Julmarknad i butiken Lev Vackert

Har blivit tipsad om en julmarknad som pågår varje adventshelg ända fram till jul! Det är Lev Vackert i Kristinehamn som anordnar denna marknad. Under fyra helger har den stora butiken på 520kvm öppet både lördag och söndag mellan 10.00-18.00. Marknaden i sig består av olika hantverkares utställningar och kan variera från helg till helg. Hantverkarna ställer ut alltifrån inredningsprylar till smycken och scrap booking-tillbehör. Tomten står självklart på plats utanför och där finns också en fotograf som tar porträttfoton. För cafésugna besökare finns även ett café i anslutning till butiken.

 

För mig, som älskar inredning, låter det här som en otroligt mysig julmarknad! Jag blir riktigt sugen på att åka dit och kommer definitivt att göra det om jag tar mig till Kristinehamn innan jul! Blir ni lika intresserade som jag, kan ni läsa lite mer om marknaden på deras blogg!


How the Grinch Stole Christmas


Igår såg jag på film.
Det blev lustigt nog How the Grinch Stole Christmas. Det finns otroligt många som säger att detta är deras favoritjulfilm, men trots det har jag aldrig försökt mig på att se den förut. Detta beror endast av en enda anledning - att jag inte klarar av att se filmer med Jim Carrey! Hans "humor" driver mig nämligen till vansinne och är orsaken till att jag nästan inte sett en enda film med honom. När Grinchen visades på teve igår ville jag trots allt ge filmen en chans, så jag kikade på den. I efterhand är jag ändå glad att jag orkade ge den ett försök. Historien är väldigt gullig och julig! Om inte en viss herr Carrey varit med hade jag förmodligen älskat den. Nu får jag istället hoppas på att det någon gång görs en ny version av filmen, så att jag kan se på den igen! ;)

Lussebak




Då har vi gjort årets lussebak! Det känns som perfekt timing att ha bullarna klara till första advent. På första advent måste man ju bara äta lussebullar och dricka glögg när första ljuset i adventsljusstaken tänds! Annars är det ingen riktig jul!

Nu är det dags att smaka på bullarna! Hoppas att de är goda!

Örebro och julpynt


En smygtitt på årets julpynt


Det bästa med den här tiden på året är alla mysstunder!
Trots att det inte varit första advent ännu, har jag redan hunnit med ett par sådana. Förra fredagen åkte jag på en dagstur till Örebro tillsammans med Fredrik, Cissi och Jesper. Syftet var att killarna skulle få njuta av sina examenspresenter, som bestod av inträde och dryckeskuponger till Örebro Öl & Whisky-festival. Under tiden passade Cissi och jag på att gå i affärer. Vi hade i uppdrag att leta upp en ny julprydnad till Cissi, vilket passade mig alldeles utmärkt! Det finns inget mysigare än att gå i affärer när det finns julsaker överallt!

I lördags julpyntades det dessutom hemma hos oss. Nu är allting framme, till och med tomtarna! Egentligen är det alldeles för tidigt att julpynta, men eftersom varken Fredrik eller jag firar julen här i Arvika, så känns det trist att plocka fram sakerna så sent att man inte hinner njuta av dem.

... och på söndag väntar första advent!

Examensarbetet

Idag skulle mitt examensarbete ha skickats in till examinator. Jag har verkligen arbetat som en gnu för att bli klar i tid. Tyvärr kan man inte förutspå allting som händer. I mitt fall upplever jag inte det som mitt fel att jag inte "hunnit" skriva klart. Snarare spelar en mängd andra faktorer in. På grund av dessa får jag skjuta upp mitt arbete till våren. Detta gör att jag nu plötsligt är ledig i december, vilket förstås är trevligt, men det vore roligare om jag kunde vara ledig med gott samvete. Jag ska försöka att samla ihop lite kraft för att börja skriva igen i vår, men frågan är hur mycket tid som finns över till att skriva klart...

Hur som helst, så har jag i alla fall bara en lektion kvar i båda min andra kurser. Efter det väntar ett långt och skönt jullov!

Arg älg ska dö

Borggården på musikhögskolan Ingesund


Den senaste tiden har det sprungit runt en arg älg på skolan.
Han har hunnit attackera både lärare och studenter. Bland annat har Fredrik och Jeppe flytt från det gigantiska djuret. Själv har jag inte sett skymten av honom, men så är jag ju inte på skolan så ofta längre. Hur som helst, så har polisen nu bestämt sig för att avliva älgen. Kanske är det dags, med tanke på situationen.

