Hultsfred

Nu är det klart. Endagsbiljett till Hultsfred. Bara för att få se Rage Against The Machine. Jag menar.. Det är ju en once in a lifetime opportunity. Inte tackar man nej till det.

Studentfest

Klassförfest igår och sedan studentfest på Ritz. Det blev en sen kväll (kom i säng runt fyratiden), men det var det värt. Hade riktigt kul från början till slut. De borde anordna sådana fester oftare!

Idag känner jag mig överseriös. Jag gick upp klockan halv elva och har redan hunnit duscha. Har till och med gjort gröt såhär på morgonkvisten! Ingen bakfylla får existera här inte. Ska iväg till Karlstad om inte alltför lång tid, där Anna, fika och shopping väntar. Vi planerar en heldag med myskväll och övernattning. Ser fram emot det!

Y qué más? No lo sé.


Ännu mer fint väder



Vädret gör mig så glad. Jag har suttit ute på balkongen och ätit lunch två dagar i rad nu. Det är så här det ska vara. Nu längtar jag efter Barcelona. Spanien överhuvudtaget. Jag skulle vilja sitta i casitan med hämtmat, arabisk tv och engelsk radio. Känns nästan lite patetiskt att sakna de där kalla stengolven. Fast det är ju ändå det som är sommar.

Götet

En urvriden disktrasa är vad jag är idag. Schleten. Lätt värt det dock, för min helg har varit grymt rolig!

I fredags ägnade vi oss åt god mat, vin och lite frågespel. Igår däremot var det mer fartfyllt. Först åkte Cathrinen, Anna och jag in till stan för att shoppa lite. Jag tillbringade en timme i en musikaffär och tror mig ha hittat mitt nya stagepiano! Underbart med lite elfenbenskänsla i klaviaturen! Glad efter det fyndet, käkade jag årets första kulglass (mums!) och vandrade vidare i klädaffärer. En köpt skjortklänning senare, gick vi förbi systemet och åkte sedan hem igen. Jag var snäll och strängade Gustavs stackars gitarr, käkade lunch, gjorde mig i ordning och sedan var det partaj hela kvällen. Riktigt nice kväll med mycket roligt folk! Lite komiskt att halva festen bestod av Karlstadfôlk, varav de flesta faktiskt har flyttat till Götet.

Anna, Sandra och jag åkte iväg och röjde på Sticky ett tag. Lite för nyktert och lite för höga klackar dock, så besöket slutade ganska snart med en promenad till Burger King. Spårvagnen hem var gratis för mig. För Anna kostade den tre kuponger istället för nattaxans fyra. Vilken tur att inga kontrollanter var vakna klockan fyra på möran.

Idag har Anna och jag varit trötta på bussen. Hon har sovit och jag har läst Genuspedagogik. Det finns nog ingen mer än jag som är galen och pluggar i det här tillståndet.

Förresten, mitt lokalsinne är lysande. Leda runt folk på fyllan när jag inte vet var jag är, fungerar alldeles utmärkt.


Solsken

Jag är hemma hos min föräldrar och väntar ivrigt på att åka iväg till stan för att ta tåget. Måste säga att det var längesedan jag njöt så av att köra bil som idag när jag åkte hit. Det är verkligen helt underbart väder, så man kan inte annat än att sitta och le vad man än gör!

Lite bättre sov jag nog faktiskt i natt. Nästan sex timmar blev det och det är mer än vanligt, så jag är glad!

Nu får det vara dags att äta lite mat och sedan gå ut i sola i Karlstad. Ha en trevlig helg, alla!


Snart, snart, snart..

Håller just nu på att packa min lilla väska, som ska följa med mig till Götet imöra. Det är nästan det svåraste med att resa bort. Vad ska man ta med sig egentligen? Tandborste och allt nödvändigt såklart, men vad för kläder? Vem vet om det kommer att ösregna, snöa eller vara 30 grader varmt? Det är ju Sverige vi snackar om. Jag tycker nästan att det är lättare att packa till en utlandssemester än till en helg i en annan stad. Underligt, men sant.

Idag är jag grymt stolt över mig själv. När jag låg sömnlös tidigt imorse kändes dagen oändlig. Nu när jag ser tillbaka på den, var den nog inte så lång som jag trodde att den skulle bli. Gehöret gick bra, sånglektionen gick bra; jag undervisade till och med på ensembleledningen. Undertecknad hade gjort alla läxor utom satsläran. Okej, jag hade inte plankat veckans youtube-låt heller. Detaljer, detaljer. Det jag skulle komma fram till med mitt tjat, var i alla fall att jag klarade mig igenom dagen med råge! Ett extra plus för att jag har tvättat och diskat nu på kvällen också.

