I Got Life




I got life, mother

I got laughs, sister
 I got freedom, brother
I got good times, man

I got crazy ways, daughter
I got million-dollar charm, cousin
I got headaches and toothaches
And bad times too
Like you

Det är så sant, så sant! Just nu firar jag mitt liv med jordgubbar, sovmorgnar, värmländska, teve och nice musik. Imôra firar jag mitt liv med Cathrine. Jag ska ha det grymt bra hos henne ända tills på måndag. Ibland är mitt liv bara bäst.

Renoveringen anfaller

Jag har hamnat i någon slags värld där allting handlar om renovering eller barn. Fönster, tapeter, golv, målarfärg, möbler, gravida, nyfödda, småbarn... Jag vet inte var jag ska ta vägen. Snart kommer tapeterna att följa mig i sömnen, precis som graviditeten tycks ha börjat göra.

- Hej, jag är din nya tapet! Vill du tapetsera mig i din lägenhet?
- Nej, jag vill bara vara ifred!
- Du måste ju ha ny inredning tills barnet föds!
- Jag ska inte ha något barn! Jag vägrar!

Sådär skulle väl en typisk dröm se ut. Antar jag.

Det är allt tur att jag har hundra andra i-landsproblem att ta itu med, så att det blir någon variation på tillvaron.

Idag saknar jag att...

... göra snögubbar med Karro.
... sitta i en soffa med te, filt och Cathrine.
... baka bullar med mamma.
... läsa böcker.
... kunna skriva, så som jag gjorde förr.

Min Dalavecka




Nu är jag tillbaka i Värmland igen. Har haft en riktigt bra och intensiv vecka uppe i Dalarna. Spelningen gick bra. Det kom riktigt mycket folk faktiskt; över 50 personer. En tant satt och grät på första raden, så vi lyckades nog göra ett rätt bra program. ;)

Vi hann också med att turista i Rättvik, se på flera filmer, vandra upp på ett berg (kortet ovanför visar början av promenaden) och jobba på Dalhalla. Det sistnämnda ledde till att vi fick gå gratis på Tribute to Queen. Riktigt bra spelning!! Det bästa var nästan att alla artister kom från Karlstad, vilket i sin tur ledde till att jag fick höra värmländska igen... Väldigt skönt, kan jag meddela!

Oh well, nu är jag hemma igen i några få dagar innan det bär iväg till Göteborg och Cathrinen!

Dalarna

Imôra bär det iväg till Dalarna. På onsdag kväll ska nämligen Cissi och jag ha spelning i Leksands kyrka. Klockan 20.00 drar det igång. Är det någon som är däruppe och vill komma, så ta chansen! Det blir nog roligt! Inte varje dag man får sjunga folkvisor från Dalarna. :)

Känner mig inte helt frisk idag. Ont i halsen och huvudet. Cissi är likadan. Oh well, vi får se hur mycket vi orkar med däruppe. Jag lär inte blogga på ett par dagar nu i alla fall, så ni får ha en riktigt bra vecka! Njut av solen om ni ser skymten av den!

Magsjuk, gravid eller bara förgiftad?

Mina damer och herrar! Nu har jag också gjort det! Nu kan jag sälla mig till den stora gruppen som drömt om min graviditet.

Vi skulle ha lektion. Mitt i bilvägen. Jag kunde inte gå på lektionen, för jag var magsjuk. Därför gick jag iväg längs gatan (för att gå hem?). Det fanns massor av lägenheter längs vägen. Jag träffade en gammal barndomskompis i en byggnad där. Hon bodde förstås på andra våningen, men det var ändå väldigt lätt att gå in i lägenheten från gatan. Hon pratade om massor av saker. När jag sedan fortsatte att gå, började någon att skrika från byggnaden bredvid. Var fanns min barndomskompis? Jo, hon var i närheten, meddelade jag. Den mystiska tjejen blev riktigt arg över detta. Hon skrek att jag försvarade min vän (?) och var helt enkelt fly förbannad. Hon sprang ut på gatan och muckade gräl. Jag förstod ingenting. Förstod ännu mindre när hon plötsligt gav mig en karatespark i magen, så att min kropp flög ner på kullerstenen. Herregud, hon sparkade mig i magen! Jag, som var gravid! Hur skulle det gå med barnet??? Behövde jag undersöka om barnet hade skadats av sparken?

