Veckans projekt


Soft första skolvecka!
Eftersom det är en fristående kurs med Ale Möller på skolan, och jag inte är anmäld till den, är jag ledig från lektioner. Ganska skönt med tanke på att det är en del saker att göra innan Spanienresan i helgen. Pengar ska växlas, biljetter skrivas ut från datorn, kläder packas ner i resväskan... Dessutom håller Fredrik och jag på att ordna i hans och min lägenhet. Det senaste som hänt är att min bokhylla och en mindre förvaringsmöbel har förflyttats till hans vardagsrum. Numera är ännu fler av mina saker på den plats där jag faktiskt befinner mig. Känns inte helt fel, även om jag måste säga att det är riktigt sorgligt att se hur tomt det ser ut där hemma.

Imôra blir det sovmorgon, en sväng till skolan och sedan lite Spanienplanering tillsammans med mina tre respartners. Natten till söndag bär det iväg! ¡Por fin!

Skolstarten

Det var väldigt regnigt på mârten! Ganska typiskt också att regnet slutade under bilturen på väg hem! Trots detta hade Cissi och jag en trevlig dag. Jag fick tag i lite småsaker, som till exempel julklappspapper. Det kan låta helt galet att köpa sådant redan i augusti, men det är faktiskt ganska praktiskt. Pappersrullarna på marknader är oftast större och billigare! Perfekt för mig som gillar variation och att slå in många klappar!

Idag drog skolan igång med upprop och schemaläggning. Mitt schema ser helt okej ut hittills. Tiderna för mina övningselever och afrosångsmetodiken fattas, men sedan är allt klart. Om det fortsätter så här, är jag ledig på måndagar! Inte helt fel, med tanke på hur mycket läxor som behöver göras i veckorna!

Regn

Hur kommer det sig att det regnar så fort man ska göra någonting? Idag är tanken att Cissi och jag ska åka iväg till Nysätersmârten. Jag har sett fram emot det här ett tag och har då haft en vacker höstdag i tanken. Istället är det hällregn och tråkigt kallt idag. Att ta på mig varma kläder gör ingenting, men är lite småtrött på att vandra runt med paraply. Det hade varit trevligt med en torr dag för omväxlings skull! Jag längtar bara ännu mer efter Spanien nu. Åtta dagar kvar till friheten!

Byråflytten

Så har man fått ännu lite mer gjort! Idag har Fredrik och jag flyttat iväg min byrå till hans lägenhet. Efter att ha sovit hos honom varje natt sedan i maj, så känns det riktigt bra att få en egen möbel att förvara kläder i! Nu har jag lite mer plats än jag haft förut!

Jag har, utöver detta, hunnit med en del städning idag. Dammsugning, diskning och diverse annat. Imôra blir det gymmet med Johan och sedan ska jag nog ge mig själv lite semester för en dag. Det kan behövas!

Papperssortering

Igår bjöds jag på en annorlunda söndag. Klockan tre satte jag mig i Cissis soffa för att sortera papper. Eftersom både hon och jag har lika mycket papper som skräpar, så passade vi på att göra lite nytta tillsammans. Fyra och en halv timme senare var vi fortfarande inte klara, men gav upp för dagen. Jag undrar just hur många papper jag äger egentligen. Högarna börjar att sina, men är fortfarande inte borta. Min högsta önskan just nu är att jag ska bli klar med sorterandet innan skolan börjar, så att jag istället kan börja på ny kula. Det hade inte varit helt fel!

På dagens schema står tvättning, städning, mathandling och kanske rensning i min byrå. Vi får se hur mycket som hinns med, helt enkelt!

Ny bloggdesign


Jag tyckte att det var dags för en ny bloggdesign nu.
Det känns faktiskt redan som om sommaren är slut, trots att det fortfarande är augusti. Har knappt sett skymten av solen under hela den här månaden! Regn, översvämning och lite mer regn är istället vad som bjudits på. Därför har jag gjort om min gamla, våriga design lite och anpassat den inför hösten! Enjoy!

Om du inte ser den nya designen: Tryck på F5 för att uppdatera webbläsaren!

Sommaren 2010

Skolstarten närmar sig med stormsteg, så jag tänkte passa på att summera mitt sommarlov. Vad kommer jag att minnas från sommaren 2010?

