Finbesök



Bild är tagen i Oslo

Min fina Anna kommer hit på torsdag!
Är verkligen i behov av att umgås med henne, så det känns riktigt bra. Det blir alltså Valborg med henne och andra kära vänner. Fint väder, sägs det också. 21 grader och sol. Gud, det här kan bli riktigt bra! Ett perfekt sätt för att få lite time off.

Plugg, plugg, plugg...

Jag har idag varit på den sista lärandelektionen! Det innebar att jag, efter att ha gjort ett ex antal inlämningsuppgifter i ämnet, är fri från lärandet i ett helt år! Det här är verkligen värt att fira. Jag vet inte hur än, men på något sätt måste det ske.

Annars är den här veckan redan lite rörig. Jag har fullt upp med hundra saker samtidigt, så jag hinner inte riktigt fatta själv vad det är jag ska göra. Jag tror att detta är det som främst bör fixas denna veckan:

· Öva inför gehörstentan på torsdag
· Boka sånglektion med Petra
· Skriva låten till afrosångsredovisningen
· Göra läxan i satslära
· Komma ihåg att jag faktiskt ska till sjukgymnasten imôra
· Öva piano och gitarr tills jag dör
· Fixa med danskoreografin

Om jag hinner skriva några arbeten också, är det ett stort plus...

Inte så kul för er att läsa det här kanske, men det är det enda som snurrar i mitt hövve just nu!

Lite regn, lite sömn och lite rambling

Årets antiklimax är när man tittar på smhi och ser att det ska regna ikväll. Jag hoppas att det är fel; att solen kikar fram igen och att det kommer bli ännu en underbar sommardag. En dag som jag faktiskt kan njuta ordentligt av den här gången.

What else to say? Jag vill verkligen sova ordentligt snart. Som det är just nu, är jag en alldeles för tråkig människa. En trött människa som dessutom drömmer om det förflutna. Hur lång tid tar det egentligen att komma över vissa saker? Alldeles för lång tid, kan jag tycka ibland. Jag vill leva i nuet. Det är ju där det är roligast.

Sola och bada i piña colada... eller något

Måste först och främst säga det här: Gud, vad skönt att sola! Det blev visserligen inget Ingestrand, men det funkade precis lika bra att sitta på Sossos altan. Jag tror till och med att jag fick lite färg.

Det blev grillning och förfest på gräsmattan utanför Sosso. Kom dit mycket folk i slutändan. Riktigt skoj! Dock gick alla till skolan, medan vi (Cissi, Nordh och jag) var sega i starten. Därför fortsatte vi förfesta hos Nordh. Det blev en hög med folk där också. Någon pub i skolan blev det inte för mig den här gången heller... Jag var helt slut och började gäspa redan vid tiotiden. Känner mig riktigt schleten just nu...

Idag ska jag ägna min lördag åt skolprojekt. En pianodag för pianoelever. Jag är lagom motiverad, eftersom det 1) verkar vara superbra väder och 2) är helg. Någon borde förbjuda skolarbete på helger!

Nej, nu måste jag ta itu med mig själv, så att jag kommer iväg någon gång.

Fredagstankar

Oj, idag är jag inte pigg! Det känns som om någon har bankat sönder mitt huvud i natt. Tät i näsan är jag också, lagom till vad som ska bli den bästa soldagen ever. Håhåjaja. Jag får försöka vakna till och låtsas att jag är jättepigg hela dagen. För idag är det verkligen en toppendag (med undantag för skolgrejerna)! Se bara på det här schemat:

10.00 Möte med pianisterna
11.30-12.30 Pianometodik
Eftermiddagen: Soltimmar på Ingestrand
Kvällen: Förfest någonstans + Fest i puben

Det blir nog grymt!

Dagens tips: Det spelar ingen roll hur söta får är... Se inte Black Sheep! Den är nämligen helt värdelös!

Helgvädret




Måste säga att vädret verkar lovande i helgen.
En varm och solig fredag. Sedan håller sig tydligen värmen, trots moln... 21 grader på söndag? Det tackar jag inte nej till! Nu känns det att sommaren är på väg.


Karlstads tråkigaste dag

Jag överlevde måndagen! Tog mig igenom alla uppgifter. Vågar inte säga hur tentan gick. Det får vi veta först om två veckor. Innan dess ska vi ha hunnit göra en tenta till i samma ämne.

Någonting som är ännu viktigare är att jag överlevde gårdagens skolresa till KAU, det vill säga Karlstads universitet. De firar tioårsjubileum och hade därför öppet hus. Ingen förstod varför det var obligatoriskt att åka dit. Vi kom alltså fram 13.30. Ingen lärare sade någonting om vad som skulle hända. Istället gick vi omkring i byggnaden som förvirrade får. Vad hände? Jo, lite småsaker, men ingenting värt att se. Det blev istället en sju timmars väntan på bussen hem; först i Gläntan, sedan inne i Karlstad centrum (vi gav upp och åkte därifrån) och sist i Gläntan igen. Vi kom tillbaka till Arvika den härliga tiden 21.30.

Slutsatser efter resan:

· KAU verkar ha en opersonlig atmosfär.
· Har aldrig varit gladare över att gå på en liten, mysig musikhögskola.
· Jag ska inte följa med på sådana resor igen.

Nu är det dags att ta itu med mitt första uppdrag som valberedare.

Ingen mer rast och ro

Idag blir det en jobbig dag.
Det är alltid roligt att börja hårt efter lovet.

Så här ser dagen ut:

10.30-12.00 Lärande - Redovisning
14.00-14.45 Röst
14.45-15.15 Afrosång - Sista lektionen innan terminsredovisning
15.15-16.45 Gehör - Första sluttentan
17.20-18.00 Barnkör på AKM

Vi ses på andra sidan!