I samma stund låg jag på golvet i någon slags lagerlokal. Det var dags att tävla lite. Vi skulle ha någon slags tävling med små ormar. Babyormar. Så fort tävlingen startade, fick ormarna liv. Den ena klarade jag utan problem. Den andra var desto värre. Jag fick fyra huggormsbett innan jag lyckades att kasta ifrån mig ormen. En ambulans kom dit för att rädda mig från döden. Efter att ha smörjt in mina bett med salva (hudkräm?) var jag frisk igen.

Slut.

Dammsugspåse / Dammsugarpåse

Lylv: Vad betyder bolso de aspirador?
Mamma: Va? Dammsugspåse, men det vet du väl redan?

Mamma: Vad heter bolso de aspirador på svenska?
Storasyster: Dammsugarpåse.. eller nej.. dammsugspåse heter det väl?

Mamma: Vad innehåller den här påsen? (håller upp en förpackning med påsar till dammsugaren)
Pappa: Det vet du ju? Det är dammsugarpåsar!

Min familj var lite konfunderad över de konstiga frågorna. Dock fick jag det svar jag letat efter. I princip hela min familj säger alltså ordet dammsugarpåse fel. Vi, som ska vara språknördar. Vi kan ordet på spanska, men inte på svenska. Pinsamt.

El viernes

Nu är spelningarna med Sandra över. Vi fick väldigt bra respons igår, vilket var skönt som avslutning! Det verkar som om vi skulle kunna få spela på alla ställen igen utan problem. Jag hoppas att vi får ganska bra betalt för det hela. Efter reparationen av bilen behöver jag verkligen pengar. Jag vill ju klara mig under nästa läsår utan problem.

Jag vet inte hur många dagar i rad jag gått upp på morgonen i hopp om att få se solen. Det är i alla fall lika många dagar som jag blivit besviken över att se en mulen himmel. Har det någon gång varit sol, har det varit under de minuterna jag suttit i bilen på väg till eller från en spelning. Det är riktigt deprimerande med en sommar utan sol. Jag är så sugen på att åka iväg någonstans. Om bilen inte pajat, hade jag nog haft råd med det... Nåväl, får väl nöja mig med "den svenska sommaren" tills vidare. Det är i alla fall tjugo grader ute, så man får vara glad över det!

Städfreaket

Igår var min lediga dag. En dag helt utan förpliktelser. Jag skulle sitta och slöa hela dagen, var det tänkt. Efter en stunds slappande blev jag väldigt städsugen... Jag städade alltså följande möbler: badrumsskåpet, hyllorna i badrummet, den lilla bokhyllan och cd-ställen. När jag som bäst höll på att torka av badrumsväggarna, insåg jag att det hela kanske var på väg att gå för långt. Ja, därför fick kvällen ägnas åt Cissi och teven. Riktigt fin dag!

Synd bara att jag inte städade där det faktiskt är stökigt...

Funderingar

Konserten gick helt okej ändå. Jag gjorde ett par oerhört intressanta fel, men publiken verkade nöjd, så då är jag nöjd. Det kom dit strax över 30 personer i ovädret. Jag gissar att ännu fler hade letat sig dit om inte syndafloden runnit utanför kyrkporten. Nu är det bara två spelningar kvar tillsammans med Sandra. Sedan väntar en resa till Leksand med Cissi innan semestern börjar på riktigt. Ser fram emot det!

Nu är det nog dags att utreda varför alla drömmer konstiga drömmar om mig. För att inte tala om att alla drömmer om min graviditet... Den senaste ansvarar Sosso för. Är det helt enkelt dags för mig att skaffa barn? Jag, som inte tycker om barn, ska tydligen skaffa mig ett eget. Jag ska även gifta mig med Sosso, vilket vi båda har drömt om. Frågan är bara... När börjar jag kasta handbollar egentligen?

