Skolstarten

Imorse hade vi upprop på skolan. Har som vanligt känt mig lite smått panikslagen över att sommarlovet är slut. Varje år blir det allt svårare att återvända till pluggandet. Detta är dock sista terminen någonsin jag kommer att behöva känna så. Dessutom verkar det vara den lugnaste terminen jag någonsin haft! Därför kommer jag, förhoppningsvis, inte att behöva se ut som på bilden när allt drar igång på riktigt!

Det är alltså årskurs fem som gäller för mig denna höst. Jag kommer att ha det lugnaste schema jag någonsin haft, med endast två schemalagda lektioner per vecka! Jag ska läsa afropiano som specialisering 2 och sedan ha klassiskt piano som fristående kurs. Utöver det, är det examensarbetet som gäller. Uppsatsen kommer säkert att ta massor av tid ifrån mig, men det ska ändå bli roligt att få prova på ett riktigt universitetsschema! Att ha tid till att skriva arbeten är inget vi på Ingesund är vana vid. Spännande, spännande!

Rensning

Idag har det städats här hemma! Dagen var totalt oplanerad, men slutade ändå med att vi fick massor av saker gjorda. En hel del grejer slängdes på tippen, andra saker flyttades ner i förrådet. Nu känns det äntligen som om vi har fått lite plats i sovrummet! Det kommer att kännas riktigt bra att somna i ett rent sovrum i natt, kan jag säga!

Imôra tar jag en tur till Karlstad för att umgås lite med mamma. Denna sommaren har jag endast varit där för att fira födelsedagar, så det är dags för en stunds riktigt umgänge!

Sommaren 2011

Nu skulle jag säga att det är höst igen. Det känns sjukt tragiskt att känna så när det fortfarande är augusti. Fast kylan på nätterna känns inte längre som sommarsvalka. Jag har börjat använda långbyxor och strumpor igen. Det är ett par goda tecken på att sommaren inte finns bland oss. Av denna anledning gör jag min vanliga sommarresumé här i bloggen. Vad kommer jag att minnas av sommarlovet 2011?

Besöken: Jag har fått finbesök av både Karro och Erika!

Resorna: I år snackar vi ingen ordentlig solsemester. I år har det varit Oskarshamn, Örebro och Göteborg/Skagen! Alla dessa resor har varit dagsturer, med undantag för Oskarshamn. Har i alla fall varit väldigt trevligt att få träffa mina fina vänner och dela en liten stund med dem!

Vädret: Skulle inte kalla det här en toppensommar vädermässigt. Vi har haft tur med värmen, men inte med solen. Ett par enstaka soldagar här och där, ända fram till augusti, då vi äntligen fick lapa sol i över en vecka i streck!

Nyheterna: Sommaren har präglats av nyheterna om bombningen/skjutningarna i Oslo. Tragiskt, men sant.

Måste väl erkänna att det här inte varit den roligaste sommaren i mitt liv. Jag har känt ett behov av att resa ifrån Arvika, men eftersom jag behövt spara pengar så har det inte varit fullt möjligt. Fast någon gång i livet ska man väl känna så. Dags att börja ladda inför sommaren 2012 istället! Den ska banne mig bli roligare än den här!

Tåg och förkylning

Tåget krånglade lite under resan till och från Göteborg. På ditvägen satt jag på Kils station i en och en halv timme i väntan på tåget från Karlstad. Det var någon kabel som hade gått av på tåget. Kom därför fram 23.40 istället för 22.10 till Göteborg. Jättekul, med tanke på att vi inte var i Cathrines lägenhet förrän 0.30 och skulle upp 5.30... Vi var med andra ord lite småtrötta i Danmark. På vägen hem från Göteborg igen fastnade bussen i bilkö, vilket ledde till en taxiresa från Kil istället. Trots att SJ lyckades att rädda förseningen ganska bra, så känns det ganska typiskt tågresor.

Sedan jag kom hem igen har jag varit sjuk. Förkylningen kom från ingenstans och har gjort mig sängliggandes under större delen av helgen. Jag hoppas på att bli frisk snart, så att jag kan utnyttja den sista lediga veckan innan skolan börjar!

Dagen i Skagen

Ytterligare ett gulligt hus i Skagen


Själva resan dit var spännande. Nästan så att den är värd ett eget inlägg. Väl framme i Skagen var i alla fall klockan ca 13.00 på dagen. Vi hade då knappt fem timmar på oss att göra allt vi ville. Under tiden hann vi med ett resturangbesök, en glasspaus och mycket vandrande i staden. Vi gick till Fiskehuskajen (som vi även besökte för tio år sedan), men vi gick också vilse en sväng samt vandrade runt i mysiga affärer.

