En Karlstadtur med bilkrångel

Jag spenderade gårdagen i Karlstad. Tog en tur dit med bilen för att hälsa på min kära Cathrine. Vi hade en mysig dag tillsammans med mycket tedrickande och tjôtande, precis som det ska vara! Det var väldigt längesedan vi fick umgås ordentligt, vilket gjorde att jag uppskattade träffen desto mer!

Efter umgänget hade jag ett ärende inne i Karlstad, där jag dessutom skulle hämta upp Fredrik och Jesper, som gått i affärer under dagen. Stannade för att tanka på väg in till centrum. Så var det ju bara det där med att mitt lås på bilen har gått sönder. Upptäckte för några dagar sedan att det inte gick att låsa upp bilen med centrallåset längre, utan var tvungen att låsa upp varje dörr manuellt. Vad jag däremot inte tänkt på, var att tankluckan också låses upp med hjälp av centrallåset! Jag stod alltså där på macken och upptäckte att tankluckan var låst. Bensinen var i princip slut. Panik! Efter många telefonsamtal och turer, fick jag hjälp av en snäll kille på Lecab. Han lyckades få upp luckan med hjälp av en skruvmejsel. Så med 1 liter bensin kvar, fick jag äntligen tanka full tank.

Ja, vi kan ju alla räkna ut att det är dags att lämna in bilen nu igen...

Lite ditt och datt

Praktiken är över och det vanliga skolarbetet är tillbaka. Jag har försökt att göra de flesta läxorna, men på något sätt känns det som om jag ligger efter redan nu. Lustigt hur det kan bli så.

Jag har i alla fall hunnit med en hel del sedan jag kom tillbaka. I helgen firades storsyrrans 30-årsdag med tårta och paket. Jag håller också på att förbereda mig inför årets SMASK. Det blir mitt andra år som dansare i tävlingen. Har en känsla av att det kommer att bli riktigt kul i år! Bara vi får i ordning det sista, kommer det bli ett riktigt bra nummer!

Fredrik och jag håller fortfarande på att försöka få ordning på saker och ting i lägenheten. Hittills har det inte funnits mycket tid till det efter flytten, men jag hoppas att en del saker kan försvinna i helgen! Det vore riktigt skönt att slippa snubbla över papperskassar så fort jag går upp ur sängen!

Click Candy


Fredrik ville visa mig något speciellt på ICA idag.
När jag kom fram till lösgodiset, fick jag se en konstig apparat stå där. Vad var det där? Jo, tydligen kallades automaten för Click Candy och hade världspremiär i Arvika (av alla ställen) den 4 februari. Mycket händer medan man är borta på praktik, måste jag säga! Jag märkte då inte av någon premiär när jag var där förra veckan, men så är jag lite disträ ibland också.

Hur fungerar Click Candy? Jo, numera är de vanliga godispåsarna utbytta mot stora plastburkar (som på bilden). Man stoppar in plastburken i automaten och klickar på en knapp. Vips, så ramlar godiset ner i burken! Det är ett annorlunda sätt att köpa godis, men kommer definitivt att göra godiset fräschare. Den enda nackdelen är att det kan vara svårt att välja exakt hur många godisar man vill ha. Tur att den söta burken väger upp det hela!

Dagens fundering: Varför tog ICA bort många av de goda lösgodisarna i samband med att automaten tillkom?

Gränsen

I lördags gick Fredrik och jag på bio. Denna kväll var det Gränsen som visades i biosalongen. De som känner mig, vet att jag sällan tycker att svenska filmer är bra. Därför var det extra förvånande att jag inte ratade den här totalt! Fast filmen var faktiskt helt okej. Lagom blandning mellan action och drama. Ett extra plus till att handlingen utspelar sig i Värmland och att en del av skådespelarna försöker sig på att prata värmländska.

Slutsats efter bioupplevelsen: Det finns inget bättre än att sitta i en salong full med värmlänningar, som alla skrattar åt de rätta replikerna!