En fungerande dator


Nu är den nya datorn inköpt! En Compaq blev det. Jag hoppas att den här datorn kommer att ge mig mer lycka än den förra! Det skulle jag behöva de här sista pluggdagarna. Jag har nämligen en tenta kvar att skriva. Dessutom ska jag hinna med ytterligare två hemuppgifter och tre terminsspelningar. Sedan är det slut på treans skolarbete. Inte en dag för tidigt, kan jag säga!

 

Jag måste också nämna att det soliga och varma vädret utanför dörren är helt underbart! Sommaren är här! ÄNTLIGEN!


Farväl, kära dator!

Datorn är paj, inte strömkabeln. När jag slutligen fick använda en annan strömkabel i min dator, började den att ryka och lukta bränt. Inte så mysigt. Det var alltså inte kabelns fel utan någon hårdvara inuti datorn. Den positiva delen av det hela är att min hårddisk i alla fall inte är paj. Med andra ord kan jag behålla alla kära dokument när jag köper en ny dator. Måste nämligen inhandla en ny. Tyvärr. Bye bye, kära sommarlön! Man kan bara hoppas på att jag får ersättning för eländet...

Hörs igen när jag slösat bort mina pengar!

En trasig dator

Ja, det är precis vad jag har. Var hemma en kortis under lunchen i fredags. Tänkte att jag skulle passa på att kolla min mail innan nästa lektion. Jag satte mig i lugn och ro vid datorn. Efter en kvart klickade det till i datorn och hela skärmen blev svart. Va? Vad hände nu? Gick en propp i lägenheten? Nejnej, det var inte fel på någon ström i rummet. Det var inget fel på uttaget där datorn var ikopplad. Efter ett besök på en datorfirma är alternativen nu följande: Antingen har strömkabeln till datorn gått sönder eller så har moderkortet pajat. Tyvärr är jag inte alltför positiv och misstänker att moderkortet är boven. I så fall är jag tvungen att köpa en ny dator. Ekonomin vill helst inte prioritera en sådan sak, men jag är så illa tvungen. Det billigare alternativet är en ny strömkabel för 599 kr.

Känner mig inte superglad nu direkt...

Riks-SMASK 2010

Det var en riktigt bra show Cathrine och jag såg i lördags! Vissa av bidragen kunde uppfattas som lite tråkiga, men de flesta artisterna bjöd på riktigt roliga bidrag! Det allra bästa med föreställningen var att Ingesund gick vidare till andra tävlingsomgången för första gången i SMASKs historia! Nittonde försöket gav tydligen resultat! :)

För övrigt hade jag en underbar helg med min fina Cathrine. Det var otroligt skönt att komma bort för en stund. Vi passade på att ägna ett x antal shoppingtimmar i centrum (där jag köpte både en kofta, en bolero och nya byxor). Dessutom hann vi baka chokladbollar, dricka te, äta massor av mat och prata. Nu ser jag fram emot nästa tillfälle vi kan ses och umgås ordentligt! Hoppas att det inte dröjer alltför länge!

Balen 2010


Det blev en rolig bal, även i år! Sminkningen och håret fixades ett par timmar innan hemma hos Sosso. Sedan bar det iväg till Stadt, där balmiddagen alltid hålls. Tyvärr fick Fredrik och jag inte sitta vid Sosso och Jesper, som vi hade hoppats på. Fast trevligt hade vi ändå! Efter en trerätters middag åkte vi hem en sväng till Fredrik. Regnet öste utanför, men vi lyckades att hålla oss hyfsat torra. I skolan hölls sedan eftersläppet, där det bjöds levande musik och dans. Gott sällskap, god mat och bra musik... Kan inte begära så mycket mer än så!

Pronto iremos a Nueva Andalucía!


5-16 september kommer jag att gå längs den här strandpromenaden igen!
Vi bokade flygbiljetterna igår. Sosso, Fredrik, Fredrik och jag är det som åker! Det blir nästan som förra året, med undantag för att vår älskade Cissi inte kan följa med... Hur som helst; jag är hur glad som helst! Jag får åka till Nueva Andalucía och casitan igen! Höra spanska live, bo i det älskade huset, äta på los Farolillos... Äntligen någonting att se fram emot! Lo me encanta!

