Dagen E

Fotografering i pubköket innan konserten


Så var det över!
Ett halvårs jobb försvann under en dryg timme. Tiden gick otroligt fort! Innan konserten möttes jag mest av kaos i form av fyrtio överhjälpsamma släktingar samt av en vaktmästare som ställde till problem när han aldrig dök upp. Därför var det nästan en befrielse att gå upp på scenen och lugna ner sig! Vi lyckades att ta oss igenom konserten utan större problem. Efteråt bjöds sextio hungriga magar på middag. Sosso och jag fick öppna oändligt många presenter. Det var helt enkelt en magisk kväll, som varade ända till midnatt. Efteråt återvände Fredrik, Anna och jag till lägenheten för lite slappande innan läggdags.

Jag har fortfarande inte riktigt hämtat mig efter helgen. Dock känner jag mig oerhört lättad just nu. Vi klarade av det! Tack alla underbara människor som hjälpt oss!

Det närmar sig

Äntligen börjar saker och ting lösa sig inför lördagen! Vi har nu äntligen ringt alla samtal, fått veta vilka som kommer på middagen efter konserten och så vidare. Ikväll bygger vi scenen och imôra riggar vi upp alla instrument samt fixar soundcheck. På lördag blir det både genrep och konsert. Jag hoppas att jag hinner göra alla småförberedelser mellan dessa tider. Det är mycket som måste fixas.

Jag får dessutom besök av diverse tillresande vänner under konsertdagen. Cathrine och Anna kommer att finnas på plats likaväl som Erika och Tony. Ska bli riktigt kul att få se dem allihop igen! Det var inte igår!

Examenskonsert

Nu är det dags att göra lite reklam! Det är bara nio dagar kvar innan den beryktade examenskonserten går av stapeln. Det blir en helspäckad kväll med musik ur blandade genrer (minst sagt), middag och sedan slutligen 25-årsfest för Sosso. Kom dit och fira med oss!

Datum: 28 maj
Tid: 19.00
Plats: Aulan, Musikhögskolan Ingesund

Ännu ett par punkter avklarade

Det är helt sjukt att tiden går så fort nu! Dagarna bara försvinner. Jag hinner knappt göra hälften av vad jag skulle vilja göra, men jag försöker att kämpa på. Idag är jag i alla fall riktigt stolt över mig själv. Under en knapp timme hann jag skriva fyra sångövningar inför sångmetodiken med Daniel Zangger Borch. Fyra övningar! Vanligtvis har jag hjärnsläpp i flera veckor innan jag skriver en enda ton! Tydligen hjälper stressen mitt "skapande" lite, vilket var väldigt användbart idag.

 

Annars har jag hunnit med en hel del sedan sist. Jag har vikarierat två dagar på Hammarö Kulturskola, suttit i publiken på riks-SMASK, spelat in låtar med afroensemblen och repat med diverse personer inför examenskonserten nästa helg. Det gäller att vara effektiv för att hinna med allting. Jag hoppas verkligen att saker och ting faller på sin plats snart.

 

23 dagar kvar till friheten!


Lägenheten

Ni vet, min gamla lägenhet? Den där underbara fristaden, som jag verkligen älskade? Den är numera totalt sönderslagen. Jättekul att få höra att den nya ägaren förstört allting därinne och dessutom försökt att bränna upp sin egen soffa i vardagsrummet. Det var väl det jag kände på mig när jag träffade honom. Att det var något som inte riktigt var rätt. Han hann för övrigt att bo där i nästan exakt tre månader. Så fort gick det.

Här kan ni läsa om förödelsen!

Dansföreställningarna

I survived! Har precis duschat och satt mig ner i soffan efter lång helg. Jag har överlevt, trots att jag vaknade i natt av att jag blivit förkyld! Jag vet inte vad det är med mig, dans och sjukdomar, men nog lyckas jag alltid bli lite halvkrasslig runt den här tiden på året. Tur att jag klarade det hela bra ändå! Gjorde inte alltför många fel det här året. Alltid är det något som inte blir rätt, men jag slapp i alla fall tappa överdelen på klänningen, som en annan i gruppen gjorde!

