Den som väntar på något gott...



Nu kommer folk att bli galna på mig, men det struntar jag blankt i!
Det här är min blogg och här skriver jag vad fasen jag vill. Trots att det bara är augusti. Trots att det egentligen fortfarande är en sommarmånad. Trots att jag antar att det är förbjudet att säga sådant här högt. MEN... Jag är inte sen att erkänna mina synder. Därför bekänner jag här och nu att jag längtar efter vintern. Efter julen. Skulle göra vad som helst för att få stå i mitt kök och baka lussebullar just nu. Tända ljus, julpynta, gå en promenad i det snöiga vädret... Det är verkligen något speciellt med julfirande. Jag tycker att det borde införas ledighet under hela december, så att det finns tid att mysa ordentligt. Då kanske folk skulle förstå varför det är den absolut bästa månaden på hela året.

Oh well, de närmsta tre månaderna går väl fort, hoppas jag...

Senaste nytt

Jag kanske inte har berättat att jag fått en ny granne. Har tidigare här i bloggen babblat om allas vår käre Hammer man. Nu har han tyvärr dragit vidare mot nya platser (hur jag ska överleva utan hamrandet är oförståeligt). Istället har jag fått äran att bo vägg i vägg med min classmate Johan. Det har hållit mig sysselsatt; som exempel fick jag ju sätta ihop det fantastiska vitrinskåpet förra helgen. Jag har dessutom någon som numera ringer på dörren utan förvarning. Har inte haft det sedan jag flyttade hit. Trevligt med förändring ibland!

Lugn och skön dag

En liten fågel viskade i mitt öra att man ska äta fem frukter/grönsaker varje dag. Har precis gjort i ordning en god fruktsallad med... ja, jag tror faktiskt att det blev exakt fem frukter. Riktigt gott. Det är så sällan jag unnar mig sådant här. Brukar inte gilla att stå och plocka i köket, men nu är det nystädat där och då är det riktigt trevligt!

Ett par ingredienser för att fixa i ordning en riktigt soft dag inomhus:

· Regn
· God mat
· Nintento 8-bitars
· Bra musik
· Tända ljus

Sovmôra

Åh, nu har jag sovit en lång och underbar natts sömn. Det var nästan skönt att vakna på môran och se det dåliga vädret utanför fönstret. Eller ja, det var nog bara mysigt eftersom jag vet att jag inte behöver gå ut. Jag är nämligen ledig idag! Skulle egentligen haft tre eller fyra lektioner, men ingen av dem har kommit igång än. Gôtt!

Shoppingturen igår bjöd inte på så fantastiska fynd. Riktigt tråkiga kläder i affärerna, faktiskt. Jag hoppas verkligen att det kommer roligare höstnytt inom några veckor. Som tur var, hittade jag någonting annat att köpa. En sjal och... ja, en väska. Jag vet. Jag behöver ingen väska; men jag kunde inte låta bli! ;) Hur som helst, det var riktigt trevligt att komma iväg och umgås med flickorna ett tag. En heldag med dem är aldrig fel!

Schemaläggning

Nu har jag ordnat med massor av saker. Schemat är i princip klart. Det ser helt okej ut so far. Saknas bara en fristående kurs i klassisk sång och någonstans att placera in mina elever, så har allt klaffat. Jag har till och med ringt bilservice idag för att få en motortvätt. Det kan verkligen behövas, eftersom motorn fortfarande är fylld av olja sedan den lilla "olyckan"...

Imôra har jag mina två första lektioner. Sångmetodik och arrangering blir det då. Efteråt firar Sosso, Cissi och jag med att åka till Karlstad för att shoppa. Jag kan behöva lite uppmuntran i form av kläder eller dylikt och är så glad att vi åker. Hoppas att höstkollektionen i affärerna bjuder på något trevligt... :)

Dagens konstatering: Det förflutna gillar att visa sig emellanåt. Komiskt, komiskt.

Skolstarten

Idag är det alltså dags att lämna sommarlovets underbara månader bakom sig. För min del innebär det att jag ska påbörja mitt tredje skolår på Ingesund. Tiden går så sjukt fort. Det känns som om jag igår gick uppför trappstegen till skolan för första gången. Nu har jag snart gått halva studietiden där. Något som är ännu mer skrämmande, är att jag inleder mitt sjuttonde skolår nu. Huh.

Jag minns hur viktigt det var att börja skolan förr. Speciellt var det väl viktigt att ha på sig någonting fint, så att man gav ett bra intryck. Även om alla klasskompisar förmodligen sett en i schletna kläder ett ex antal gånger, spelade det ingen roll just då. Första dagen avgjorde resten av året, kändes det som. Lustigt hur det förändras med åren. Idag får jag väl vara glad om jag kommer iväg till uppropet överhuvudtaget. ;)

Nåväl, nu är det dags i alla fall. Jag håller tummarna för ett toppenår!

Vitrinskåpsbygge

Detta behövs för att bygga ett gigantiskt vitrinskåp utan instruktioner:

· En Johan och en Lylv
· Minst en pigg hjärna
· Hammare, skruvmejsel och spik
· Tålamod
· Fyra lediga timmar
· Förmåga att kunna laga gammalt trä
· Vilja att lösa konstiga problem

Seg môra

Mystisk morgon. När jag skulle titta på klockan imorse, upptäckte jag att mobilen hade stängt av sig själv. Den verkade tydligen leva ett eget liv. Det gjorde även min dator. Satte på den för att kolla min mail och vad hände? Jo, den var ungefär lika seg som tjära. Jag startade om den och då försvann problemet... Kanske måste börja tygla mina tekniska prylar lite mer efter det här.