Spelningar: Det har varit ett väldigt resande till och från spelningar. Värmlandsnäs, Forshaga, Karlstad x2, Örebro x2, Älvsbacka, Djura... Det har också varit en hel del repande. Har nog aldrig repat så mycket under så kort tid som nu. Minst 3 timmar per dag, 5 dagar i veckan nästan hela sommaren...

Gymmet: Johan och jag har varit riktigt duktiga på att gymma två gånger i veckan hela sommaren!

Spaniens VM-guld: Trots att jag inte hann se alla Spaniens matcher var detta VM ändå riktigt kul!

Midsommar: En trevlig grillning med Arvikafôlket, men att sedan sitta ensam hemma på kvällen var väl ingen höjdare. Gårdsfesten på midsommardagen var desto bättre!

Dalarnatouren: Det börjar bli en tradition att åka till Dalarna på sommaren! En jättemysig, men lite kort, tour till Plintsberg i år!

Håller tyvärr med Sosso om att det varit en ganska tråkig sommar. Har inte varit nära stranden en enda gång, ännu mindre tagit ett dopp i vattnet... Jag har fått besök av både Cathrinen och Erika, dock under alldeles för korta stunder. Utöver det har det egentligen inte hänt någonting på hela sommaren. Det är allt tur att jag haft Fredrik här, som har förgyllt livet hos mig! Det är också en jäkla tur att vi åker till Spanien den 5e september. Annars hade jag nog blivit galen.

Vad som händer i mitt liv

Jag är lite kär i mitt sommarlov! Mina dagar ser så bra ut just nu! I förmiddags var Johan och jag på gymmet. Vi börjar få in gymvanan ordentligt nu! Dessutom var vi ensamma där under större delen av träningspasset. Jätteskönt att få använda vilka maskiner man vill! Eftermiddagen ser också ut att bli lugn och skön. Har beställt fler foton, som jag hoppas kommer med posten idag. Sedan ska antagligen Cissi och jag ta en liten tur till ICA, precis som vi gjort miljarder gånger tidigare. Det känns gôtt att inte behöva göra mer än så!

Utöver detta har jag hunnit med en stadstripp med Cissi, en myskväll ensam i min lägenhet och lite mer papperssortering. Jag har nu fyllt 4 pärmar med papper. Ska rensa resten av papprena när jag köpt nya pärmar. Åh, sådana saker har man aldrig tid till annars! Jag önskar verkligen att sommarlovet vore längre. Ska försöka ignorera att skolan börjar den 30e augusti så länge som möjligt.

Oväder

Vilken bisarr dag igår! Det började att regna redan vid elvatiden på förmiddagen och sedan fortsatte det hela dagen. En dag med helt vanligt regn, kan man tycka. Så var det inte riktigt. Jag satt hemma i min lägenhet ett par timmar efter att Cathrine åkt iväg. När jag sedan ville ta mig hem till Fredrik igen, regnade det så mycket att jag fick stanna hemma en timme längre än beräknat. Runt klockan tre-fyra började det att åska. Tre brandbilar, en ambulans och en polisbil åkte förbi i ilfart. Tydligen hade en villa i mitt bostadsområde blivit träffad av blixten och börjat brinna. Runt sextiden regnade det floder samtidigt som åskan fortsatte. Större delen av centrum översvämmades. Jag hade turen att vara hemma, men andra blev fast inne i stan eller hade stora problem att ta sig därifrån. Bilar fastnade i vattenmassorna. Själv fick jag ta hand om en genomdränkt Fredrik, som gått hem från jobbet. Sedan fick jag äran att laga mat, vilket ledde till flera gröna potatisar i papperskorgen. Har aldrig sett gröna potatisar förut... Kvällen slutade i alla fall bra; inomhus och med en film som underhållning!

Ni kan läsa om väderkaoset här!

Ett litet besök

Det har varit helt underbart att få träffa Cathrinen igen! Synd bara att tiden aldrig räcker till. Vi har alltid så mycket att prata om! Det är i och för sig väldigt skönt. Känner mig alltid så avslappnad när jag får vara tillsammans med henne. Jag hoppas verkligen att vi kommer att bo lite närmare varandra i framtiden. Åtminstone lite närmare än Arvika-Göteborg! Hur som helst, så har vi inte gjort så mycket; varit på stan, ätit tortillas, hängt med Fredrik, tittat på kort... Helt underbart! Hoppas att det snart är december, så att vi ses igen!

