spela fritt - 20kr (Ordinarie pris ca 45kr)

Bengt Molander - Mellan konst och vetande - 60kr (Ordinarie pris ca 140kr)

Torsten Thurén - Vetenskapsteori för nybörjare - 100kr (Ordinarie pris ca 200kr)

 

DVD-FILMER

Mordkommissionen, nummer 3 och 9 (Fortfarande inplastade, aldrig använda) - SKÄNKES

 

ÖVRIGT

Glas (Olika färger och modeller) - SKÄNKES

Lavalampa som ger ett blåturkost sken - SKÄNKES

Ljuslyktor i svart - SKÄNKES

Sony Minidisc (Äldre modell) - SKÄNKES

Tavla av Paul Reissen "Absolutely corked up" - SKÄNKES

Grön marimekkoskål från Iittala - 150kr (Ordinarie pris ca 300kr)

 

Edit: Överstrukna saker är sålda/bortskänkta.


En liten uppdatering

Tiden rinner iväg. Det känns som om det var min födelsedag igår och ändå har halva månaden snart gått! I torsdags hade jag min första arbetsdag på mitt nya jobb (så himla skönt att komma igång!) och i helgen har det varit fullt upp med packning. Hittills har vi packat ihop 28 kartonger! Det är helt otroligt vad mycket grejer som kan finnas i en lägenhet! Efter helgen känns det i alla fall som om vi börjar att få lite kontroll över saker och ting. Bokhyllorna, vitrinskåpet, datorbordet och större delen av garderoberna är tömda. Det stora projektet är nu att få allt tömt i köket, men eftersom det är närmare en månad till det slutgiltiga flyttdatumet så väntar vi ett tag till. Laga mat måste vi ju göra!
 
Är det någon som undrar varför vi packar ner allting redan nu? Jo, det handlar mest om tidsbrist. Fredrik jobbar en del lördagar och sista helgen i januari ska vi dessutom till Göteborg. Då vi även jobbar och pendlar långt under veckodagarna finns det inte många dagar kvar att packa på. Det är bara att kämpa på!
 
Jag längtar tills vi är på plats!

Shoppinghysterin fortsätter

Gud, vad vi köper möbler! Jag hinner inte ens blogga om allting! Sedan mitt förra inlägg har vi hunnit införskaffa både en byrå, ett skrivbord och två sängbord. Efter att ha levt på existensminimum under hur länge som helst känns det väldigt underligt att "slänga bort" pengar på det här sättet. Fast vi har ju sparat. Jättelänge. Jag måste påminna mig om det! Dessutom är det rätt sjukt att det är rea på nästan allting vi tittat på och velat köpa! Är verkligen min inredningssmak så omodern att affärerna inte vill ha kvar någonting jag tycker om? ;)
 
Förresten, så måste jag också säga att jag är lite orolig. Vi har nämligen bara köpt vita möbler. Fredrik gillar inte vita saker. Förmodligen kommer han att ha en hållhake på mig resten av livet efter det här. Det är bara att vara beredd på det värsta...

Mera rea!

 

Reajakten fortsätter! Fynden som inköptes till vår lilla familj idag var en ny sängram och ett soffbord. Sängramen impulsköptes på Mio och är samma sängram som visas på bilden ovan. Egentligen hade vi tänkt att köpa en annan ram, men denna var riktigt fin och reades ut till ett bra pris, så varför inte passa på? Soffbordet hittade vi bland IKEAs reavaror. Det är allt riktigt tur att julreor finns nu när vi ska flytta! Hittills har vi sparat in flera tusenlappar på det sättet! Sånt gillar vi!

Vår nya tv

 
 
Det inköptes en ny tv i söndags, precis som vi hade hoppats på! Det blev en LG, en LED-tv på 47". Snacka om att byta upp sig! Vår nuvarande dumburk är nämligen en tjock-tv! Jag hoppas verkligen att vi kommer att trivas med den här, för den lär stå i lägenheten under många år framöver.

Nyårshelgen

 
 
GOTT NYTT ÅR! Jag hoppas verkligen att ni alla har haft en underbar nyårshelg! Fredrik och jag spenderade den, som planerat, i Hedemora hemma hos Cissi och Jeppe. Det var riktigt mysigt att få se hur deras nya lägenhet ser ut och att bara få umgås! Vi tog det väldigt lugnt under dagarna i Dalarna, vilket passade mig väldigt bra. Nyårsaftonen ägnade vi åt att spela många spel, äta trerätters middag och titta på fyrverkerierna. Min födelsedag igår firade vi med presenter, en promenad genom Hedemora, god mat och slutligen en blåbärs- och hallonpaj framför Taken 2 (som för övrigt var en bra film!).
 
Har haft det fantastiskt roligt hela resan, men nu känns det skönt att ha kommit hem igen. Efter att ha varit på resande fot i princip hela jullovet ser jag fram emot att bara vara hemma de sista dagarna innan jobbet börjar. Nu gäller det att samla ihop energi så att jag kan få uppleva ett fantastiskt 2013!