This Is The Only Level


Ett spel för alla uttråkade människor i cyberspacen!

Klicka på bilden för att länkas till spelet!

Hej då, lägenheten!

Mitt gamla lägenhetshus -07

 

Sommaren 2007 spenderades i mitt kära España. I samband med att jag bodde därnere, fick jag ett erbjudande om lägenhet i Arvika. Jag skulle ju börja studera på Ingesund under hösten, så var i stort behov av någonstans att bo. Mina snälla föräldrar åkte dit och skrev på kontraktet åt mig. Sedan skickade de bilder på lägenhetshuset till mig. Jag tyckte att det såg mysigt ut och hade verkligen rätt!

Igår förmiddag hade jag slutbesiktning på lägenheten. Tog ledigt från praktiken några timmar för att hinna med allt. Besiktningen gick igenom utan några klagomål, så jag åkte och lämnade mina hemnycklar till bostadsbolaget i samband med det. Med andra ord bor jag nu officiellt ihop med Fredrik. Ska bli riktigt skönt att slippa bo på två ställen, kan jag säga!

Imôra är det fredag också! HURRA!

Hästlampan


År 2009 tog jag med mig fyra av mina fina Arvikavänner till España.
Under en av de underbara sommardagarna därnere, var vi inne en sväng på El Corte Inglés i Puerto Banús. Precis bredvid detta gigantiska varuhus fann vi en liten lampaffär, som sålde en speciell lampa. Där stod nämligen en hästlampa, som var lika stor som en riktig häst! Vi hade väldigt kul åt det! Därför måste jag säga att jag blev ytterst förvånad när jag såg en bild på exakt samma lampa på blogg.se! Efter lite googlande har jag nu kommit fram till att lampan är designad av den svenska gruppen FRONT, som förra året fick pris för sitt nyskapande! Håhåjaja, ibland upptäcker man de mest lustiga saker såhär på förmiddagen... :)

Tomorrow When The War Began


 

Jag läste min första bok av John Marsden när jag gick på högstadiet. Han blev snart min favoritförfattare! Jag streckläste alla hans böcker och när de tog slut, läste jag dem igen. Därför blev jag väldigt glad när jag upptäckte att den första boken i favoritserien av John Marsden numera finns som film. I Sverige har inte Tomorrow When The War Began biopremiär förrän i april, men Fredrik och jag såg den redan i förrgår. Filmen var självklart inte lika bra som boken, men det var ändå kul att återuppliva gamla minnen! Ska bli spännande att se om det kommer någon uppföljare! Serien består av 7 böcker, så det finns en hel del material att använda i så fall!


Lärare, se upp!

Det går att få två års fängelse om man kopierar för mycket! Detta berättade en pianoelev för mig och min handledare igår. Bara utifall att vi inte visste. Jättemånga böcker har ju kopieringsförbud och därför borde man köpa alla böcker! Ibland är det allt tur att det finns elever som är så pålästa. Jag menar, annars hade jag nog hamnat i fängelse... ;)

Senaste nytt

Detta har hänt:

·
Frånvarostatistiken har ökat till 16 elever av 37. Lite bättre än torsdagens statistik, men ändå.
· Jag har lekt med systersonen under varje lunchrast. Efter de här fem veckorna kan jag nog räknas som hans extramamma!
· Saker har burits ut ur min gamla lägenhet och de flesta köksskåpen därinne är urtorkade.
· Jag har haft besök av Erika och Tony. Trevligt att få träffa dem en sväng! Vi ses alldeles för sällan!
· En kartong har fixats fram, så nu ryker tyvärr julsakerna... Jag kommer att sakna dem. Längtar redan efter nästa jul!

Day 4

Då var torsdagens arbete avklarat. Idag har jag lärt mig en sak; Kulturskolans elever kommer inte på sina lektioner första veckan efter jullovet! Jag kan konstatera att 12 elever av 26 inte har dykt upp denna veckan. Dessutom har 4 av de övriga eleverna kommit först efter halva lektionen. Intressant, säger jag bara.

Nu är det bara en dag kvar innan helgen. Ska bli så grymt skönt att få komma hem ett tag, även om den enda planen är att städa och packa! Så länge jag får sova ut, så är det värt det!

Day 1

Idag hade jag min första dag på femveckorspraktiken. Det innebär att jullovet är slut, men samtidigt att jag inte kommer att befinna mig på skolan förrän i februari. Istället ska jag ägna dagarna åt undervisning på Hammarö Kulturskola. Det verkar okej än så länge, med trevliga handledare och en del gamla Ingesundare. Är dock mindre sugen på att börja tidigt och sluta sent i princip varje dag. Blir nog inte många sekunder ledig tid under de här veckorna, tyvärr... Är i alla fall glad över att hinna hem till min dansträning på tisdagskvällarna! Att dansa och träffa min älskade Fredrik kommer definitivt att vara praktikens höjdpunkter!

103 dagar kvar till påsklovet!

Rensning

Det enda som snurrar runt i mitt huvud just nu är städning, packning och rensning. En stor del av vardagsrummet i min gamla lägenhet är fylld av skräp. Jag har gjort mitt bästa för att rensa bort sådant jag inte behöver, vilket uppenbarligen har gett resultat. Imôra blir det en eller ett par vändor till sopstationen för att kasta bort allt. Nu försvinner äntligen min trasiga skrivbordsstol, alla otaliga papper och sladdar samt en hel del kläder! Det ska bli skönt att börja få lite ordning på tillvaron! Efter rensningen återstår att få ner de sista sakerna i kartonger samt att flytta över dessa till förrådet. Sedan kan lägenheten städas för sista gången!

Jag är glad över att äntligen få bo med Fredrik, men kommer definitivt att sakna mitt gamla hem. Många minnen sitter kvar i väggarna. Det var ju ändå där vi började att se på söndagsfilm. Det var där jag blev kär i Fredrik och det var också där vi kysstes för första gången. I den lägenheten har jag både skrattat och gråtit, men framför allt känt mig mer trygg än jag gjort någon annanstans. Jag hoppas verkligen att nästkommande hyresgäst tar väl hand om mina väggar, för annars...! ;)

Nyår och födelsedag

Nu är nyårsfirandet över! Det har varit riktigt trevligt att umgås med så mycket folk under helgen! Firandet i min lägenhet blev lyckat! Vi var 13 personer på festen, vilket var lite trångt, men funkade! Vid tolvslaget samlades vi med ytterligare en bunt människor för att kika på fyrverkerier. Efteråt flyttade festen hem till Mats, där vi stannade tills tröttheten tog över.

Min födelsedag firades av Fredrik, som gav mig fina presenter. Vi umgicks också med Cathrine och Gustav ett par timmar, men hade sedan en lugn hemmakväll. Med tanke på firandet dagen innan, kändes det rätt att inte göra så mycket. På onsdag blir det mer födelsedagsfirande tillsammans med familjen i Karlstad.