Första advent

Äntligen är dagen här! Jag kan knappt fatta att det är första advent... Nu är det snart jul! Dessutom är det skitdåligt väder idag, vilket glädjer mig, då det är Anders-dagen idag. Idag är den enda dagen på hela året som det får ösregna eller vara slaskigt. Det innebär ju en vit jul. Jag vet inte riktigt om jag tror på ordspråket, men det är trevligt om man har oddsen med sig.

Den här helgen har varit en riktigt skön avkoppling från vardagen. Cathrine och jag julmyste i 10 timmar i fredags. Vi såg på den gamla vanliga filmen, kommenterade samma saker som alltid, åt lussebullar och ett ton med pepparkakor, drack glögg och julmust, pratade ihjäl oss... Det känns som om abstinensen har lugnat sig lite. Nu ska man väl hålla ut till jullovet.

Igår var jag ute i Alster och vandrade runt i en lampaffär fylld av billiga julsaker. Jag höll på att köpa både en och två grejer, men visste inte riktigt var jag skulle placera föremålen, så jag sköt upp köpen. Jag gillade annars affären väldigt starkt. Den var nästan lika julig som Plantans övervåning var förr i tiden. Inte riktigt dock. Jag saknar Plantan och alla tomtarna. Där kunde man snacka om julfynd...

Anna och jag gick sedan runt i stan i många timmar. Granen stod som vanligt och lutade på torget. Jag undrar om den kommer att välta i år... Konstigt att den alltid håller sig stadig, trots allt. De hade inte tänt alla ljus längs husväggarna än, men jag antar att de gör det under julskyltningen idag. Skulle gärna vilja åka in till stan för att kika, men mamma och lussebullar väntar.

Nej, nu får det vara dags att öva.


Steinway

Är uppe med tuppen idag, trots att det är fredag. Det är inte ofta det händer direkt... Orsaken är enkel: Skolfotografering klockan 9.00. Jag tycker att det är lika roligt varje år det är dags för fotografering. Det känns lite som om man är tillbaka på gymnasiet. Skillnaden är väl kanske att inte hela tjejtoaletten är full av tjejer med plattång i handen...

Igår hade jag konsert med symfoniorkestern. Jag spelade harpa på en liten keyboard, som inte hade tillräckligt med tangenter för att spela vad jag skulle spela. Det var rätt underhållande, men vad som är ännu mer värt att nämna, är att jag igår provspelade Steinwayflygeln för första gången! Om jag säger så här... Det finns en anledning varför varje pianist drömmer om att köpa en sådan flygel. Den gör precis vad man vill att den ska göra. Sjukt lättspelad. Det vore inte helt fel att spela på den flygeln på examenskonserten!

I eftermiddag är det dags för årets julmys med Cathrinen. Det är otroligt att vi lyckas få ihop en träff tillsammans i december varje år, no matter what. Traditionen sträcker sig ända tillbaka till ettan på gymnasiet. Enda året vi inte lyckades julmysa var det året hon bodde i USA, men det var lite småsvårt att få hem henne då...

Nog tjötat för idag; nu är det dags att möta skoldagen!

Lång vecka

Det ska kännas att man lever så här före jul. Helst skulle jag vilja sitta i min ensamhet och mysa, men det finns inte mycket tid till det. Igår hade jag en oändlig dag i skolan. Idag fick jag en ledig kväll, vilket jag tackar för. Jag hann göra lite diverse nödvändiga saker och koppla av en stund. Det var verkligen välbehövligt. Dock vill jag tillägga att det mesta jag gör i skolan är roligt just nu, trots allt springande! Hade en bra gitarrlektion i förmiddags, då jag fick ny inspiration till att öva. Om jag bara hade haft en stålsträngad gitarr... Det hade varit riktigt, riktigt trevligt just nu!

Veckans önskan: Att det ska bli fredag, så att jag äntligen får åka till Karlstad igen.

Lussebullar

Igår bakades det lussebullar i min lägenhet. I början var det lite bökigt, eftersom elvispen Philip inte verkade ha tränat på ett bra tag. Efter ett par sekunder luktade hela lägenheten bränt och man kunde undra om det verkligen skulle gå att blanda degen ordentligt. Det gick till slut, som tur var! En perfekt lussebullsdeg väntade, som sedan förvandlades till perfekta lussebullar. Hur goda som helst! Det blev många också; ungefär 70 stycken. Nu ligger de utspridda i halva frysen, så det blir nog mycket lussefika innan jul...


