En liten paus från Spanien-snacket

 
 
Folk brukar undra varför jag lärt mig så många språk, men inte tyska.
Här har ni anledningen.

Puerto Banús

 
 
En liten turistig beskrivning av pueblon Puerto Banús. 
Vid 3:23 skymtar piren där vi förlovade oss. Längst ut vid fyren stod vi.

29 juni 2013

Utsikt från den västra piren i Puerto Banús.
 
 
Vi började resans fjärde dag med att åka till mercadillon vid Centro Plaza. Denna marknad (tillsammans med ett flertal andra) har jag vandrat runt på sedan jag var väldigt liten, men återkommer varje gång jag åker ner till Spanien. Där går det att hitta billiga väskor, plånböcker och smycken. Denna gången fick både Fredrik och Jesper tag i varsin ny plånbok. Själv köpte jag ingenting.
 
Väl hemma igen bestämde vi oss för att spendera kvällen i Puerto Banús. Ytterligare en plats som jag återvänt till varje Spanienresa sedan den första år 1989. Hamnen har verkligen förändrats under de senaste 25 åren. Förr i tiden kunde vi vandra runt i butiker och faktiskt köpa någonting. Numera finns det inte ett spår av andra affärer än Golce & Gabbana och övriga märkesbutiker.
 
Vi åt mat på Picasso och visade sedan Jesper resten av hamnen. I den östra änden stannade Cissi och Jesper för att vila, medan Fredrik och jag vandrade ut på piren för att ta lite kort. Väl därute tog Fredrik fram en ring ur sin ficka. Numera är vi alltså förlovade.
 
Det är så sjukt hur mycket det spanska fastlandet har gett mig i livet. Där finns spår av barndomen, uppväxten och början av vuxenlivet. Fast det bästa är ändå att Spanien har gett mig Fredrik. Utan de här semestrarna hade vi kanske inte varit tillsammans - och definitivt inte förlovade.

Selwo Aventura

Besök hos en av aporna.
 
 
Utsikt över vattnet, där man också kunde åka linbana.
 
 
Örnshowen, som de drog igång vid ett par tillfällen varje dag.
 

De första dagarna tog vi det lugnt hemma i Nueva Andalucía. Vi gjorde ett försök på stranden, men det var röd flagg på grund av blåst, så det blev inte mycket till badande tyvärr. Istället levde vi det spanska livet - åkte till mataffären, fixade kontrakt till hyrbilen, åt god mat på Los Farolillos samt vandrade runt i Marbellas gamla stan.
 
Den tredje dagen bestämde vi oss för att åka på vår första riktiga utflykt. Målet var Selwo Aventura, en djurpark som ligger ungefär 15 minuters bilfärd från casitan. Fredrik och jag var där tillsammans med Sosso och Fredrik för tre år sedan, men vi hade inget emot att återvända dit. Det mesta såg ut som förra gången, men de hade ändrat på en del saker. Safaribussen vi tidigare åkt med kostade numera extra pengar och dessutom hade de minskat på parkens omfång. Trots detta hade vi väldigt roligt! Vi spanade in alla djur som fanns och fick till och med se ett lodjur! Det hanns också med lejonmatning, en ormshow och en örnshow. Jag tyckte att örnshowen var roligast, trots att den var mindre än den jag tidigare gått på. Örnarna fick sätta sig på mitt huvud vid ett tillfälle, så nu har jag upplevt det också! Vassa klor var det minsann...
 
Har ni möjlighet att åka till denna djurpark, så är det värt pengarna. Jämfört med svenska djurparker är inträdet väldigt billigt, men enligt spanska mått skulle jag säga att det är rätt dyrt. Dock tar det ett par timmar att gå runt, så pengarna används väl. Djurparken hör ihop med både Selwo Marina och Teleférico Benalmádena, så vill ni gå på alla tre blir inträdet billigare.

Hemma från solkusten

Utsikt från Balcón de Europa, Nerja
 
 
Vi är nu hemma från Spanien. Har visserligen varit hemma en hel vecka, men jag har inte tagit mig tid att blogga förrän nu. Vi hade en fantastiskt fin resa nere i det soliga landet, fast jag kände tyvärr också att resan var för kort. För min del handlar det om så mycket mer än lite semester. Jag längtar året runt efter att få utforska, uppleva och njuta av livet vid Medelhavet. Det finns så otroliga många platser jag vill besöka och återbesöka att jag inte vet var jag ska börja! Vi hann dock med flera punkter jag länge haft på min vilja-göra-lista, så jag är såklart otroligt nöjd över att ha varit där!
 
Under den närmsta tiden har jag tänkt att berätta för er om några upplevelser vi hade tillsammans därnere. Enjoy!