Nu ska jag strax återgå till mitt sorterande. Har under de senaste dagarna sorterat om alla mina räkningar och viktiga papper. Numera sitter de i en nyköpt pärm. Känns bra att ha fått lite koll på vissa papper, även om jag har en del andra att sortera. Jag hoppas på ordentlig ordning när jag är klar! Det kan verkligen behövas!

Karlstad

Hade en väldigt trevlig dag i Karlstad igår! Fredrik och jag åkte dit för att gå lite ärenden. Jag kom hem med en hel bunt saker. Köpte bland annat presenter till tre olika födelsedagsbarn! Sedan fick jag tag i lite saker på IKEA för att lättare kunna sortera mina papper ordentligt. Dessutom köpte jag ett par armband och en router till Fredrik och mig. Så nu kan vi äntligen sitta vid varsin dator utan att den ena står och hänger över den andras axel! Ganska skönt, måste jag säga!

På kvällen var vi hemma hos storasyster och hennes pojkvän, eftersom Andreas fyllde år. Hela hans släkt och min familj var där, så det var trevligt att få träffa allihop! Inte så ofta man träffar tjugofem Karlstadbor på en och samma gång!

Klockan 10.21 imôra står jag på tågstationen och inväntar Cathrinens tåg. Sedan kommer vi att ha två underbara dagar framför oss! Finally! Whoho!

Sommar, sommar, sommar

ÄNTLIGEN SOMMARLOV! På riktigt den här gången också! Kan knappt fatta att jag faktiskt kommer att ha tid att göra någonting annat än att repa. Helt galet är vad det är. Jag tänker fira det med att göra absolut ingenting av värde. Igår slösade jag bort dagen med att sova, läsa i en bok och sy på min korsstygnsduk. På kvällen kom Cissi och Johan över för att se den traditionella söndagsfilmen. Råkade läsa i min kalender häromdagen att vi sett på våra söndagsfilmer sedan hösten 2008. Snacka om tradition!

I förmiddags var det tänkt att jag skulle åka till gymmet. Jag vaknade halv elva och hade tvättid klockan ett. Med andra varken orkade eller hann jag iväg... Har varit duktig hela sommaren och gymmat i snitt två gånger i veckan. Ska allt försöka komma iväg senare idag alternativt imôra. Behöver röra lite på mig.

För övrigt har jag en del planer för veckan. Imôra blir det eventuellt en tripp till Karlstad. Sedan kommer Cathrine hit för att hålla mig sällskap torsdag-fredag. Det ska bli riktigt fint! Jag längtar!

Pusseldag



Cissi och jag bestämde oss för att ha en pusseldag idag.
Ni vet, en sådan där helt meningslös dag då man låser in sig i ett rum och gör ingenting. Fast i vårt fall lade vi ett pussel på 500 bitar. Det var riktigt skönt att slösa bort en hel dag åt en sådan grej! Det har ändå regnat i flera timmar, så vi har knappast missat någonting annat viktigt. Underbart är ordet!

Bilderna visar förresten vår förtvivlan över att inte hitta vissa bitar samt ett glädjande kort med det färdiga pusslet. Enjoy!

Sommarmusik

Imôra har jag sommarens sista spelning. Kom dit om du är i närheten!

Musiker: Sandra och jag
Datum: 7 augusti
Tid: 18.00
Plats: Älvsbacka kyrka

Update

Har hunnit med en hel del sedan sist...

Fredag: Fick besök av Erika! Det var inte helt fel, med tanke på att jag inte sett henne sedan i november senast. Hunden Bamse följde med och tillsammans med honom åt vi lunch, tog en promenad och pratade av oss.
Lördag: Åkte till Karlstad för att spela och sjunga på storasysters pojkväns brors bröllop. Mitt första bröllop ever faktiskt, fast det lär bli ett par till inom en snar framtid.
Söndag: Mådde inget vidare, så jag stannade i sängen större delen av dagen. Var i alla fall iväg en sväng till ICA med kära Fredrik och Johan. På kvällen gick den traditionella söndagsfilmen av stapeln. Klassikern Indiana Jones and the Last Crusade var det som bjöds på denna veckan.
Måndag: Tog en liten tripp till Eda Skans tillsammans med Fredrik, Cissi och Johan. Fredrik har velat åka dit så länge att det var dags. Efter det lilla historiebesöket passade vi på att åka till Charlottenberg samt fotografera lite.
Tisdag: Tvättid, gymmet med Johan och fönstertvätt.