Något är fel...

????????????

Enligt yr.no och smhi.se ska det vara mulet i Göteborg under helgen!

Är det sant? Ska det verkligen inte regna under ett av mina besök i storstan? Det kan ju bara inte vara möjligt.

Nej, jag tror inte på det. Det regnar alltid i Göteborg när jag är där. Det är bara något man får acceptera. Paraplyet ska följa med mig, även fast jag egentligen behöver ett tre meter långt regnställ. Syndafloden kommer att sätta igång, som alltid.

Så en liten varning till alla som ska gå på Riks-SMASK: Räkna inte med sol!

Danshelgen är över


En suddig bild från applådtacket.
Tyvärr tog jag inga egna bilder, därav bildkvalitén.


Gud, vad roligt jag har haft!
Det spelar egentligen ingen roll att fel fot hamnade på fel plats ibland, för det var verkligen värt det! Jag fick shaka mitt ass ordentligt, kan jag säga! Nu är jag sååå taggad inför höstterminens nya koreografier! Vill också tacka alla som kom och tittade på mig. Det var jättekul att ni masade er dit! :)

Nu börjar en ny vecka med massor att göra. De närmsta två dagarna blir det ordentligt med plugg. Sedan är det bal på onsdag och på torsdag drar jag mig neråt Göteborg för att umgås med Cathrinen! Har en känsla av att det här kommer att bli en riktigt bra vecka!

Dagen D(ans)

Jag sov som en stock i natt. För första natten på flera veckor sov jag hela nio timmar! Hur skönt som helst! Är med andra ord riktigt taggad inför dagen! Repet igår gick dessutom bra. Det kommer att bli häftigt med ljussättning och allt! Måste dock säga att det är rätt krävande danser vi har fått lära oss det här året. Var helt slut när jag kom hem igår kväll. Maratonlöpning i kombination med att flippa ur totalt tar på krafterna!

Schemat för dagen ser ut så här:

13.00 Kläder, smink, hår
13.30 Uppvärmning
14.00 Genrep
18.00 Föreställning

Wish me good luck!

Dansare utan gränser

Föreställningar:
Lördag 8 maj kl. 18.00
Söndag 9 maj kl. 16.00

Plats:
Ritz, Arvika

Kostnad:
Barn t.o.m. 7 år - Gratis
Ungdom t.o.m. 18 år - 40 kr
Vuxen - 60 kr

Veckan som gått

Så var det återigen fredag! Jag har ägnat dagen åt skolfotografering, pianoövande och läxläsande. Känns ganska ambitiöst med tanke på att klockan inte ens är tolv. Det gäller att vara effektiv! Innan dagen är slut ska jag hinna med både pianometodik, bullbak, ICA och dansträning. Det sistnämnda är det som känns viktigast just nu. Ikväll ska vi repa på scen för första gången, vilket innebär att man äntligen får se ljussättningen! Hoppas att det blir bra!

Har för övrigt haft en bra vecka. Besök av Marre, en tur med Cissi till Charlottenberg, massor av plugg och lite annat. Fast det bästa är ändå all tid jag haft med Fredrik. Det finns ingen bättre start på dagen än att vakna bredvid honom!

Kortisen

Idag har jag känt mig väldigt liten. Gick på stan för att leta efter lite nya kläder. Alla snygga kläder hängde på höga ställningar; så höga ställningar att jag inte kunde nå dem. Jag vet inte hur många plagg jag inte kunde prova på grund av detta. Det är inte ofta jag tänker på att jag är ganska kort, eftersom jag trivs så bra med det, men idag blev jag påmind om att 162 centimeter inte alltid räcker till. Det var en himla tur att jag fick hjälp med att lyfta ner den klänning jag till slut köpte. Förhoppningsvis äger jag nu någonting att bära på balen nästa vecka!

För övrigt hade jag en underbart rolig Valborgsmässoafton! Festen gick av stapeln hos min käre pojkvän, men flyttade sedan över till Christian. Att ha Anna med sig var rena lyxen! Jag saknar henne redan. Det är inte många jag kan vara 100% avslappnad med, men hon är en av de få.