Små glimtar av mitt gamla liv

Detta samtal ägde rum den 2 oktober 2007.

Sosso:
Vet du om att du kokar ägg på spisen?
Jag: Neeej, gör jag??
Sosso: Ja... De lär vara klara nu.
Jag: Ojdå.

Det fanns en tid då Sosso och jag bodde tillsammans. Den där första månaden på Ingesund. Det var nog tur att vi befann oss i samma lägenhet. Jag var tydligen inte riktigt vid medvetandet då heller. Tidigare samma dag hade jag nämligen satt på musik på datorn och hunnit glömma bort vad jag gjort innan musiken började att spelas. Undrar hur jag har klarat mig igenom mitt liv egentligen? Jag som alltid är så vimsig! Måste ha haft ett himla flyt som fortfarande står på två ben... ;)

Tack för den där tiden, Sosso! Det var himla skoj :)

En bra lördag

Idag är en bra dag! Idag ska jag nämligen få träffa Cathrinen igen, för första gången på två månader! Inte nog med det. Fredrik följer också med och vi möts även av Gustav vid ankomsten. Ser fram emot det här så himla mycket! Iiiiiiihhhhhhh!

Okej, okej, nu ska jag lugna ner mig och ta itu med ett SMASK-rep innan det bär av mot öster.

Have a nice daaaay!

Ingestrandsutsikt


 

Tog en promenad i det vackra vintervädret på väg hem från frissan.


Jag älskar vintern!


Varför livet är värt att leva

· Jag har min Fredrik.
· Alla danslektioner är alltid lika roliga!
· Cathrinen kommer till Värmland i helgen.
· Det är SMASK nästa vecka.
· Jag har sovmôra idag.
· Solen skiner och det är världens vackraste vinterväder.
· Ska få klippa mitt grotthår om en stund.
· Förkylningen håller äntligen på att bli bättre!

Det gäller ju att uppmärksamma alla ljuspunkter i livet ibland!

Den svenska blekkrabban



Hittade
den här gamla godingen häromdagen!

Naturfilmen är inspelad under vår fina semestertripp i Nueva Andalucía förra året. Huvudrollen spelas av Sosso och berättarrösten tillhör min galna pojkvän. Enjoy! ;)

 


Måndag

Då är jag sjukanmäld igen. Har den senaste tiden fått nog av att springa till skolan när jag inte mår bra. Det leder enbart till att jag är sjuk jättelänge. Därför har jag börjat stanna hemma från skolan en dag här och där istället. Hoppas att det funkar även denna gång. Mår bättre än jag gjorde igår, så jag tror faktiskt att det hjälper.

Idag är det världens vackraste vinterväder ute. Snön faller stilla ner mot marken och det är vitt ute. Nog för att jag också snart vill ha vår, men det gäller att njuta av vintern medan man kan! Jag skulle gärna gå en långpromenad, men tror inte att jag skulle må så bra av det. Inte i -20 grader.

Nu närmar sig SMASK med stormsteg! I år står jag på scenen som dansare i ett av bidragen. Har också hoppat in som ersättningsdansare på förra årets vinnande låt. Det ska bli riktigt kul! Kommer dock att bli en hel del jobb nu de närmsta två veckorna (vilket det i o för sig varit ett tag nu redan). Showen går nämligen av stapeln redan nästa lördag! Kom dit, gôtt fôlk!

Update

Att jag numera får NWT i brevinkastet, är tydligen mammas förtjänst. Hon hade sett ett erbjudande om gratis tidning i en månad och vips, så var det klart! Ska läsa den med omsorg hela månaden!

Man skulle kunna kalla helgen för fullspäckad. I alla fall gårdagen. Fredrik och jag åkte då till Karlstad för att hänga med min familj. Först blev det lunch hos mamma och pappa. Sedan firades storasysters födelsedag hemma hos henne. Riktigt kul att se allihop faktiskt. Det var en månad sedan sist. Känns som om det blir mer och mer sällan ju längre tiden går, men jag antar att det blir så när man har vant sig vid Arvikalivet.

På kvällen var det fest med tema hjälm/hatt/mössa hos Tess och Fredrik. Riktigt kul fest! Massor av folk och hattar! Måste försöka att ta mig iväg till fester lite oftare. Har blivit lat på den fronten, men det är ju värt "mödan" när man väl tar sig dit!

För övrigt har jag blivit förkyld. IGEN. Jag blev ju precis frisk från den förra förkylningen, men det spelar tydligen ingen roll...

Dagens fråga: En promenad i det vackra vintervädret eller en vilostund i sängen?

Överraskningar

Så har den ena tvättmaskinen gått sönder igen. Väldigt lämpligt, eftersom jag har exakt två timmar på mig att tvätta 3 maskiner. Good luck with that. Måste alltså boka veckans tredje tvättid för att få allting rent. Denna eviga tvättförbannelse...

Fick en glad överraskning när jag gick upp! Dagens NWT låg nämligen på hallmattan när jag gick upp ur sängen. Hur kommer det sig? Varför har jag fått den? Jag prenumererar ju inte på någon dagstidning! Är dock riktigt glad över det! Sitter och bläddrar febrilt i tidningen och undrar vad som har hänt i världen. I Karlstad. I Arvika. Det känns lite som om jag sitter hos mamma och pappa just nu. Underbart!

Ute faller snöflingorna. Vackrare kan det inte bli!

