Plintsberg


Då har jag gjort årets tour i Dalarna.
Cissi och jag var på besök hos hennes föräldrar i tre dagar. Vi hann inte med något speciellt turistande, utan ägnade tiden åt att repa, ha spelning i Djura kyrka och gosa med hennes katter. Det var en mysig resa, men måste ändå säga att jag är glad över att vara hemma igen. Nu ska jag passa på att vila i tre hela dagar innan repandet drar igång igen. Konstigt nog är jag nästan glad över att det regnar, för då kan jag sitta inne och mysa. Jag hoppas istället på fint väder nästa vecka och resten av sommaren. Det är allt tur att vi drar till Spanien i september, för annars hade jag blivit galen! Har fortfarande inte badat än och det är snart augusti. Illa är vad det är...

Hemma

Nu har jag tagit mig hem till Arvika igen. Konserten igår var i Ekeby kyrka. Det var en stor och nybyggd kyrka, för en gångs skull med bra akustik. Dock lät väl ljudet sådär ändå, kan jag tycka. Själva konserten gick helt okej. Det är skönt att ha en ganska hög lägstanivå i alla fall. Har inte varit taggad inför mer än en spelning hittills, så då gäller det att köra på rutin. Blir dock alltid lika glad när folk kommer fram efteråt för att ge komplimanger! Uppmuntran är aldrig fel! Då kanske, kanske man har lyckats att förmedla någonting!

Denna veckan är det fullt upp, som vanligt. Cissi och jag ska repa in sex nya låtar inför helgens spelning i Djura kyrka. Dessutom kommer Fredriks familj hit, vilket innebär en del umgänge med dem. Sedan åker jag till Dalarna på fredag och stannar där hela helgen.

Skoghall och Karlstad

Sitter för tillfället hemma hos mina föräldrar. De är på semester, så hela huset är tomt på folk. Därför sitter jag nu i mina gamla, fula myskläder. Jag har köpt lite choklad och mjölk. Planen är att sitta framför teven hela kvällen. Det här är bland det bästa jag vet! Att umgås med sig själv är absolut ingenting som jag vantrivs med! Kan dessutom behöva en lugn stund för att ladda inför konserten imöra.

För övrigt så åkte jag till Skoghall igår för att repa och umgås med storasyster. Framåt kvällningen grillade vi tillsammans med hennes pojkvän. Mysigt! Idag åkte vi också en sväng till Bergvik. Min shoppingsjäl tackade och bugade för dessa minuter i civilisationen. Efter den här helgen har jag 2 nya linnen i min samling. Har dessutom köpt ett nytt halsband och lite annat smått och gott. Ska försöka att inte låtsas om att plånboken svider nu...

Konserten idag var i Grava kyrka. Hade ingen vidare inspiration, men det gick okej att spela ändå. Min gamla pianolärare och hennes man var där. Dessutom kom min favoritlärare från högstadiet och lyssnade! Riktigt trevligt att få träffa dem allihop igen!

Nu väntar soffan, teven, mjölken och chokladen...

Resumé av helgen

Jag hann som sagt med två spelningar under helgen. Den första av dem var minst sagt intressant. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva den mer än att säga att oväntade händelser präglade det hela. Cissi och jag tog oss igenom alltihop, men kunde inte låta bli att skratta efteråt. Jag hoppas ändå att publiken var nöjda. Det verkade så i alla fall. Spelning två gick desto bättre. Ingenting gick egentligen fel, vilket var skönt. Jag hade riktig inspiration på scen för en gångs skull. Ingen nervositet. Hur skönt som helst!

Den här veckan väntar spelningar i Grava kyrka och Ekeby kyrka. Förutom det ska jag hinna repa med Cissi, åka till storasyster för rep och övernattning, träffa Sosso och eventuellt ta mig en kilometers simtur. Fullt upp som vanligt, med andra ord. Jag längtar till sommarlovet. Det riktiga sommarlovet. Den åttonde augusti börjar det. Då ska jag banne mig ligga på stranden eller i sängen konstant fram tills skolan börjar igen.

Viva España!


¡ E S P A Ñ A,  C A M P E O N A  D E L  M U N D O !


