På jakt efter kläder

Jaha, då var jag förkyld igen. Tredje förkylningen i år. Det går verkligen bra med mig och mitt immunförsvar just nu! Ska verkligen försöka att kurera mig tills på fredag. Man kan ju inte vara sjuk på Valborg när fina Anna är på besök!

Är för tillfället på jakt efter lite kläder till dansföreställningarna nästa vecka, så nu efterlyser jag dem här i bloggen. Äger du något att detta, så hör gärna av dig...

· 2 par nylonstrumpor (svarta, grå eller hudfärgade) som är på väg mot soporna. Jag kommer att riva sönder dem.
· Svarta tights, som också går att riva sönder.
· Baggyjeans i min storlek. De ska INTE rivas sönder... ;)
· En t-shirt med Dansstudions tryck på.

Sedan skulle jag inte tacka nej till förslag på var man kan köpa svart teatersmink heller.

Dagens goda nyheter

· Idag fick Sandra och jag ännu en spelning inbokad för sommaren. Jag är nu uppe i sju sommarframträdanden. Känns himla skönt att jag får lite pengar i sommar, trots allt! Har både råd att betala hyra och andra räkningar! Great!

· Jag har skickat in en bokrecension till min lärare i pianometodik samt skrivit ännu en inlämningsuppgift. Har nu "bara" sex arbeten kvar!

· Anna kommer för att besöka Arvika på fredag! Behöver nog inte beskriva det hela mer än att det känns toppen!

The bed is here

Nu är Fredrik och jag ägare av en 180 centimeter bred säng! IKEA körde förbi med den gigantiska saken för ett par timmar sedan och den är redan ihopmonterad. Sängen kommer att stå hemma hos Fredrik i fortsättningen. Det är ju lättast så, eftersom jag bara bor i en liten etta. Eller ja, liten och liten... 41 kvm stor är min älskade lägenhet! Hur som helst, nu kommer vi att sova redigt gôtt i fortsättningen!

Förresten, så har min helg börjat nu! Eftersom jag varit såpass omgiven av plugg och stress den senaste tiden, så tänker jag skita i allt sådant under morgondagen. Jag behöver verkligen en paus från allt. Därför planerar jag att gå på dejt med mamma i Karlstad istället. En hel dag ifrån Arvika och läxböckerna kommer förhoppningsvis att pigga upp mig lite!

Recension

Hittade just ett sjukt fint inlägg på Lillerudsgymnasiets blogg. För dem som inte minns det, så spelade jag där under min musikantpraktik i januari. Det togs en massa bilder under spelningen och tydligen hamnade de på internet! Mkt intressant att det står skrivet att vi pluggar på folkhögskolan istället för musikhögskolan...

Ni hittar inlägget här!

Positivt vs Negativt

PLUS

· En ny säng är på väg mot Arvika. Kommer att sova redigt gôtt i den!
· Det är Valborgsmässoafton nästa fredag.
· Dansavslutningarna närmar sig! Tror att det blir en riktigt bra show i år!
· Jag drar iväg till Götlaborg på Kristi Himmelsfärd. En hel helg med Cathrinen är aldrig fel!
· Det nalkas även bal på skolan.


MINUS

· Alla uppsatser som ska lämnas in.
· Jag är inte så sugen på de där 4 extra kurserna, men ska såklart läsa dem ändå.
· Askmolnet hänger fortfarande över Sverige. Det berör visserligen inte mig, men alltför många andra lider!
· Det snöade imorse. Jag älskar verkligen snö, men kom igen... Vem vill ha snö NU?

Pluggandet continues

Igår gav Cissi mig en bra liknelse.

- Det känns som om man sitter i en båt, som läcker in på vatten. Så sitter man där med ett durkslag och ska försöka att hindra den lilla ekan från att sjunka...

Jo, det är lite så det känns. Med skolarbetet alltså. Vi ägnade fem timmar av gårdagen till plugg. Jag blev inte klar med någonting egentligen. Arbetade med tre uppgifter; en praktisk tenta och två inlämningsuppgifter. Idag ska jag ha tentan och ikväll ska jag försöka att skriva klart uppgifterna. Efter det har jag ytterligare åtta inlämningar kvar, varav tre av dessa är stora tentor/slutarbeten. Underbart kul är väl kanske inte orden jag skulle välja för att beskriva mina kommande veckor.

Livet fortsätter att rulla

Då var det lördag igen! Jag börjar helgen med hjulbyte. Har inte hunnit byta till sommardäck tidigare i veckan, så nu är det verkligen på tiden. Snälla Fredrik ska hjälpa mig med det alldeles strax! Vi är uppe med tuppen med andra ord. Efter hjulbytet blir det en kort resa till Karlstad för att fira pappas födelsedag. Kanske också tar mig en tur till IKEA om jag hinner...

Förresten, så kan väl även jag nämna det här med Island och vulkanen. Det är ju helt galet vilka bekymmer världen (och Sverige) har haft med transportmedel det här året. 2010 kommer att förevigas som det år då alla lärare/elever kom sent till skolan (eller stannade hemma) för att det inte gick några tåg eller flyg. Först en vinter á la snöoväder och sedan ett vulkanutbrott som sprider aska över hela Europa. Vart är världen på väg egentligen?