Det bästa med hela helgen är ändå att jag i princip inte tänkt på skolan! Att ha en hobby utanför allt plugg är verkligen guld värt! Jag längtar redan efter den sista dansträningen på tisdag. Sedan blir det ett långt uppehåll, men till hösten ska jag definitivt fortsätta att dansa!

33 dagar till friheten!

Kaos

Puh, det är verkligen kaos i mitt liv just nu! I veckan har jag gjort allt för att förbereda mig inför den kommande månaden. Jag har i princip pluggat i ett streck sedan förra torsdagen. Ändå är jag långt ifrån klar... Allting snurrar runt i huvudet och det känns som om jag hela tiden glömmer att göra viktiga saker. Jag hoppas verkligen att jag går i land med allt jag måste göra.

Idag är det i alla fall dansföreställningar! Jag spenderade gårdagskvällen på Katedralen för att känna på den nya "scenen". Danserna känns lite bättre efter det. Jag hoppas verkligen att jag kommer ihåg koreografierna. Den ena dansen har vi nämligen inte övat på mer än två eller max tre lektioner. Hur som helst, det som väntar idag är genrep och föreställning. Jag är pepp!

Wish me good luck!

100 år berättat med dans

Föreställningar:
Lördag 7 maj kl. 16.00
Söndag 8 maj kl. 16.00
Söndag 8 maj kl. 18.00

Plats:
Katedralen (intill Trefaldighetskyrkan)
Publikentrén är på baksidan!

Kostnad:
Barn t.o.m. 7 år - Gratis
Ungdom t.o.m. 18 år - 40 kr
Vuxen - 60 kr

Var köps biljetterna?
Onlinebokning: www.destinationarvika.se
Telefonbokning: 0570-817 90 (Arvika Turistbyrå)
I år säljs inga biljetter vid dörren, så det är endast förbokning som gäller!

Kläder sökes

I helgen anordnar Dansstudion sina årliga dansavslutningar. Själv ska jag delta i två nummer, som vanligt, men jag har i år väldigt stora problem med att hitta kläder. Årets tema är Arvika 100 år, vilket innebär att nummer från olika årtionden kommer att framföras.

Om någon i Arvikatrakten skulle vilja låna ut något av detta, så vore jag evigt tacksam!

· Färgglatt paraply (ett stort, inte ett sådant som kan få plats i handväskan)
· Färgglada benvärmare
· Färgglad body
· 50-talsklänning alt. linne och kjol (tänk Sandys gulliga klänningar i Grease)
· En scarf á la 50-tal

Diagnos

I torsdags hade jag tid för gastroskopi på Arvika sjukhus. Som vanligt förväntade jag mig ingenting av besöket, men denna gången gav det faktiskt resultat. Mina mag- och halsproblem beror alltså på ett hiatusbråck/mellangärdesbråck. I praktiken innebär detta att min magmun inte sluter tätt, vilket är ganska dåligt med tanke på att jag dessutom producerar för mycket magsyra i magsäcken. Komplikationerna av detta är att syran kan fräta i matstrupen och bilda sår. Dessutom kan syran påverka stämbanden och framkalla heshet. Det finns ingen riktig lösning på det här problemet, utan är någonting jag får lära mig att leva med. Det enda jag kan göra är att kontinuerligt äta syrehämmande mediciner och försöka att sluta stressa.

Ja, så nu är jag en 25-åring med bortopererad gallblåsa och hiatusbråck. Min kropp gillar inte mig!

Valborg

Så har våren sjungits in igen! Jag firade Valborgsmässoafton tillsammans med Fredrik, Cissi, Jesper och Johan. Vi grillade och hade det mysigt! Vid niotiden vandrade vi iväg för att kolla på en majbrasa. Det skulle bli min första majbrasa sedan 2006... Fast nu var den tydligen inställd. Det var tydligen för torrt väder och dessutom blåste det åt fel håll. Eftersom inte de som anordnade brasan ville vara nattvakter, struntade de i den. Jag tycker hela grejen är jättekonstig. Om man anordnar en majbrasa, så har man väl kontrollerat hur man ska släcka elden efteråt?

Hur som helst, kvällen avslutades framför teven. Sverige-Norge i hockey-VM. Resultatet var dåligt, men det var roligt att få se lite hockey igen!

41 dagar kvar till friheten!