Det är ett riktigt skitväder idag. Har ösregnat sedan jag vaknade. Jag känner mig inte direkt sugen på att springa fram och tillbaka till tvättstugan i det här. Nåväl, det blir nog en trevlig dag ändå. Fika med Johan, en tur till stan och så kanske bryggan och Fullt Ställ ikväll. Planerna byggs på, precis som vanligt.

Fôlket i mitt liv

Har varit sjukt bortskämd med gott sällskap de senaste dagarna.

Söndag: Hade en grym kväll tillsammans med Lojs. Vi pratade, lyssnade på bra musik, såg på gamla filmer vi spelat in...
Måndag: Fikade på Atlantis med kära Anna och Cathrine. Åkte upp till Arvika och ägnade kvällen åt den sistnämnda och Spanietgänget.
Tisdag: Heldag med Cathrinen! Fick även besök av Gustav på kvällen.
Onsdag: Cathrine åkte hem från sitt besök här i min lägenhet. Hon är självklart redan saknad. Filmkväll med gulliga Cissi på kvällen.

Så här bra kan man nog bara ha det på sommarlovet. Synd att skolan börjar på måndag. Hade gärna haft lov en vecka (eller varför inte en månad?) till.

Bilen är hel igen (för stunden)

Då var bilproblemet löst. Ibland är det bra att ha en pappa som känner en bilmekaniker. Oljefiltret hade rostat sönder. Filtret, som alltså innehåller olja. HUR kan ett sådant rosta sönder? Ingen aning. Mekanikern har dragit slutsatsen att det var ett fel på filtret redan när bilen tillverkades.

Hur många av er har fått ett trasigt oljefilter insatt i era bilar?

Dagens skitgöra

Nej, nu får det banne mig vara nog! Är det någon som har lust att kora mig till årets olycksfågel igen? Den där utmärkelsen jag fick på Geijerbalen, var jag verkligen värd. Likaså nu. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Skratta? Gråta? Skratta? SKRIKA? Nåväl, nu börjar ni väl alla undra vad som hänt. Tror inte ens ni behöver undra. Vad kan möjligtvis hända mig? Jo, självklart. Bilen har ju pajat. IGEN. För typ... hundrade gången sedan jag köpte den! Jag blir så himla trött.

Vad hände den här gången? undrar ni.

Jo, jag ska allt förklara. Jag körde lugnt och försiktigt längs motorvägen på väg mot Karlstad. Friheten var nära. Jag körde förbi Fagerås när en bil satte på sina varningsblinkers efter en omkörning. Spaniensyndrom? Nja, jag förstod inte riktigt vad som hände. Körde vidare. Så började oljelampan lysa... Dags att stanna och kontrollera problemet. Jaha ja, hela motorn var ett enda rökmoln och motorhuven fylld med olja. Oljeläckage. Nämen, vad spännande! Pappa fick helt enkelt komma och hjälpa mig att få hem bilen. Nu står den på garageuppfarten, droppandes olja. Det blir ingen mer biltur med den på ett tag. För omväxlings skull.

Gratisfestival

Den här helgen är det hamnfestival i Arvika. Det är en dyr tillställning då man betalar massor av pengar för att se på band. Vi fattiga studenter har ingen lust att betala oss in i hamnen. Istället vandrade vi igår ut på Viksholmen för att få lite gratis lyssning. En riktigt mysig kväll på ett mysigt ställe! Polisen kom förbi två gånger på en kvart (de gillade oss?), engångsgrillen var i princip omöjlig att tända... Med gott sällskap är det alltid händelserikt! :)

Imôra bär det av mot Karlstad igen. Först blir det häng med Lojs och så ska jag även träffa Anna och Cathrine. Det ska bli riktigt fint att få umgås med tôsera lite mer innan skolan börjar. Jag behöver't.

Dagens dialog

- Hej! Vad gör du?
- Jag sitter och funderar på framtiden.
- Gud, så spännande! Gör du något kul mellan funderingarna?
- Japp! Idag har jag nämligen köpt en kruka.
- Nämen? Var det den krukan du letade efter?
- Det var det sannerligen. Jag har bokat tvättid nu också.
- Det kunde du verkligen behöva! Grattis till den produktiva dagen!

Om man inte har någon att prata med, så kan man prata med sig själv istället!

Mi casa, mi piso

Det är när jag står och röjer i mina skåp som jag inser att jag faktiskt bor här. I min lägenhet. Jag menar, jag bodde såklart på Geijerskolan när jag gick där. Skillnaden är att jag har bott här såpass länge nu. På ett och samma ställe. Skåpen fylls med föremål, omorganiseras, rensas ur och fortfarande är jag på samma plats. Jag har så att säga hunnit bilda "min egen skit". Jag kan i lugn och ro ordna med lägenheten utan att oroa mig över att jag ska flytta snart. Visserligen räknas tiden i Arvika ner, men det är ändå ett par år kvar. Det är så otroligt skönt.

Det är förresten det jag gör när jag inte bloggar. Städar i mina köksskåp alltså. Har innan det också varit på kräftskiva, gått långpromenad, sett på teve och umgåtts med mina vänner. Bara så att ni vet lite vad som händer i mitt liv.

22 år fyllda



Vill bara gratta min kära Karro på hennes födelsedag!
Ha en riktigt fin dag nu, gumman!