Himmelriket



Alltså, det är ju helt galet. Det finns en skola i Salamanca för extranjeros; en skola som verkar vara himmelriket. Ärligt talat, jag dreglar nog ner tangentbordet nu. Man åker alltså dit ner för att plugga spanska. Man får se all kultur, bo i spansk familj, få lektioner i grammatica och conversación... Som om det inte räcker, finns det aktiviteter på eftermiddagarna. Lektioner i spansk gitarr och dans! Film, ridning, bad, utflykter, matlagning... Det finns allt! Inte nog med det: DET ÄR BRA PRIS OCKSÅ!

Jag är i sjunde himlen.
Får jag åka nu på en gång?

Shopoholic

Ja, det är väl dags att kalla sig shopoholic efter det här lovet. Kan säga så mycket som att det inte är bra att bo i Arvika av vissa anledningar. Varje gång jag är i Karlstad, anser jag mig nämligen tvungen att shoppa bort mitt affärsbehov. Det leder i sin tur till att jag går på stan alldeles för mycket och slösar bort pengar... Efter det här lovet får jag leva som en fattig bonddräng resten av våren. Nej, jag tänker inte ens berätta allt jag handlat. Däremot tänker jag påpeka en sak: Jag har inte köpt någon väska! Så man kan ju alltid se den delen som positiv ;)

Bara två dagar tills skolan börjar. Uääää... Varför kan det inte bara vara juni nu istället?

Allt och inget

Dagens tips: Säg aldrig att saker inte kan bli misslyckade - för då blir de det! Blev varken soffa, filt, te eller film häromkvällen. Gick istället och lade mig tidigt efter lite rännande hit och dit.

Hur som helst, så fick jag äntligen sova ut i natt. Har sovit grymt dåligt i någon vecka nu (trots lov), så det var verkligen välbehövligt. Jag drömde massa underliga drömmar också. Vi skulle springa någon slags hinderbana... Det regnade och jag låg och rullade runt i gräset. Cissi var där. Sedan kom Simon och var överpositiv. Det var konstigt.

Nu är lovet snart slut och jag har panik över att börja igen. Vill verkligen inte tillbaka till skolan... Tur att det snart är sommarlov. Jag får hålla fast vid den tanken, helt enkelt.

Trötter

Puh, jag är helt slut! Det känns nästan som om jag behöver ett lov för att vila ut efter lovet... Väldigt intensiva dagar just nu. Har precis ägnat fyra timmar åt att leta efter en födelsedagspresent till min kära far. Syrran och jag har verkligen haft problem med det köpet i år. Till slut blev det i alla fall ett paket inhandlat. Det var i rättan tid också. Tydligen kommer mina föräldrar hem från skidresan tidigare än vad som var sagt, så nu är husfriden slut. Känns lite skönt, men hade gärna velat ha en enda dag helt i ensamhet på lovet. Det hinns nog inte med tyvärr...

Nu ska jag pallra mig iväg till mataffären (för fjärde gången på tre dagar), eftersom jag har glömt att köpa mjölk. Jag är bra på det där med planering...

Kvällens huvudingredienser:
Soffa, filt, te och film. Det kan bara inte bli misslyckat.

Dagens guldklimpar




Dagens må bra-lista:

Krokusen i trädgården säger att det är vår!
Solen skiner och det är varmt även idag.
Ska strax tillbringa kvällen i en soffa med Cathrine, en filt och te.
Har lagat seriös och bra mat.
FBKs SM-guld värmer fortfarande i själen.
Det är självstudievecka!

Påskaftonsresumé

Jag undvek att öppna dörren fyra gånger. Påskkärringarna stod där utanför dörren och väntade på mig, men jag fegade ur... Jag är en hemsk människa! Tur att de inte visste om att jag var hemma. ;)

Kunde inte ha firat min påsk på ett bättre sätt. På môran såg jag den traditionella påskparaden i stan. Ungarna samlades på torget för att lyssna på pinsamma barnsånger... Vi flydde illa kvickt därifrån. Sedan blev det shopping i stan. Jag köpte mig själv en julklapp (kanske borde säga påskpresent, men använde ju mina julklappspengar). Sedan tog jag en promenad längs Klarälven i det vackra vädret. Ingen vind och 15 grader i skuggan! Det var ju nästan sommar! Därför låg jag också och gassade (nej, Nordh, inte gastade!) i solen en bra stund på eftermiddagen innan Cathrine kom för att joina mig i huset på kvällen. Hon anlände dock inte förrän påskkärringarna hade slutat att terra mig...

Nu är det dags för att spela och sjunga en trudilutt i kyrkan. Att tjäna pengar är aldrig fel.

En solig Karlstadmôra

Igår begav jag mig ända till Sunne för att äta den traditionella påskmiddagen med familjen. Maten och utsikten var lika god som vanligt! Det var trevligt att få umgås med familjen lite innan de åkte vidare till Sälen. Själv återvände jag till ett lugnt och tomt hus. Det utnyttjade jag till fullo. Finns det något bättre än att spela piano mitt i natten? Det finns ingen annan tidpunkt jag får mer inspiration än då...

Så är det nu påskafton. Klockan är 9.30 och hittills har ingen ringt på dörren. Jag planerar att fly ifrån huset inom snarast för att vandra runt i stan med Cathrine. Hoppas att alla utklädda ungar kommer förbi mitt hus när jag är borta. Jag rapporterar med mer info senare!

Måste också nämna att det är fint väder idag, även fast det är påsk. När hände det senast?