Senaste nytt

- Mitt stagepiano kom idag. Nu ligger det hemma hos mina föräldrar och väntar på att bli hämtat. Det kliar riktigt i fingrarna att åka dit och spela.

- Äntligen bestämt! Det blir afrosång som specialisering, efter mycket krångel. Nu gäller det bara att öva som en blå, så att jag klarar intagningsprovet. Mollpentatoniska skalan är härmed min bästa vän.

- Sosso fyller 22 år imöra. Det ska firas med dunder och brak. Nej, kanske inte, men åtminstone med middag, bowling och fest.

- Jag har äntligen gjort min skriftliga redovisning av Pianot och jag i pianometodiken. Har även skrivit gehörsrapport. Visst är jag ambitiös?

- Hade idag sista lektionen innan sommarlovet. I framtiden kan jag ägna mig åt solbrännan istället för musiken. Redigt gôtt, det också.


Ritz

Nu har lilla söta Anna åkt hem igen. Lämnade henne precis på tågstationen efter en glassätarstund i stan. Det har varit så roligt att ha henne här i flera dagar. Jag trivs så bra med henne. Hon är guld värd.

Igår var det ännu en studentfest på Ritz. Vi förfestade med ölspel hos Nordh. Väl inne i stan väntade tyvärr en väldigt seg krogkväll. Det var jättelite folk mot förra gången och inte alls samma drag.. Därför gav vi upp tidigt och tog en taxi hem till mig för efterfest med kladdkaka och lasagne. Grymt mysigt. Sent också. Igen.

Annars har veckan bestått av lite shopping, skräckfilm (nej, det går egentligen inte att kalla den filmen heller för skräck) och allmänt mys. Skönt att man knappt har några lektioner kvar, så det finns tid till annat.

Dagens plan: Tevekväll med Sosso.

Fest

- Riiing!

Jag: Hallå?
Christian: Hallå där! Vad gör du?
Jag: Jag städar lägenheten.
Christian: Planerar du att ha en tillställning ikväll, alltså?

Det gjorde jag icke. Dock ledde samtalet till en spontan fest hemma hos Kalle. På en tisdag? Jo, alltså.. Det är ju det där med att vi knappt har några lektioner kvar. Finns inte så mycket annat att ta sig för. Mycket trevlig kväll för övrigt. Förstår bara inte varför sådana kvällar tycks bli så sena. Jag gick hem relativt tidigt och då var ändå klockan över två.. Pigg är kanske inte ordet för vad jag är idag. Får dock piggna till strax, eftersom Anna kommer hit om en timme! Hon ska bo hos mig under större delen av veckan. Känns riktigt bra.

Nu ska jag gå hem till Sosso och ligga död i hennes säng tills det är dags att åka till stan.

Veckan som gått

I torsdags förde bilen mig ända till Åmål, där jag besökte Erika under ett par timmar. Riktigt mysigt att ägna dagen åt att äta mat, dricka te och bara prata. Lite skönt att komma iväg en stund också. Stannade även till i Säffle hos Jimmie under kvällen innan jag körde hem till mamma och pappa i Karlstad. Där har jag stannat under resten av veckan. Lugnt, skönt och regnigt har det varit.

Nu sitter jag hemma i lägenheten igen och väntar på ännu en vecka. Terminsprov i piano imöra. Ska bli skönt när det är över, så att det kan bli sommarlov någon gång.

Mysko

I natt drömde jag världens mest sjuka dröm.

Jag stod uppe hos kaptenen på Titanic. Först anade jag inte vilket skepp jag befann mig på. När jag sedan insåg att det var just Titanic, mindes jag alla gamla historielektioner i skolan. Isberget? Vi skulle ju köra in i ett isberg! I samma stund tanken flög förbi, fick jag syn på det. Där låg det och väntade på oss. Ovanför ytan såg det mest ut som ett lätt islager, men under ytan var isberget enormt. Skrikande försökte jag varna kaptenen och alla ombord om vad som höll på att hända. Dock var det redan för sent. Fartyget körde rakt in i isen och sjönk som en sten. Jag ramlade ur skeppet och rakt ner på isberget. Isberget som för övrigt fungerade ungefär som en balansbräda. När jag landade på ena änden, vek det sig och jag fortsatte min resa djupt ner under vattnet. Väl under ytan funderade jag på hur jag skulle ta mig upp. Det gigantiska berget var ju i vägen.. Lösningen var att ta tag i bergets underkant och skjuta undan det. Sedan kunde jag simma upp till ytan i lugn och ro. Det var inte kallt i vattnet och jag hade ingen andnöd. Vilka lungor jag måste ha!

Väl uppe vid ytan, försökte jag ta mig upp på land. Plötsligt befann jag mig på min gamla grundskola och letade efter överlevande i korridoren. Alla hade klarat sig, utom Sosso och Johan, som var spårlöst försvunna. Hade de dött? Efter en stunds letande, påstod någon att den sett båda två oskadda. Med detsamma kom de gående, väldigt glada. Johan hade med sig Marabou-choklad, som han åt och bjöd på.

I nästa sekund låg jag på en bänk i min gamla gymnastiksal. Någon satt bredvid mig och försökte trösta mig i mitt chocktillstånd. Jag hade nämligen insett vilken fruktansvärd upplevelse det var att sjunka med Titanic. Gympapåsen låg bredvid mig och jag struntade i att vara med på lektionen. Istället gick jag för att duscha. Funderade ett tag på om jag var i rätt omklädningsrum, men sedan såg jag Sosso och insåg att det var rätt.