Jag har bara en kommentar på händelsen: Typiskt Arvika!

Traderas julmarknad



Fredrik:
Nu går du inte in på Tradera!
Jag: Va? Varför inte det?
Fredrik: Det spelar ingen roll. Gör det inte bara!

Tydligen vill min kära sambo inte att jag ska upptäcka Traderas stora julmarknad! Man kan ju undra varför...? ;) Hur som helst, så vill jag tipsa alla andra julälskare om marknaden! Gå in på sidan och fynda julpynt och julklappar!

En länk till julmarknaden hittar du här!

Var är snön?

Snön i Karlstad. Annandag jul 2009.


Det är helt sanslöst att inte snön kommit än!
Jag vet ju att många inte tycker om snö överhuvudtaget, men för mig försvinner all julstämning totalt när det bara regnar ute. Vanligtvis brukar första snön falla i början av november. Nu är det den 21 november och jag har inte sett skymten av en snöflinga. Det påstås dock att det snöade här i Dottevik för ett par dagar sedan, men jag missade det. Det gör mig lite ledsen.

Jag vet att många klagat på vädret de två senaste vintrarna, som bestått av extrem kyla och mycket snö. Självklart tycker jag också att det varit för kallt med -15 grader som standard hela vintrarna. Dock har jag aldrig varit med om så mycket julkänsla! Det har för en gångs skull varit snö när det ska vara det - nämligen i december! Jag hoppas verkligen att vädret vänder, så att vi får uppleva en vit jul till. Som det ser ut just nu, verkar det tyvärr inte finnas något tecken på kallare väder än 5-8 plusgrader.


Då kom första snön till Värmland:

2008 19 november
2009 5 november
2010 11 november

Nu är det jul igen!


Eller ja, i alla fall här på bloggen! Jag passar på att förnya bloggdesignen, i hopp om att ge er alla mer julstämning. Det är nämligen lite dåligt med stämning så länge det är plusgrader och regn ute. Så känner åtminstone jag.

Ser sidan konstig ut? Glöm inte att uppdatera!

Julkalendern 2011

Årets julkalender! Bjuder också på en smygtitt
av tomten jag köpte på Arvikamârten.



Idag köpte jag årets chokladkalender!
Egentligen finns det väl en sjö av kalendrar med olika motiv, en del finare än andra, men jag brukar inte ha tillräckligt med tid för att leta efter den "perfekta" kalendern. Därför köper jag oftast den på ICA - som jag också gjorde idag.

Som liten åt jag aldrig chokladkalendrar, utan brukade istället öppna de julkalendrar som följde med Bamse- eller Kalle Anka-tidningarna. Ibland kan jag nästan tycka att de är roligare, eftersom tidningarna oftast varierar sina bilder mer än chokladkalendrarna varierar motiven på sina chokladbitar.

Brukar ni köpa en egen julkalender?

En helg i Oslo

Bild lånad från Google.


Jag spenderade helgen i Oslo, där jag hälsade på fina Anna.
Vi hade en sådan där underbar helg då man egentligen inte gör någonting mer än att umgås. Perfekt paus från verkligheten! Vi hann med ett x antal timmar på stan, där jag fyndade både nya stövlar och en skjorta. Annars ägnades tiden mest åt att äta god mat, se på film och njuta av ledigheten. Det var verkligen underbart att få umgås ordentligt för en gångs skull!

Förresten så ser utsikten från hennes lägenhetsfönster ut ungefär som på bilden. Det är bara det att jag aldrig fått uppleva Oslos klarblå himmel än, så utsikten ser aldrig lika rolig ut då! ;)

Allhelgona

Den här helgen har varit händelserik. Allting har gått lite upp och ner, kan man säga. Jag har i alla fall hunnit med en tur till Karlstad och träffat familjen. Det är alltid lika skönt att åka ifrån Arvika och intelligensbefriat få springa runt och plocka upp mjölkförpackningar som systersonen lämnar överallt! Då hinner man glömma alla livets bekymmer en stund!

Här kommer lite positiva och mindre positiva saker som hänt i helgen:

+ Lek med systersonen.
+ Min älskade, älskade sambo, som alltid är helt underbar!
+ Ljuständning för farmor på kyrkogården.
+ God mat och tårta.
+ Söndagsfilm med fina vänner.
- Trasig och kasserad mobil, bara tre månader gammal.
- Dessa ständigt trasiga kroppsdelar.
- Examensarbetet, som inte vill bli klart.