Sunset Boulevard



Ikväll befinner jag mig på Karlstads teater. Jag har varit där ett ex antal gånger i mitt liv, kan jag säga. Min familj har varit en sådan familj som gått på musikaler och teaterföreställningar så ofta som möjligt. I julklapp önskade sig storasyster att få gå på musikal med mig. Sagt och gjort; ikväll blir det Sunset Boulevard för hela slanten! Har hört blandade recensioner om förställningen, så jag hoppas verkligen att den håller måttet.

Ska även passa på att packa ner mina miljarder grejer, som ligger utspridda här i huset. Imôra bär det nämligen iväg till Arvika och min kära lägenhet! Hur bra jag än har haft det här i Karlstad, så ska det bli underbart att få sitta i sin egen soffa, framför sin egen teve och innanför sina egna fyra väggar igen!

Gissningstävling



Okej, då kör vi igång med en liten gissningstävling! Under juldagen fotograferade jag vår hustomte (bild längst uppe till vänster), som står placerad ute i trädgården. Sedan började snön att falla. Två decimeter snö senare pulsade jag runt i snön för att fotografera den otroligt vackra naturen. Så till tävlingsfrågan... Är det någon som kan hitta hustomten på bilden längst ner? Vinnaren får njuta av äran och lite komplimanger från mig!

Julhelgen



Julafton var riktigt bra i år! Det var lugnt, skönt, snöigt och mysigt. Vi åt oss igenom alla traditioner med råge. Fick flera stunders pianospel och sång med mamma. Julklapparna var lyckade, både de jag gav och fick. Det kändes helt enkelt såpass bra som det ska kännas!

Idag är det ännu lugnare än igår. Jag ägnar juldagen åt... Ja, ingenting egentligen. Har tittat på foton och teve, umgåtts med familjen... Nu är det snöstorm ute, men det hindrar inte mamma och mig. Vi ska utmana ödet och vandra ut på promenad efter middagen. Luft och motion kan behövas efter allt slappande och matätande!

God jul!


 

Nu är det inte många minuter kvar till julafton!

Vill bara önska er alla en riktigt fin julhelg och hoppas att allas förväntningar blir uppfyllda!

Själv tänker jag njuta riktigt ordentligt av den första vita julen på många år! :)

 

God jul!


Mitt drömhus



Känns den här bilden igen?


Alla som varit hemma hos mig de senaste jularna har sett att denna bild är skrivbordsunderlägg på min laptop. Tänkte att jag skulle dela med mig av den vackra synen så här dagen före dopparedan! Om jag fick önska mig vad som helst, så skulle jag önska mig ett sådant här hus. Att sitta framför en öppen spis på julafton med denna utsikt utanför fönstret... Ja, det vore verkligen himmelriket!

Tomten, har du köpt ett jättesnöigt hus till mig i julklapp?

Jul, jul, kära jul

Idag var minsann mamma och jag riktigt effektiva! Vi lyckades att köpa alla återstående julklappar, handla en del mat samt köpa lite småsaker till oss själva på endast tre timmar. Vanligtvis brukar samma ärenden ta den dubbla tiden, så det är bara att tacka och ta emot!

Har också haft mitt årliga julmys med Cathrinen idag. Det kändes otroligt fint att sitta tillsammans med min käraste vän och titta på julfilm, precis som vi gör varje år. Nu känns det verkligen att julen är på gång! Den här tiden är verkligen den bästa, då man kan ägna massor av tid tillsammans med de man älskar mest.

Nu ska jag sluta sprida kärleksförklaringar här på bloggen och istället ta itu med årets bästa sysselsättning; klä julgranen! Hasta luego, amigos! ;)

Långpromenad och matte

Igår var Marre och jag ute på långpromenad. Vi gick våra gamla vanliga vägar i närområdet. Blir alltid lika förvirrad när jag ser alla platser igen. Allting ser så litet ut! Alla avstånd är kortare, alla hus är färre... Det är lustigt hur man kan minnas allting så klart, men ändå så fel. Det beror väl mycket på att jag var en aning kortare när jag vandrade regelbundet längs vägarna i Karlstad (ja, jag har faktiskt varit ännu kortare än så här)...

Passade även på att hjälpa min vän med hennes Matte B-kurs. Först förstod jag absolut ingenting. Kom inte ihåg någonting överhuvudtaget. Sedan insåg jag att hon höll på med statistikkapitlet, som min klass aldrig hann med på gymnasiet. Det gjorde mig lite lugnare! Lyckades räkna ut det hon hade problem med och även en del annat. Blev starkt påmind om Lennys (läs: mattelärarens) fina förklaring av "m".

- Jo, men det är ju som när du ska gå in i en affär och köpa mazariner... Fast sedan måste du betala inträde innan du ens har köpt någon mazarin!

M = Inträdeskostnad = Skärning i Y-axeln

Skönt att allting var så otroligt logiskt förr i tiden... ;)

Rudolph the Red Nosed Reindeer

 

Är det någon som har undrat hur julsången om Rudolph kommit till?

1964 gjordes en tevefilm om den lilla renen med den röda näsan. Har precis suttit och tittat på den. Sjukt gulligt, måste jag säga! Den som har tid och lust borde titta på den! En riktigt söt moralkaka... :)

 

Länken till filmen hittar du här!