Skagen är så himla fint och mysigt! Jag hade dock glömt bort hur blåsigt det är där, så den delen var väl ett litet minus. Förutom det var färden jättetrevlig, med fint väder och gott sällskap! Dock hann vi varken med Gamla Skagen, den tilsandede kirke, Raabjerg Mile eller Grenen. Det är en miss, fast gör att vi har en anledning att återvända dit igen!

Tack för en trevlig resa, Cathrinen!

Skagen i bilder

Fiskehuskajen


En söt, underbar gata i Skagens centrum


Danska hus är så otroligt fina! Skulle gärna bo i ett!

Regnet är här!

Tillåt mig att asgarva! För att ta mig till Skagen ska jag sova hos Cathrine i Göteborg under två nätter. Vi vet ju alla hur ofta det brukar vara bra väder i Göteborg när jag är där. Denna gången är knappast ett undantag! Läs artikeln på Aftonbladet, så förstår ni också varför jag inte ska befinna mig i den staden!

Länken till artikeln finns här!

Danmark

Bild tagen från Wikipedia


Nu är biljetterna köpta! Det blir med andra ord en tur till Skagen after all! Vi har bokat en dagresa över till Danmark med båt och tåg för att återuppleva gamla minnen. Det blir mitt livs tredje besök i Skagen. Den första resan gjorde jag tillsammans med min familj år 1995, om jag minns årtalet rätt. Nästa tripp dit var tillsammans med min kör Sound år 2001. Det var också där, i en gigantisk sandgrop, jag fick chansen att lära känna min ständiga följeslagerska Cathrine. Nu åker vi dit för att fira att vi umgåtts i vått och torrt i tio år! Jag hoppas verkligen att de kommande tio åren kommer att vara lika underbara som de här har varit! ♥

Resan går av stapeln den 16 augusti!

Framtiden

Det börjar närma sig slutet av min studietid i Arvika. Om allt går som det ska, är jag redo att ansöka ett jobb om 6 månader. Den senaste tiden har jag funderat mycket kring detta. Var kommer jag att hamna? Var kommer jag att arbeta? När kommer jag att flytta? För tanken är åtminstone att jag ska flytta ifrån Arvika; att vi ska flytta tillsammans.

Det snurrar runt så många frågor i huvudet... och som vanligt är allting både positivt och negativt. Fast det är ju så livet är. Allting har alltid fördelar och nackdelar! En stor fördel med att flytta är i alla fall att få bygga upp ett nytt hem tillsammans med Fredrik. Det känns också skönt att sluta plugga, efter nästan 19 års pluggande i ett streck. Ett helt nytt, annorlunda liv väntar inom kort!

Just nu präglas mina tankar också av drömmar. Att inreda den nya lägenheten är en dröm. En annan är att flytta utomlands för en period och göra det jag velat göra i hela mitt liv - plugga spanska! Om jag kommer att uppfylla den drömmen återstår dock att se... Fast den som väntar på något gott...!

Sommar, sommar, sommar

Senaste badsäsongen var för mig i Spanien, september 2010


Äntligen har sommaren kommit! Jag trodde verkligen inte att den skulle komma i år. Det har varit alldeles för ostadigt väder. Visserligen har vi klarat oss utan regn längre perioder, men molnen har ändå varit framme. Fast förra onsdagen, när jag var i Cathrines sommarstuga, fick jag äntligen uppleva riktig sommar igen! Sedan dess har det varit helt fantastiskt väder! Jag har njutit för fulla muggar!

Den första augusti tog jag årets första topp. Fredrik, Johan och jag åkte iväg till Ingestrand och njöt av ett par timmars sol och bad. Under ytterligare två dagar återvände jag dit av samma anledning. Jag kan nu säga att jag inte längre har genomskinlig hud! Hur skönt som helst!

Att det regnar idag behöver vi kanske inte snacka om...

Xperia X10 Mini Pro

Idag hämtade jag en ny mobil på posten, som jag köpte på Elgigantens hemsida i torsdags. Jag var så illa tvungen, då min gamla mobil inte riktigt fungerade längre. En knapp var paj och den kunde stänga av sig lite när den kände för det. Så nu är jag alltså ägare av en Xperia X10 Mini Pro! Jag hoppas verkligen att den är så bra som jag hoppas på! Fast fin är den i alla fall, så det borde inte bli något problem! :)