Konserten med stort K

Imôra är det dags. Då ska Sandra och jag hålla en hel konsert alldeles för oss själva i Grava kyrka. Från en början trodde jag inte att det var så seriöst, men så såg jag att de andra konsertkvällarna under sommaren hålls av "riktiga" musiker. Sedan upptäckte Sandra att vi står med i en reklambroschyr med "vad som händer i Karlstad i sommar". Jaså? Är det VI som händer i Karlstad i sommar? Hur gick det till? Jag kan ju varken gå på lina, stå på händer eller gå ner i splitt! Jag kan knappt morgondagens program! Antagligen kommer jag att ramla in på scen, bryta fem fingrar och bli den första pianisten som blodar ner hela flygeln. Hmm. Lär bli intressant, det här.

Ja, just det, jag kanske ska göra lite reklam också! Om ni vill se mig göra allting jag aldrig gjort live förut, så kom över en sväng på konserten! Tro mig, det bjuds på allt möjligt! ;)

Plats: Grava kyrka
Datum: 11 juli
Tid: 18.00

Örebro

Igår åkte jag en sväng till Örebro för att träffa Lollo. Det var väldigt längesedan sist, så det var helt enkelt dags. Vi hade planerat en trevlig dag i solen. Vandra omkring i parker, se slottet och allt annat fint. Efter några blickar på smhi.se insåg vi att det skulle regna. "Det blir nog uppehåll någon gång i alla fall, så att man kan ta en promenad utomhus." Säkert, säger jag bara! Jag hann inte utanför huset i Karlstad förrän det började regna. Sedan var det bara regn, regn, jättemycket blåst, regn, regn och lite mer blåst. Vi tog skydd i Krämaren där vi stannade större delen av dagen. Man ska inte vara fast i ett köpcentrum när man inte är rik. Jag unnade mig en kofta för hela 79 kronor (!) i alla fall. Bra investering!

Nu är jag hemma igen och planerar dagens bestyr. Mina föräldrar kommer hem från sin Andalucía-resa snart och sedan blir det rep ikväll. Blir nog en bra dag, även denna. :)

Lite babbel

Jag trodde att det gick bra teveprogram på morgnarna. När man var sjuk som yngre, kunde man sitta framför teven hela förmiddagen utan problem. En dålig komediserie började när en annan slutade. Hallå? Varför är det inte så längre? När jag kom hem från bilfirman klockan kvart över sju fanns det ingenting på teve. En del kanaler hade inte ens börjat sända program än. Uppe lite för tidigt idag, tydligen. Intressant.

Dagens plan är inte så spännande. Jag tänkte städa föräldrarnas hus inför deras hemkomst från España. Köra några tvättar med kläder. Öva inför lördagens spelning. Hämta bilen när den är lagad. Fast först och främst ska jag gå och hämta en filt, så att jag blir varm någon gång. Är i alla fall glad att det är nitton grader idag och inte tolv! Kämpa vidare, vädret!

Chocken

Vaknade imorse av att jag frös. Jättemycket. Så mycket att jag inte orkade ligga kvar i sängen. Därför vandrade jag beslutsamt fram till termometern.

TOLV GRADER?

Skojar någon med mig? Det ösregnar och är TOLV grader ute!

Vad sjutton hände med sommaren? Var har den tagit vägen och hur hittar jag den igen?

Jag blir riktigt rädd nu.

Filmkväll



Har precis sett på The Delimar Vera Story, en film som handlar om hur en tio dagar gammal flicka blir kidnappad under en husbrand. Historien är baserad på en verklig händelse. Hela filmen får mig att inse hur sjuk världen egentligen är. Hur kan någon kidnappa ett litet nyfött barn för egen räkning? Hur kan polisen och brandkåren uppge falsk information utan att ha någon egentlig koll? Nej, jag blir riktigt förbannad. I rest my case.