Halloween


Glad Halloween! Idag är det återigen dags att fira amerikanska högtiden! Jag hoppas, trots detta, att ingen ringer på dörren för att be att få godis. Har aldrig gillat ungar som tigger godis (inte ens på påsk). Dock har jag alltid tyckt att det sett så mysigt ut med pumplyktor i höstmörkret, även om jag själv aldrig har gjort någon. I år är tyvärr inget undantag på den fronten. Har istället ägnat mig åt massor av andra saker, som att se The Adventures of Tintin på bio och att få besök av kära Cathrinen. Fast det duger det också, utan tvivel!


Nu har jag också skickat in resultatdelen i mitt examensarbete till min handledare. Om denna del godkänns, betyder det att jag endast har ett kapitel kvar att skriva (med undantag för alla tusen kompletteringar som borde göras). Hurra! Kan det vara så att jag hinner klart i tid...?

Julmarknader i Värmland 2011

Bild lånad från marbacka.se


Nu är det snart dags att gå på julmarknader igen! Själv tycker jag att sådana marknader är riktiga stämningshöjare - speciellt om det ligger snö på marken! Som yngre hade jag därför som tradition att åka till ett par av dessa varje år. Tänkte passa på att tipsa er värmlänningar om var och när man kan få uppleva julstämning i år!

3-6 november Gammaldags julmässa på Mårbacka
19-20 november Julmarknad i Brunskogs hembygsgård
26-27 november Julmarknad i Alsters Herrgård
3-4 december Julmarknad på Mariebergsskogen
3-4 december Jul på Sågudden i Arvika
10-11 december Julmarknad på Värmlands Museum

Vet ni fler julmarknader i Värmland? Hör av er, så fyller jag på listan!

Drömhem & Trädgård

Nu har jultidningarna äntligen börjat komma ut i affärerna! Okej, ni andra kanske tycker att det är lite tidigt att bli påmind om julen, men jag älskar att sitta och drömma om vad som komma skall! Därför råkade jag av en händelse köpa Drömhem & Trädgåds stora julspecial när jag handlade på ICA idag. Har sedan dess suttit och njutit av fina julbilder och fått idéer om hur jag ska julpynta. Helt underbart!

I helgen fick jag en jättefin examenspresent av mina snälla svärföräldrar; en korg fylld av saker, allt med jultema! Så nu är jag ägare av glögg, julljusstakar, en ny tomte och massor av andra fina saker! Om ni är snälla, så kanske jag visar några av sakerna på bloggen endera dagen! ;)

Idag är det dessutom bara två månader kvar till julafton! Hurra!

Examenskonsert

Ett höstigt ljusbord som Fredrik fick i present.


I lördags hade Fredrik och Jeppe sin examenskonsert tillsammans.
Jag var självklart där och det var många andra också (typ 100 personer, gissar jag). Jag fick både se en otroligt bra konsert och äta god mat efteråt! Dessutom fick jag chansen att umgås med både min egen och Fredriks familj samt fina vänner på skolan. Det var en väldigt lyckad kväll! Ett stort tack till Fredrik och Jeppe för konserten! Ni är bäst! ♥

För övrigt provsmakade jag Ballerina Pepparkaka i lördags och kakorna är helt klart godkända! Det är mycket möjligt att jag kommer att köpa fler förpackningar innan jul! ;)

Provsmakning

Bild tagen från goteborgskex.se


Idag har jag köpt min första Ballerina-förpackning. Ja, jag har konstigt nog aldrig köpt dessa kakor förut, trots att de är väldigt goda. Nu kände jag mig dock tvungen. Jag måste ju någon gång få prova om Ballerina Pepparkaka smakar bra! Är det någon som har ätit dem? Har för mig att pepparkakorna såldes förra året, men jag är ju lite seg med att provsmaka sådant här (trots att det faktiskt är jultema). Därför blir det extra spännande att få äta dessa juliga kakor!

Återkommer med recension senare!

Helg

Gud, vad jag älskar helger! Det är så skönt att bara glömma allt plugg en stund och njuta av livet! Igår hade jag en så lugn och skön dag! Sovmorgon, en liten fikastund med Cissi och Jeppe... På kvällen åkte jag även iväg till skolan för att kika på en klasskompis examenskonsert, som för övrigt var grymt bra!

Igår kväll fick jag dessutom uppleva årets första minusgrader. När jag lade mig på kvällen visade termometern -2C och imorse +2C. Vintern är på väg med stormsteg nu! Om en månad hoppas jag att den första snön faller!

Ha en trevlig söndag, allihop!

Una Navidad Sin Pluto


Här kommer en liten present till alla er julälskare som förstår spanska!

Klicka på bilden för att länkas till filmen!

Höst

Nu har hösten kommit på riktigt! För mig känns det som höst när jag går upp på morgonen och fryser ända tills jag tagit en lång, varm dusch. Att vi klarade oss igenom september utan kallt väder var underligt. Därför känns det helt normalt nu när kylan tränger på. Om man nu ska kalla 12 grader utomhus för kyla, vill säga.

Så vad händer här i Arvika? Jag skriver för fullt på examensarbetet. Jag är himla glad att jag inte valde att skriva arbetet i våras, med tanke på hur mycket tid det tar. Att läsa två pianokurser och skriva arbetet är tillräckligt för att fylla ut veckorna. Mitt mål är just nu att bli klar med två kapitel i arbetet. Förhoppningsvis lyckas jag med målet innan veckan är slut.

För övrigt längtar jag till julen, precis som alltid när första advent börjar närma sig. Om 7 veckor är det dags igen! Hurra!