Slut på drömmen.

Samtal i nattetid

Sosso: GÅ OCH LÄGG DIG! BUMS!
Lylv: Men... Mamma, kan jag inte få stanna uppe lite till?

Sosso: Du vet vad jag har sagt om det där.
Sosso: Vill du alltså gå upp en timme tidigare bara för det?
Lylv: Men men... Nej... Jag vill ju bara få sitta uppe lite längre! Kan jag inte få sova länge ändå?

Sosso: Jag väcker dig 2 timmar tidigare bara för att du trotsar!
Lylv: Nej, men mamma! Snälla, låt mig få sova!!!!

Sosso: Hepp
Lylv: SNÄLLA! Jag gör vad som helst!

Sosso: Gå och lägg dig nu då!

Okej, okej. Jag fattar vinken. Nu är det sovdags!


Drömmar

Jag har drömt drömmar med samma innebörd flera nätter i rad nu. Det är sådana där drömmar då alla problem plötsligt löser sig, lite som i slutet av en film. Man blir alltid lite besviken när man vaknar på möran från en sådan dröm. Hur mycket man än vill något, så.. Everything just isn't meant to be.


Fästingar

Imorse när pappa skulle till jobbet, hittade han en fästing på sin rygg. Där satt den och käkade gladeligen upp hans blod. Antagligen har den gjort det rätt länge, för den är äckligt stor och har efterlämnat en ring på min stackars pappas rygg. Nu blir det läkarundersökning direkt.

Jag avskyr fästingar. De fula krypen har absolut ingen funktion. De bara sätter sig fast på allt levande och käkar blod. Jag vill behålla mitt blod för mig själv, tack. Har fått fästingar på mig två gånger och har inte direkt något positivt minne av det. Det kryper i mig bara jag tänker på att det döda äcklet ligger kvar på köksbordet och stirrar på mig.

Slutsats: Fästingar och spindlar borde inte få existera. Inte kackerlackor heller.

Stagepiano

Nu är mitt stagepiano beställt. Tydligen är det ett väldigt populärt (läs: bra) piano, eftersom det inte går att få in något till 4Sound förrän i juni. Jag har inget emot att vänta, då jag ändå inte behöver öva speciellt mycket. Har tagit sommarlov från de ostämda pianona i skolan nu. Här ska spelas på bättre instrument än så.


Effektiva Lylv

Idag (också) är det sjukt, jäkla varmt ute. Jag satt ute på balkongen och planerade min pianolektion för några timmar sedan, men det var nästan så att jag avled på stört. Huvudvärken påminde mig lite om det faktum att jag faktiskt inte tål värme speciellt bra. Dock är jag fortfarande glad över det fina vädret; Hellre värme och sol än ösregn och blåst!

Jag har varit så effektiv idag att det inte är sant. Gehörsprovet gick riktigt bra, vilket gläder mig. Jag trodde inte att jag kunde höra ackord alls, men tydligen kan jag det. Hurra! Sånglektionen gick också bra. Blev inspirerad, tog mig hem till lägenheten och övade massor. Har plankat låtar, sjungit, spelat gitarr.

Det är nästan så att jag funderar på att diska och städa lägenheten också. Bara nästan alltså, inte mer än så.

Sol och jobb

Hemma igen efter en dag i stadsparken med Sosso, Kalle, Nordh och Jesper. Där satt vi och lapade sol ett par timmar. Man måste ju utnyttja det varma vädret! Idag har det varit över 20 grader i skuggan här i lilla Arvika. Jag njuter.

Min chef ringde i veckan. Det blir samma gamla jobb som förra året. Samma korridorer att skura. Hello, golvmopp, vi ses igen. Kan inte direkt säga att jag har saknat dig.

Nej, nu är det dags för ett samtal till min kära Cathrine. Ser verkligen fram emot att vara i samma stad som henne och Anna i sommar. Det är bäddat för galenskap.

Lyssna.



Dokusåpan

Anna och jag har kommit fram till någonting. Vi borde göra våra liv till en dokusåpa. Eller en film. Vi skulle säkerligen bli rika. Jag menar, mer händelserika liv får man faktiskt leta efter.

Geijerskolan var i alla fall grymt kul. Spelning, lite trubadurspel och dylikt. Underbart att få träffa alla igen, fast ändå jobbigt. Nu saknar jag dem ju ännu mer än vanligt.


Valborg och vårbal

Igår var det vårbal på skolan. Det hela startade upp med en fancy trerättersmiddag på Stadt (innehållande bland annat en rund, prickig sås-fast-ändå-inte-sås-liknande förrätt). Festen fortsatte i aulan på skolan, där flera band spelade. Det blev mycket countrydans och bugg i balklänningen! Efterfesten var hemma hos Sosso och där bjöds det på gôrgo lasagne och en mysstund. Är väldigt nöjd med kvällen.

På dagens schema står ett besök på Geijerskolan för att gå på spelning. Några gamla Geijerelever ska spela med sin nuvarande klass där och då får man passa på att besöka sitt gamla hem. Ska bli riktigt kul att komma iväg en sväng.

Nej, nu får jag ta itu med mig själv så att Sosso och Fredrik slipper vänta så länge på mig.