Jullov

Då var det äntligen jullov! Jag har fortfarande inte fattat det. Har ränt omkring sedan lovet började, så det har varit svårt att stanna upp och känna efter... Nu snart ska jag i alla fall ha en lugn hemmakväll och försöka inse att julen faktiskt är här!

Spexet var förresten grymt lyckat! Vi fick otroligt positiv respons! Det var hur kul som helst! Är så glad att jag går i en bra klass, som man kan ha roligt tillsammans med. :)

Befinner mig för närvarande i Karlstad, där jag ska tillbringa hela julhelgen och ytterligare ett par dagar. Jag har redan hunnit med ett blodigt tandläkarbesök (mitt tandkött gillade visst inte att ta bort tandsten) och lite julklappshandel under de få timmar jag varit här. Mer julklappar blir det imôra. Nu jäklar ska jag ta itu med julen på riktigt! Äääääntligen!

En dag fylld av pepp

Några saker att vara pepp över...

· Det är massor av snö ute!
· Sista dagen i skolan före jullovet är idag!
· Det är nu bara tio timmar kvar innan spexet!
· Jag har haft sovmôra! Finally!
· Julafton närmar sig med stormsteg!

Har bara en sak att tillägga...

M3, nu kör vi järnet! :D

Det närmar sig...

Nu är scenen helt färdigbyggd! Idag har vi dessutom ägnat oss åt att repa sketcher och danser. Nu känns det att det närmar sig... En och en halv dags rep kvar innan spexföreställningen. Jag börjar tro att vi faktiskt kommer att få ihop det! Känns riktigt kul :) Är dock lite orolig för mitt huvud och allt jag missat under tiden jag varit sjuk. Det känns inte som om det här är det optimala för mig just nu. Huvudet protesterar redan högljutt. Vi får väl se om det bär eller brister, helt enkelt...

För övrigt är det jättesvårt att förstå att jullovet börjar på torsdag! Är det verkligen bara en och en halv vecka kvar till julafton? Tiden går så fort att jag blir rädd.

Det som komma skall

Helgens planer:

· Julmys med Sosso
· Julbord med Arvikagänget
· Julfest i skolan
· Scenbygge i skolans aula inför det årliga spexet

Det kommer alltså att bli en riktigt julig dag imôra, då de första tre punkterna går av stapeln. Jag ser fram emot det riktigt mycket! Ska bli skönt att slippa tänka på lektioner och bara ägna sig åt att ha kul! Dessutom är det min första fest på en hel evighet. Hjärnskakningen har hindrat det mesta ett bra tag. Jag är fortfarande inte frisk, men nu får det vara nog! Nu ska jag banne mig ha kul!

Angående spexet då... För dem som inte går på Ingesund och vet konceptet: Skolans treor gör varje år en show där det drivs med fyrorna. I år går jag i trean. Ni kan ju räkna ut själva vad det leder till. Klassen har jobbat stenhårt med att fixa ihop spexfilmer, som nu kommer att visas i puben varje skoldag innan showen. Nästa vecka består helt av rep, rep och rep. Nu ska showen fixas! Ska bli riktigt kul att visa upp den på onsdag kväll! Kom dit vettja! :)

Knivdramat

I natt drömde jag en konstig dröm. Har gått runt med känslan ur drömmen ända sedan jag gick upp. Det känns himla konstigt.

Jag drömde att två personer försökte knivhota mig. Egentligen borde jag väl ha blivit rädd, men icke sa nicke. Jag blev bara förbannad och skällde ut dem. Tog tag i den ena killens kniv (som för övrigt var en stor köttkniv) och bände den så att han skulle lämna mig ifred. Olyckligtvis hade han en liten tennkniv i fickan och högg mig i foten. Jag skyndade mig in i mina föräldrars hus för att ringa polisen. Först fick jag inte igen dörren, för den gled bara upp hur jag än gjorde. Sedan när jag väl kommit in till datorn, googlat fram numret till polisen och ringt upp dem, möttes jag av en telefonsvarare. "Vi har öppet på vardagar mellan 13.00-16.00. Var god försök igen senare!" Så det var bara att sätta sig och vänta en timme på telefontiden, helt enkelt.

Tolkning, please?

It's a Wonderful Life

 

 

Dags att fixa fram lite riktig julstämning! Det kan ju vara svårt att få in den rätta julkänslan när det är 4 plusgrader och regn vareviga dag. Därför har jag börjat att titta på riktigt juliga filmer. För ett par dagar sedan såg jag den gamla filmen It's a Wonderful Life. Hade inte så höga förväntningar, men den var faktiskt bra! Svartvit, snöig och riktigt julig! Om ni är som jag och gillar de där riktigt gamla fyrtiotalsjularna, så är den någonting att rekommendera!


julradio.se



Vilken underbar môra!

Det ligger ett tunt snötäcke över gräsmattorna, julpyntet är framme och jag är ledig från skolan idag! Dessutom råkade jag trilla in på en riktigt fin hemsida. En webbradio som BARA spelar julmusik! Kan det bli bättre än så? ;)

Klicka på bilden för att bli länkad till julstämningen!