Tvättskräcken

Jag var lite rädd när jag vandrade nerför trappstegen in till tvättstugan nyss. Vad skulle vänta mig den här gången? Skulle jag tvingas att se min fiende i ögonen igen? Skulle jag få en utskällning igen? Jag öppnade försiktigt dörren (efter att noga ha kontrollerat vilka maskiner som var mina) innan jag stegade in i rummet. Den första jag fick se var... Ja, just det. Min tvättfiende från förra veckan. Han stirrade stint in i mina ögon och sade ett kort "hej". Jag svarade lika kort och rusade förbi honom. En våg av irritation sköljde över mig, men eftersom jag är en bättre människa än vad han är, så förblev jag tyst efter det. Alternativet hade väl varit en lång och plågsam död i tvättmaskinen för hans del, men jag tror att jag väntar med att sätta min plan i verket. Om han öppnar munnen igen tänker jag däremot inte ansvara för mina handlingar...

Är det så här det ska vara nu? Ska jag behöva träffa tvättskräcken varje gång jag tvättar? Usch och fy...


Snö!!

Det snöar! Det snöar!  Det snöar!

STORA FLINGOR!

Nu ska jag ut och hoppa av lycka! :D

Första

Idag var det första gången...

... jag tvingades att klättra in i bilen, då alla dörrar utom en hade fryst. Det var nästan ett kärt besvär på sitt sätt.
... som det snöade i år! Jag njuter och längtar efter fler snöflingor, men än kan jag inte se några...
... jag sjöng inför folk på skolan. Vackert var det inte, but I did it.
... jag blev vald i en valberedning. Det känns inte riktigt som någonting jag borde syssla med? :P

Tänk att allt detta har hänt och klockan bara är elva på förmiddagen...


Intensiv vecka

Den här veckan känns redan galet fullspäckad. Jag kom hem från skolan runt sju igår kväll och senare lär det bli under de närmsta dagarna. Ikväll är det objektsfesten som står på schemat. Med den menas att alla övningselever med föräldrar kommer till aulan för att ha en liten julfest. Båda mina elever ska få spela inför publik för första gången. Det är inte utan att jag känner mig lite stolt... :)

Det verkar tyvärr som om jag kommer att missa höstens dansavslutning. Känns lite surt, men å andra sidan får jag äran att delta i skolans julkonsert istället. Det är aldrig helt fel att plonka lite på ett piano då och då! Speciellt inte när det är ett riktigt bra stycke som ska spelas.

Nu är biljetterna till Alter Bridges spelning i Stockholm beställda också. Nordh, Jesper och jag åker definitivt dit. Sedan får vi väl se vilka fler som hänger på...

Geografi är inte lätt..

Försäljare: Du bor i Arvika alltså... Stockholm?
Jag: Vaddå? Tror du att jag bor i Stockholm?
Försäljare: Ja, ligger inte Arvika där någonstans?

Haha! Den sista telefonförsäljaren ever jag var tvungen att prata med! Han hade inga geografikunskaper, dock vissa i musik, så det var rätt underhållande. Nu ska jag ringa till NIX, så att jag aldrig mer behöver ta emot sådana telefonsamtal.

Tvättstugegräl

Jaha. Nu har jag också råkat ut för de sura tanterna i tvättstugan. Fast i mitt fall var det förstås en sur gubbe.

Tänk dig situationen: Du har knappt sovit under natten och allting du hittills gjort under dagen har gått totalfel. Så stressar du hem för att slänga in en tvätt i tvättstugan. Du går in exakt i tid och skyndar dig att slänga in kläderna i maskinen. Så plötsligt kommer en gubbe in och börjar skrika "NEEJ du! Sådär får du inte göra! Det där är min maskin! FLYTTA TVÄTTEN!" Skulle du bli jätteglad då?

Det blev inte jag. Jaha, tydligen hade jag råkat lägga mina kläder i maskinen han hade bokat. Snällt gav jag med mig direkt, sade att jag inte hade kollat ordentligt och flyttade på tvätten. Räckte det? Nej, varför skulle det ha gjort det? Under de närmsta fem minuterna fick jag en lång utskällning, då gubben var skitförbannad och talade om för mig att "man måste lära sig vad det är för regler i tvättstugan". Han var dessutom noga med att avsluta samtalet med detta meddelande: Om jag hade hunnit sätta på maskinen och gått därifrån innan han kommit, skulle han ha stängt av maskinen och slängt ut min tvätt.

Vad är det för fel på folk i tvättstugan? Spelar det någon roll om man har maskin 1 eller 2? Jag blir så arg att jag inte vet vad mer jag kan skriva...

Telefonterror

Imorse vaknade jag av telefonen nu igen. De ringde inte speciellt tidigt, men jag blir ändå småirriterad. När ska företag förstå att jag inte vill köpa tjänster via telefon? Jag är inte intresserad av något av deras erbjudanden (och förmodligen är ingen annan det heller). Det här är tredje gången på två veckor jag får ett sådant samtal. Snart drar jag ur telefonkabeln, så jag slipper prata med dem. Punkt slut.