Så är det

Åh, jag vet så väl att det inte leder någonstans att vara ledsen. Oftast är det mitt eget fel om jag inte trivs med någonting. Allting går ju att lösa om man bara vill! Snart är jag väl tvungen att ta itu med det. Mitt pianospel alltså. Eller man kanske skulle säga... Vilket pianospel? Jag spelar ju aldrig längre. Måste verkligen hitta tillbaka till det där roliga med musiken! Ibland tror jag att jag hittat tillbaka till mig själv, men så är jag fast i tragglandet igen. Vad hände med den där tjejen som ägnade hela kvällarna åt att spela piano? Är det någon som har lust att hitta henne åt mig?

Nu ska jag sätta mig och öva inför terminsprovet.

Ber om ursäkt för det lite ledsna inlägget...

Dagens nyheter

Lova att inte ramla ur stolen nu! Jag vet att det är ovanligt, men det KAN faktiskt ske. Det har hänt en gång i alla fall. Idag. Ja, ja, jag kanske ska berätta vad saken gäller. Det är nämligen så att jag precis har ätit lunch. Jag HAR ÄTIT lunch och klockan är halv tolv! När någonsin skedde det senast? Aldrig, är nog det rätta svaret. Så går det när man har sjukgymnasttid klockan åtta på môran! Man blir hungrig!

Igår var det Alla Hjärtans Dag och för en gångs skull hann jag fatta att det var den 14 februari innan dagen var över. Hade underbara Fredrik vid min sida och han förgyllde min dag alldeles utmärkt. På kvällen blev det den gamla vanliga söndagsfilmen med Cissi. Ingen söndag utan film är mitt nya motto! Dock kommer vi nog inte att titta på the Phantom igen. Killar i lila kroppsstrumpor är inte snyggt, kan jag meddela.

Trumpetaren

Nu har jag gjort min debut som trumpetare! Följde med Cissi till skolan för att öva. Efter en stunds tragglande vid pianot fick jag prova på att spela trumpet istället. För första gången lyckades jag att blåsa lite toner ur instrumentet. Wow! Både klingande Bb, C och D! Min framtid som trumpetare är säkrad ;)

Annars har helgen bjudit på Melodifestivaltittande med massa trevligt fôlk, mys hemma hos Fredrik och slappande. Strax blir det barnkalas hos min neighbor Johan, som fyller år idag. Efteråt står söndagsfilm på schemat, som vanligt. Trevlig kväll blir det, ja!

En liten fråga i den stora världen

Jag bara undrar lite vad det är för fel på mig.

Vaknade (precis som alla andra dagar denna veckan) efter cirka sju timmars sömn, då min näsa hade korkat igen. Ingen idé att försöka somna om.

Okej, det där var inte så onormalt. Det kommer nu; jag lovar!


Vandrade upp ur sängen, satte mig i soffan och stirrade planlöst ut genom fönstret. Så fick jag en uppenbarelse. Jag såg skafferiet i köket framför mig. Jag såg hur de stackars matvarorna stod kors och tvärs i ett virrvarr av mjöl och havregryn. Jag såg Den Totala Misären. Fanns ju bara en sak att göra: Städa det förbaskade skafferiet! Så det var det jag gjorde. Klockan nio på förmiddagen, en fredag då jag är helt ledig från skolan. Så himla värt egentligen, men lite stört ändå. För vem får egentligen den idén bara apropå ingenting?

Hallå där ute i cyberspace! Finns det fler städfanatiker eller får jag leva med den bördan själv?

När man får oväntade hälsningar

Jag kommer gående från bilen, på väg hem för att käka lunch. Så möter jag en kille. Han stirrar på mig och ler. Jag ler tillbaka och undrar vem sjutton personen är.

- Vilket fint väder det är idag!
säger han med en klingande värmländska.

Jag håller med. Solen skiner ju och det är världens vackraste snöväder.

Mer än så säger vi inte, utan skiljs åt.

Nu undrar jag självklart en sak: Vem sjutton var det jag just pratade med? Var det en främling, som helt plötsligt fick för sig att prata med mig, eller var det min underliga f.d. granne nu igen (som jag aldrig tycks känna igen)? Varför pratar alltid massa konstigt fôlk med mig?

Nåväl, Cathrine, den här gången var det i alla fall ingen tant på busshållplatsen!

Dagen idag

Vaknade i vanlig ordning av att telefon ringde imorse. Måste verkligen påminna mig själv om att ta med väckarklockan, som för tillfället befinner sig hos mina föräldrar, hit till Arvika. Det kan ju inte vara möjligt att bli väckt av telefonen minst en gång i veckan, men så fungerar mitt liv. Förstår verkligen inte varför folk ska behöva ha tag på mig så tidigt... Även om det oftast är trevliga personer som hör av sig, såklart!

Ute är det snöstorm och jag njuter för fulla muggar. Det är otroligt vackert med snö! Måste säga det nu, för det känns som om jag inte kommenterat det tillräckligt mycket den senaste tiden. Trots att jag älskar det. Det här måste ha varit den bästa vintern i hela mitt liv. Snön har legat konstant från i mitten av december till nu. När någonsin har det hänt förut? Det är bara att tacka och buga!

Nu ska jag försöka kurera mig från förkylningen med en stor kopp te! So long!

A Perfect Getaway



Igår firade Fredrik och jag en månad tillsammans. Det blev en kväll med mat och film. Var lite för förkyld för att orka göra så mycket mer än så... Dock fick vi faktiskt se en bra film, som inte var så förutsägbar som de flesta andra brukar vara. Är någon sugen på att se en bra thriller, så kan jag tipsa om A Perfect Getaway!