Vill inte mer nu

Det finns ett ord som min skola verkligen inte vet betydelsen av: Planering. Under den här veckan har jag fått veta att jag ska läsa in tre PRIK-kurser samt årets afroensembleledning på en månad. För jag hade ju inte redan mycket att göra, menar jag... Om det är någonting som får min mage att protestera, så är det sådana här saker. Jag har aldrig kunnat hantera stress, trots att jag försökt i många år. Det enda som hjälper mot stress är planering och sådana här saker är omöjliga att planera. Snälla sommarlov, kom hit nu! Jag vill inte gå i skolan något mer!

Dagens uppmuntran: Fick en till spelning idag! Lite mer pengar till min kassa! Tack!

Nu är det vår!

Äntligen har solen kommit till Värmland! Det har varit otroligt fint väder ända sedan i fredags. Har gjort rent balkongmöblerna och ätit lunch i solen flera dagar i rad. Det är helt underbart och det gör mig så glad! Snart kanske sommaren är här?! Jag hoppas verkligen det! Ledigt från skolan, sol och värme... Det vore så mycket värt! Okej, jag kanske går ett antal steg i förväg nu, men sol och 15 grader har vi verkligen inte varit bortskämda med i år. Därför är det inte så konstigt att tankarna flyger iväg mot el Mediterráneo y las playas!

Nu blir det strax filmkväll hos Sosso! Whoho!

Plugghelg

Har jag pluggat en hel helg? Ja, faktiskt. Tro't eller ej. Har väl inte pluggat så här mycket sedan gymnasiet, men nu tog äntligen Cissi och jag itu med alla inlämningsuppgifter! Jag skrev tre arbeten och övade även piano. Sådärja. Lite färre grejer att ligga efter i, med andra ord. Måste dock ta itu med resten av skolarbetet den här veckan. Annars kommer jag aldrig att bli klar innan sommarlovet.

Idag skulle jag ha lektion, men läraren dök aldrig upp. Jag väntade i en kvart. Frågade folk var han var någonstans, sprang och letade, ringde hans mobil utan svar... Till slut gav jag upp och åkte hem igen. Tio minuter senare ringde läraren och förklarade att han "varit i lärarrummet". Jaha, ja. Så nu är jag tvungen att ha lektion på min lediga onsdag. Det här är faktiskt inte okej. Inte i min värld i alla fall. Det är nämligen inte första gången det händer.

Borta bra, men hemma bäst

Hemma igen! Hade så fullt upp i Karlstad att jag i princip inte satte på datorn, därav bristen på bloggande. Har i alla fall fått en ordentlig dos av Karlstadtôsera och familjen. Känns himla bra! Nu kan jag med gott samvete vara hemma i Arvika ett par veckor.

Jag vet dock inte vad jag tänkte på när jag åkte hem med bilen i onsdags. Glömde mina vantar, min favoritkofta, min plattång och tydligen också mobilladdaren... Måste med andra ord åka och hämta alla grejer idag. Jag kan ju inte överleva utan allt det där. Hopplösa Lylv i farten!

Kallsta

Nu bär det iväg mot Karlstad! Planen är att stanna där två nätter för att umgås med familj och vänner. Ska bli riktigt kul att få se alla igen! Jag inleder vistelsen i eftermiddag med ett långfika med Ans och Cathrinen, då vi ska passa på att fira Ans födelsedag. Utöver det ska jag hinna med en stadstur med Cathrine, ett rep med storasyster och mycket umgänge med familjen. Förhoppningsvis får jag lite tid till att sova också. Har ett ex antal timmar att ta igen efter den här terminen.

Ha en trevlig vecka, allihop! Vi ses snart igen!

Påskhelgen

Har hunnit med en del påskfirande redan. Påskfika hos Sosso, påskbord med Fredrik och mina föräldrar och filmkväll med massor av påskgodis. Idag har jag inte gjort så mycket vettigt. Har njutit lite av solen, varit iväg en sväng på ICA och städat ur kylskåpet. Vet inte riktigt om det är saker som man borde göra på en påskafton, men det har i alla fall varit lugnt och skönt. Har inte ens haft några påskkärringar springandes efter mig! GÔTT! Det är verkligen en fördel med att bo i lägenhet!

Håller för fullt på att planera inför sommaren. Inget ordentligt sommarjobb i år heller, utan bara en viss procent av frilansande för min del. Hittills är 4 spelningar bokade. Skönt att få ihop lite pengar, men att ändå kunna vara ledig! Det ska jag njuta av för fullt!

Kom, kära vår!

Sitter just och kikar ut över snön, som håller på att smälta. Imorse snöade det, men resten av dagen har det regnat och smält. Snart, snart kanske det blir vår! Jag längtar som besatt efter att sitta och sola på balkongen! Okej, längtar ännu mer efter en utlandssemester, men jag får väl nöja mig med den eventuella vårsolen istället. Om den bara kunde synas på himlen igen. Hallå, förra året ägnade jag påskaftonen åt att sola i bikini. Varför kan det inte vara så nu?

Nu blir det strax påskfika hos Sosso och Fredrik. Jihooo!