Slödag nr 1

Onsdag är vanligtvis veckans längsta skoldag för mig. Idag förvandlades den till en ledig dag. Fyra inställda lektioner på samma dag! Jag är överlycklig! Det kom verkligen i rättan tid. Jag sov bort hela förmiddagen. Väl uppe ur sängen läste jag i en bok, såg på teve och småstädade lite. Vid halv fyra var jag otroligt trött, vilket ledde till att jag lade mig och sov igen. Nu är jag uppe på benen för andra gången idag. Ska försöka piggna till lite, för ikväll är det dans igen och det vill jag inte missa!

Dagens notis: Bloggdesignen är omgjord för att skapa en mer julig atmosfär. Enjoy!

Jaha, ja...

Jag har varit less på skolan rätt länge nu. Det finns egentligen ingen anledning att vara less - alla lektionerna funkar ju bra just nu. Jag måste börja peppra mig själv med positiva tankar om min fantastiska musikkarriär, så att jag kan gå dit med ett leende igen. Det är ju det som det mesta handlar om; vilken attityd och inställning man har till saker och ting. Att ha "you go, girl"-attityden gör att saker flyter på mer smärtfritt. Idag ska jag påminna mig själv om det hela dagen.

Helgen har varit bra, som vanligt! Cissis inflyttningsfest var (precis som jag trodde) både minnesvärd och riktigt rolig. Det blev mycket sjungande till RATM, DLK och de gamla vanliga festdängorna. Dessutom återvände vi till 90-talet och mindes alla låtar från barndomen. Festen slutade med efterfest hos mig, då vi stannade uppe väldigt länge för att ha seriösa samtal. Riktigt intressanta samtal. Vi kan alltså vara allvarliga ibland, även vi. Känns ju skönt att veta!

Lördagen spenderades i lägenheten tillsammans med Cissi. Vi ägnade 8 timmar åt varandra, men ingen av oss kunde förstå att tiden runnit iväg så snabbt. Vi hade ju egentligen inte gjort någonting...

Nu har jag också firat Fars Dag med min kära familj. Passade på att inhandla lite julklappspapper på Maxi också, när jag ändå var i Karlstaden. Julen närmar sig ju med stormsteg. Bara 19 dagar kvar till första advent!

Och huvudvärken har kommit för att stanna, tydligen... Tôligt läge.


Dans och annat

Det blev en extrem start i skolan efter lovet, precis som jag anade. Min höjdpunkt och paus från kaoset i skolan var danslektionen igår kväll. Det är så skönt att ha någonstans att gå, där man inte får läxor eller betyg. Dessutom är det riktigt kul! Läraren börjar bli petigare och petigare. Det känns som om hon stirrar på mig konstant hela lektionerna. Det gör mig inte speciellt mkt; jag dansar ju bara för nöjes skull! Fick beröm ett par gånger igår också, så det var en extra sporre! :)

Jag har varit väldigt trött hela veckan. Det känns lite som om någon har slagit en hammare i mitt hövve. Kanske någon var här inne när jag låg och sov...? Hur som helst, jag tänker lösa det hela med att sova en ordentlig natts sömn! Imöra är jag nämligen ledig från skolan, med undantag för ett rep, så jag kan ligga i sängen till halv tre om jag så vill! Det ska bli hur skönt som helst!

Ser också fram emot Cissis inflyttningsfest imöra kväll. Det lär bli en kväll att minnas!


Alla helgons dag

Jag: Undrar vad det är för datum idag egentligen. Jag har ingen koll alls.
Anna: Jag har ingen aning. Kan kolla på mobilen... Oj, det är första november redan!

Var tar tiden vägen egentligen? Vad hände med oktober? Jag hänger inte riktigt med. Nu är det bara ett par veckor till första advent och sedan är det full rulle inför julen. Jag blir nästan lite stressad inför tanken att skolan ska hinnas med mellan alla julbestyr. Kanske borde jag lägga plugget åt sidan och börja med det igen i januari? Jag kan riktigt se framför mig hur glada alla lärare hade blivit i så fall..

Åh, ibland älskar jag mitt liv! Den här dagen har varit helt underbar! Jag inledde den med att skriva klart min intentionsbeskrivning innan jag tog apostlahästarna in till stan för att träffa Lojs och Anna. Tillsammans hade vi en lång fika- och tjôtstund på gamla, kära Atlantis. Vi passade även på att gå in i en affär eller två. Sedan följde lilla, söta Anna med mig hem till parantesernas hus och klippte mitt hår. Skönt. Ett tag var jag lite orolig för att jag höll på att förvandlas till en grottmänniska, men nu kan ni alla andas ut. Jag ser ut som mig själv igen!

Under kvällen har jag varit vid farmors grav och tänt ett ljus för henne. Otroligt vackert med alla tända ljus på kyrkogården. Och jag saknar dig, farmor, precis som alltid.