God jul!

 
 
Vill bara önska er alla en riktigt god jul! ♥

Julbak nr 2

Bilder tagna från Pinterest
 
 
Nu är det dags för årets pepparkaksbak! Jag köpte två nya pepparkaksformar på julmarknaden i Mariebergsskogen för ett par veckor sedan, så de måste jag testa idag! Ska dessutom prova att använda mig av färdiggjord glasyr för första gången. Vi får väl se om kakorna blir lika fina som de på bilderna.
 
Wish me good luck... :)

Julklappstips

 
 
Här kommer ett litet julklappstips från pianofröken! Nu är det ju inte många dagar kvar till jul (bara 9 dagar!) och jag antar att ni är många därute som fortfarande inte köpt alla julklappar. För min del har jag inhandlat många av dem, men inte alla. Ska ta en sista julklappsrunda i veckan, tänkte jag. Hur som helst, till dem som ska köpa julklappar till en pianospelande släkting eller vän: Köp denna bok! Den har stått hemma hos mina föräldrar under hela min uppväxt och är en av de böcker som gjort att jag förbättrat mitt a vista-spel väsentligt.
 
Åse Söderqvist-Sperings böcker är lättspelade, men arrangemangen är ändå skrivna på ett sådant sätt att låtarna låter som "riktig musik". Trots att boken är alldeles för lättspelad för mig fortsätter jag att ta fram den varje jul. Den är trots allt en av de få pianoböcker med jullåtar som jag tycker om. Boken är gjord för pianister som kommit lite längre i sin undervisning (och är alltså inte en nybörjarbok). Passa på att köpa den och förgyll er jul med extra mycket pianomusik!

Luciadagen

 
 
 
Så var det äntligen lucia! I år bestämde sig Anna och jag för att inte låta luciadagen rinna förbi, som den gjort i många år nu. Därför tog vi igår en tur till Domkyrkan för att se Värmlands lucia tillsammans med körerna Söt Likör och CMD. Det var ett väldigt stämningsfullt och fint luciatåg. Som arbetsskadad musiklärare var det en fröjd för öronen att höra ren sång och en bra blandning av de vanliga luciasångerna med ovanligare sådana, alla i fina och lite nya arrangemang. Var väldigt nöjd efteråt.
 
Det bästa med att se ett luciatåg redan igår var att jag med gott samvete kunde sova förbi morgonens luciatåg på SVT. Hade väldigt gärna sett det också, men att gå upp sju på morgonen... Nej, det har jag ju aldrig gillat och speciellt inte just nu.
 
Hur ser väntan på julen ut annars? Jo tack, bra. Anna har varit min trogna vän och hjälpt till med julmyset. Vi har hunnit julfika ett x antal gånger, gjort ett pepparkakshus tillsammans och dessutom pysslat med julgransdekorationer. Någon dag framöver ska jag tvinga mig själv att ta kort på vår alldeles underbara, levande gran som nu står och pryder vardagsrummet.
 
Glad lucia, allihop!

Drömmen om en perfekt jul

 
 
Just nu drömmer jag om att få åka till en plats lik bilderna ovan. Tänk att få fira jul i en stuga utanför stan, i en stuga som omges av riktigt mycket snö. Tänk att få krypa upp i en mysig soffa framför en varm brasa och spendera dagen där. Tänk att bara få njuta av tillvaron och glömma alla måsten.
 
Det är svårt att få julstämning här hemma. I söndags åkte julpyntet fram, men jag vet inte om det hjälpte. Ute är det plusgrader och regnar. Minusgraderna har nästan varit helt borta i år. Kan nog räkna till 7-8 dagars minusgrader under hela hösten. Det påstås att regnet i natt ska övergå till snö. SMHI påstår också att det kommer att vara minusgrader ett par dagar så att snön får ligga kvar. Det hade varit väldigt trevligt. Kanske dyker julstämningen upp tillsammans med snön. Jag hoppas på det.

Julgranspynt

 
Igår tog jag en tur till IKEA. Eftersom jag numera bor i en lägenhet på 78 kvm istället för 48 (!) så tycker jag att det är dags att skaffa en julgran. Den allra första julgranen sedan jag flyttat hemifrån. Känns helt sjukt att jag ska få köpa allt som behövs i granen! Kommer förmodligen freaka ut helt de närmsta fem åren och köpa på mig fler och fler prydnader.
 
Hur som helst, inledde med att köpa ett par startkit på IKEA. Det blev dekorationerna som syns på bilden ovan. Köpte båda förpackningarna i guld. Då jag redan har en hel påse med röda kulor här hemma (som jag fått gratis från min pappas jobb) kändes det kul med en annan färg. Sedan är jag lite kär i kombinationen rött och guld.
 
Nu fattas bara granen, en julgransfot och lite mer glitter. Så fort det är fixat ska det bli julstämning för fulla muggar!
 
Är du också sugen på att köpa dessa? Skynda på, för IKEAs julsortiment börjar redan ta slut!

Första advent

 
 
Vill bara titta in på bloggen och önska er en mysig och julig första advent! Här hemma har vi inte firat dagen riktigt som planerat. Imorse hade vi varken hunnit städa eller julpynta, men nu efter en himla massa timmars arbete har vi äntligen fått upp alla ljusstakar, stjärnor och tomtar. Har dock missat att köpa ljus till adventsljusstaken, så det får bli en tur till Konsum innan den välförtjänta fikastunden.
 
Idag inleds den bästa månaden på året, så se till att njuta ordentligt!