Helg + skola

Så är helgen över för denna gång! Jag har passat på att sova och vila ut efter den senaste mastodontveckan. Utöver det har jag varit på tuba-Fredriks examenskonsert, sett på film med Cissi och ätit tortillas. Fredrik och jag har till och med julpyntat här hemma! Jag vet att det är några dagar för tidigt, men ville inte vänta mer. Därför sitter jag nu och njuter av den tända adventsljusstaken!

De kommande dagarna väntar mer skolarbete. Övning i piano och sång inför ett antal lektioner, opponering på en forskningsplan m.m. Känns skönt att detta är en "lugn" vecka i jämförelse med den förra, så det borde allt gå!

Tenta

Puh, vilken dag! Har hittills hunnit med en afroensemblelektion samt en salstenta. Vänta nu... Sade jag salstenta? Jo, faktiskt. Det var dessutom min första på Ingesund. På musikhögskolor är nämligen inte den typen av redovisning någonting som används. Vi skriver hemtentor, har terminsspel och annat, men någon salstenta har inte varit schemalagd på Ingesund. Inte förrän nu. Skönt att det äntligen är över! Nu återstår bara att hoppas på ett G. På IMH kan man nämligen inte få betyget VG, så något högre betyg blir det inte.

Bara 8 timmar kvar innan sista lektionen för dagen slutar...

Glögg



Igår fick jag en present av Fredrik. Han hade hittat glögg i affären. Inte vilken glögg som helst heller, utan en glögg från Färjestads BK! Jag är lite skeptisk och undrar om den verkligen är god, men så länge jag supportrar rätt hockeylag är jag beredd att prova! Återkommer med recensioner senare! :)

Juldesign


Dags att uppdatera bloggdesignen lite!
Med tanke på att julen närmar sig med stormsteg (det är faktiskt bara två veckor kvar till första advent!), så är det dags att lämna höstens design bakom sig. Nu kan jag bara hoppas på att sprida julstämning till er alla därute i cyberspacen! :)

Snöyran

En glad Lylv igår kväll


Det började att snöa runt ettiden igår.
Sedan har snön fallit i nästan ett dygn! Först nu börjar det att lugna ner sig. Det är inte så djup snö, men det är ändå såpass mycket att plogbilen hunnit ploga snöhögar. Med snön kom också julkänslorna; åtminstone för min del. Jag vaknade imorse med en jullovskänsla. Önskar att det vore jul redan, men om exakt sex veckor är det dags!

Årets första snö!

DET SNÖAR UTE!

ÄNTLIGEN!

Helgen

Då var självstudieveckan slut! Denna veckan kommer istället att bestå av mycket plugg, en danslektion och rep inför en konsert på lördag. Jag ska försöka att planera veckan så att den går så smidigt som möjligt, men vi får se hur det igår. Dagens viktigaste uppgift är i alla fall att skriva en forskningsplan till det kommande examensarbetet.

I helgen var jag på besök i Karlstad. Lördagen ägnade jag åt umgänge med mamma och pappa. Hann också med ett besök på kyrkogården, där jag tände det traditionella ljuset för farmor. Under söndagen gjorde jag ett besök hemma hos storasyster, där jag lekte med henne och min två månader gamla systerson. En riktigt trevlig helg! Ser fram emot nästa ordentliga besök i staden, som förmodligen blir på jullovet.

Nu är det dags att äta frukost, ta en dusch och sätta igång med plugget!

Oskarshamn + Göteborg

Dagarna i Oskarshamn var riktigt trevliga! Vi hann fira en födelsedag, shoppa i Kalmar, fika med Fredriks kompisar och gå en promenad vid havet. Nu är jag 1000 kronor fattigare, men har haft en bra helg.

Har faktiskt hunnit åka på ännu en resa sedan sist. Igår bar det iväg till Göteborg tillsammans med Fredrik, Cissi, Johan och Jesper, i syfte att gå lite på stan och sedan se en livespelning med Alter Bridge. Konserten var riktigt bra! Det är alltid hög klass på musiken och den gör mig glad!

Nu är det tyvärr bara tre dagar kvar av den påbörjade "självstudieveckan", så sedan börjar allvaret igen.