Tidig môra

Jaha, ja. Då var bilen inlämnad igen. Firman hade nog inte alla delar inne, så troligtvis får jag antingen stanna kvar i Karlstad i evigheter eller så kan de inte fixa bilen... Jag som längtade hem så mycket! Oh well, det finns inte så mycket mer att göra åt saken. Får linka iväg till mataffären sedan för att köpa någonting att äta under dagen. Det är alltid intressant när alla färdmedel försvinner på en gång; både bilen och fötterna! ;)

Den positiva aspekten av den här historien är att jag nyss var ute på en promenad hem från verkstan i 23 graders sol och värme. Klockan åtta på môran. Är det ens möjligt i Sverige?

Klôviga Lylv är framme igen

Vaknade imorse med åtta färska myggbett. Måste ha lockat fram en hel myggkoloni under natten. Dagens i-landsproblem, tänkte jag och steg upp ur sängen. Det var fantastiskt bra väder, så vad passade bättre än att ta en liten tur till storasyster för att ligga i solen? Gjorde mig därför i ordning och gick ut till bilen. Kan ju för informations skull meddela att min bil inte har luftkonditionering, vilket gör att den brukar vara lite småljummen när det är 32 grader i skuggan. Därför drog jag naturligtvis ner fönsterrutorna. Kras! Nej, det där ljudet lät inte direkt normalt. Det var det inte heller. Lite efterforskning senare kunde jag konstatera att min fönsterruta bak på bilen inte gick att dra upp igen. Den gled gladeligen ner hur jag än gjorde. Jaha ja, där hade alltså hela hissanordningen pajat. Mysigt.

Jag körde vidare till storasyster, där vi ägnade en stund i solen. Passade på att ta fram vattenspridaren. Det var så skönt att svalka av sig i den! Till slut var jag dock tvungen att stänga av vattnet. En vanlig människa hade nog gått fram till kranen felfritt. Jag gjorde icke det. Istället trampade jag snett och kan nu konstatera att jag har en vrickad fot eller något liknande. Lite komiskt att se två systrar gå omkring med stödbandage på varsin fot, kan jag meddela.

Nåväl, jag hittade i alla fall mitt försvunna armband! Alltid något!

En liten Englandstur

En av dagarna åkte vi till Gibraltar. Det var helt grått på himlen, så kändes passande att stå i en enorm bilkö till den spanska gränsen. Väl inne i den engelska kolonin käkade vi mat. Jag försökte att prata engelska, men ville helst prata min kära spanska. Vi åkte upp i linbanan, den som ledde upp på klippan (426 meter hög). Jag såg nog ut som ett asplöv när vi närmade oss högre höjder. Överlevde hela turen så långt ifrån stupen som möjligt. Såg på de vilda aporna, som hoppade omkring. Den första apan bet en kvinna i benet. Mysigt. En vacker grotta, en linbana, några hundra enkelriktade gator och återvändsgränder senare tog vi oss tillbaka till gränsen mot España. Häftigt att få åka till Gibraltar (där jag faktiskt aldrig varit förut), men det bästa var ändå att åka tillbaka till La Campana. Borta bra, men hemma bäst :)


Fotos de España









Estoy en casa




Då var jag tillbaka i Sverige igen.

Har haft hur kul som helst de här två veckorna! Saknar redan mitt querida Andalucía! Jag ska verkligen försöka att återberätta lite roliga episoder därifrån, men just nu behöver jag smälta hela vistelsen. Kan i alla fall säga att det blev mycket Coronita, interna skämt, los Farolillos, sol och bad, enkelriktade gator, trånga gränder och felparkerade bilar. Precis som det ska vara.

Jag älskar Spanien!

Ahora me voy!




Nu är det äntligen dags! Efter ett halvårs väntan ska vi åka iväg till Nueva Andalucía! Vi blir kvar där i två veckor, vilket innebär att hemresan sker den 25e juni. Vänta er inga blogginlägg förrän jag återvänt till det kalla Sverige igen! Jag kommer nämligen ha fullt upp med att ligga och lata mig på sandstranden. ;) Ha det bra tills dess, allihop!

Hasta luego!

Skutbergsdagen

Mamma: Imorgon ska jag iväg med min klass till Skutberget, där de ska få leka lekar...
Jag: Oj, håller ni fortfarande på med det där? Jag kommer ihåg alla Skutbergsdagar jag hade på högstadiet. Det ösregnade alltid, utan undantag. Det måste vara någon förbannelse över de där dagarna.

Idag kan jag mycket riktigt kika ut genom fönstret och se att det regnar. Stackars skolbarn och lärare.

Det är ingen som undkommer förbannelsen...

El tiempo





Det här är vädret i Marbella som elpais.com förutspår från torsdag och framåt.
Tror nog att jag kan gå med på det... ;)

Sova, sova säng

Har varit väldigt trött de senaste dagarna. Kroppen har väl äntligen fått slappna av efter en lång termin. Därför har jag sovit sjukt länge varje natt. Svårt att gå upp på môran. Gud, vad skönt att vila ut ändå! Jag uppskattar det verkligen till 100%!

Är tillbaka i Arvika igen; delvis för att bara slappna av hemma och delvis för att packa ner allting till España. Nu är det mindre en vecka kvar. Jag längtar, längtar, längtar! Har peppat mig själv med att glo på spanska teveserier hela helgen. Riktigt kul! Det blir nog en fin semester det här!

Nej, nu ska jag försöka att få i mig lite frukost.

Gratis är bäst!

Det är så fascinerande det där med bilfirmor. Som tjej är det väldigt praktiskt att meka med bilar. Man åker helt enkelt till en bilmekaniker och vips, så är bilen hel igen. Gratis. Under mina två år som bilägare har jag åkt ifrån mekanikern två gånger utan att betala. Detta eftersom jag inte har behövt betala. Killen har nämligen vägrat ta emot några pengar. Jag har också fått en gratis utkörning med bärgningsbilen. Sedan har några killar på en mack bytt bilbatteri åt mig. Också gratis.

Idag var jag på däckbyte för att köpa nya sommardäck. Betalade ett bra pris för däcken och så fick jag nya fälgar gratis. Varför fick jag nya fälgar egentligen? Jo, killen gjorde sönder en av mina. Därför gav han mig fyra stycken (logiskt?). Inte mig emot ;)

Tack, tack!

Tankar i värmen

Vad svårt en del har det i livet. Vad lätt jag har det. Egentligen. Jag har ju faktiskt nästan allt. Det är helt galet.

Storasysterdag blev det. Från tidig môra till sen eftermiddag. Det var så längesedan sist att jag inte minns när. Jag hann läsa också. Jag läste en hel bok idag. På en enda dag. Precis som förr i tiden. Det är helt otroligt att jag kan slösa bort flera timmar på att läsa. Lyx, lyx, lyx!

Förresten så har jag nog fått lite mer färg på kroppen nu. Inte i ansiktet dock. Det får jag ju nästan aldrig, konstigt nog.

Hurra för sommarlovet!