Jag tog mig hem och såg på matchen från den sjuttionde minuten. Innan dess följde jag spelet via P4. Kanske var det tur att jag inte såg alla mållösa minuter, med tanke på hur nervös jag blir av att titta på sport. Jag ville så gärna att Spanien skulle vinna! För mig är deras seger nästan lika stor som en svensk seger hade varit. Jag har nämligen befunnit mig i Nueva Andalucía under majoriteten av alla EM och VM i fotboll. Jag har fått dela spanjorernas glädje och tårar under så många år. För mig är det här jättestort! Ännu större än EM-segern för två år sedan! Det enda som grämer mig är att jag inte sitter nere i casitan just nu. Jag hade verkligen velat uppleva glädjen tillsammans med dem som är gladast just nu!

Tack, Iniesta!

God morgon, världen!

Sitter i min ensamhet hemma hos Fredrik. Han har dragit iväg till sitt jobb, så det är dags för mig att göra diverse uppsjungningsövningar för att mjuka upp rösten. Den är nämligen inte i sitt toppskick. Känns som om jag har otur inför alla mina konserter just nu. Har slitit ut rösten totalt efter att ha repat i snitt tre timmar/dag hela veckan. Jag tänker inte rekommendera den typen av panikrepande till någon. Vi får helt enkelt se hur rösten håller idag. Honungsvatten och mjuka övningar kanske hjälper. Ont gör det nämligen. Ironiskt nog är Cissi inte heller i toppform. Härligt! ;)

Jag kommer för övrigt att missa VM-finalen i fotboll, vilket gör mig ganska förbannad. Spanien är i final i VM för första gången ever och det missar jag! Fast jag ger mig inte. Jag kommer definitivt att köra hem det fortaste jag kan och dessutom lyssna på matchen på radio. Kanske, kanske hinner jag se en bit av andra halvleken. ¡Venga España!

Spelningar

Lite reklam för helgens spelningar...

Artister: Cissi och jag
Datum: 10 juli
Tid: 17.00
Plats: Botilsäters kyrka, Värmlandsnäs

Artister: Sandra och jag
Datum: 11 juli
Tid: 18.00
Plats: Tångeråsa kyrka, Lekeberg

Båda konserterna består av ett hopplock av somriga låtar ur olika genrer. Det bjuds på instrument såsom sång, piano, gitarr, trumpet och tvärflöjt. Till dem som befinner sig ute i bushen under helgen: Komsi, komsi!

Jordgubbar och foton

Idag har Fredrik och jag köpt jordgubbar. Jag älskar jordgubbar. Strax ska jag rensa ett par stycken och käka dem med mjölk. Det är det bästa sättet att äta jordgubbar på, enligt mig.

Jag har också framkallat lite fotografier ur arkivet. Det är gamla kort från 2008-2009. Jag har varit otroligt seg med framkallningen den här gången. Fast nu ska jag äntligen ta itu med det hela och sätta in alltihop i ett fotoalbum! En perfekt sommarlovssyssla! Trots att jag har repat flera timmar varje dag denna veckan måste jag få känna på lite ledighet. I alla fall en liten stund.

En helt vanlig sommarlovsdag

Sitter hemma i lägenheten och njuter av friheten. Hade ett tretimmarsrep i Karlstad tidigare idag. Nu hoppas Sandra och jag att vi är klara med vårt repande för många veckor. Låtarna verkar sitta ganska bra i alla fall. På söndag är det konsert nr 2 som gäller!

Positivt:

· Har precis ätit gröt för första gången på flera veckor.
· Jag har just nu tvättid; en tvättid då jag inte behöver vara på tio andra ställen samtidigt. Sweet!
· Värmen är helt underbar!

6 månader

I torsdags firade Fredrik och jag 6 månader tillsammans. Det blev en tapaslunch inne i stan, glass och jordgubbar, en tur till utsiktstornet och slutligen hemmakväll med tevespel. Precis en lagom dag för mig. Måste säga att det var en av de bästa dagarna under det här sommarlovet! Att få vara helt själv med Fredrik en hel dag är riktigt lyxigt!

För övrigt började jag träna igen i måndags, efter att simhallen haft stängt i två veckor. Jag körde med en rivstart och hann med både en simtur och två gymtillfällen under veckan. Hoppas att jag kan fortsätta på samma sätt resten av sommaren också!