Bara en natt och en lektion kvar, så är jag off to Cathrinen. Hur många tror att jag kommer att sova i natt?


Två dagar kvar

Den här veckan är endast en transportsträcka till helgen. På fredag ska jag nämligen till Göteborg. På fredag ska jag mysa med Cathrinen. På fredag ska jag provspela pianon.

Åh, jag längtar.

Helgen

Efter många shoppingtimmar med Ans inne i Karlstad centrum, har jag äntligen hittat nya jeans och vårskor. Som jag har letat.. Nu känner jag mig väldigt nöjd!

Spelningen idag var intressant. Det är inte varje dag man ägnar 45 minuters väntetid utanför kyrkan man ska spela i, undrande varför det inte är någon där. Till slut kom vi dock fram till att vi befann oss vid fel kyrka.. Det var bara att hoppa in i bilen, åka den där extra milen och hastigt förbereda sig inför konserten. Allting gick bra i slutändan. Det var mycket folk också. Kul!

Ser nu fram emot en lugn och skön hemmakväll.


Paj



Igår gjorde jag paj. Ja, det är sant. Bli inte så förvånade nu. Vanligtvis lagar jag knappt mat, än mindre seriös mat som t.ex. paj. Nu kände jag dock att det var dags. Paj är dessutom perfekt att göra, för man kan titta på TV jättelänge medan maten spenderar sina soltimmar i ugnen. I efterhand är jag riktigt nöjd. Jag har faktiskt gjort någonting ätbart. SM i matlagning nästa!

Den lilla söndagstrippen

Spelningen gick bra. Bilturen dit var riktigt underhållande. Lotta hade lånat en GPS, som konstant talade om mig för mig att 'Om 250 meter ska du svänga höger. Om 100 meter ska du svänga höger. Om 15 meter ska du svänga höger. Sväng höger!' Eftersom jag kan skillnaden mellan höger och vänster, nådde vi så småningom målet. Väl framme hade vi en intressant och rolig spelning i en primitiv kyrkmiljö. Nästan allting gick fint och efteråt fick vi blommor av den snälla personalen.

Har fått lite övningar av min sånglärare, som jag just nu övar på. Det är roligt att komma igång.

Cathrine, nu är det vår igen.


Fredag

Äntligen helg igen! Sitter här och känner mig härligt fri från alla förpliktelser. Hade tänkt att fira med en tur till ICA. Ja, jag vet, det låter lite tragiskt, men jag glömde att köpa lite saker när jag var där igår.. Det blir förmodligen en fantastisk stund med bara personalen och jag i omlopp!

På söndag har jag spelning i Millesvikskyrkan utanför Säffle. Det blir en konsert på 8 låtar i blandade genrer; Både jazz, visor och klassiskt. Ska spela solo för första gången på ett helt år. Än så länge är jag inte alls nervös, vilket är skönt. Det kan ju inte gå värre än åt helsike, som jag brukar säga. ;)


Sång

Ska ha min första sånglektion nu på torsdag! Eller ja, min första sånglektion på två år. Det ska bli så kul att få börja använda rösten igen. Har hört rykten om att läraren ska vara bra också, vilket självklart passar mig utmärkt. Nu ska här intoneras tills jag blir grymmast! Gôtt!


Klagomuren

Senaste blomnytt: Han ser väldigt vissen ut, men kanske kanske överlever han. Om jag har tur. Om jag tar hand om honom.

Nu ska jag ägna några rader åt att beklaga mig, så om du inte vill läsa är det bara att hoppa över detta stycke. Okej, here it goes. Jag vill sova. Sova, sova, sova. Jag vill lägga mig i min mjuka säng, slockna och sova tills klockan ringer. Jag vill vakna utan att vara yr i huvudet och må illa av trötthet. Jag vill också vara pigg. Det är något jäkla fel när man knaprar sömnpiller och ändå kan vara uppe och göra saker. När man kan vara ute och cykla efter ett dygns vakande. Två nätter utan nästan någon sömn alls den senaste veckan. Det är inte så bra odds.

Ber om ursäkt för att jag är så osocial och passiv just nu, i alla bemärkelser. Det går inte att bete sig normalt, fatta beslut och allt sådant där som är nödvändigt. Det går bara inte.

Jag måste ordna upp det här nu.