Mors dag

Det har varit en väldigt varm dag. Galet skönt ute just nu! Jag har verkligen njutit till 100%. Det är lite synd att jag inte hunnit sola så mycket bara. Imôra blir det ändring på det. Då ska jag inviga mina föräldrars altan med att sola där för första gången i år. Har förflyttat mig till Karlstad idag nämligen. Planen är att jag stannar här i ett par dagar för att ordna med ditt och datt.

Firade min mammas dag förut med fika, paket och familjen. Mamma blev väldigt glad över sina presenter, så jag var nöjd. Att jag skulle få en present hade jag däremot inte förväntat mig. Hello, ny väska! Jag kan verkligen behöva en till... ;)

Nu är det inte många dagar kvar till España. 11 dagar för att vara exakt. Tengo muchas ganas!!!!!

Sommarlov!

Sommarlov! Jag kan knappt fatta det. Jag ska vara ledig till i augusti! Visserligen har jag ett par spelningar i sommar, men annars är jag helt ledig tills skolan börjar igen. Det ska bli så sjukt skönt! Jag behöver verkligen ledigt. Sova, sola, sega. Göra det jag känner för. Det är helt galet. Så här ledig har jag inte varit sedan... ja, när då egentligen? Det var ett x antal år sedan i alla fall.

Det blev ingen bartömning för min del. Efter Sossos firande vandrade Cissi och jag hem till teven istället. Det var så värt att bara sitta och göra ingenting efter en lång vecka. Var nog lite piggare än många andra på gårdagens skolavslutning. ;) Vi firade sommarlovet med häng hos Nordh på kvällen. Precis som förra året. Nice.

Idag blir projektet att hitta en mors dagspresent till min kära mor. Har ingen aning om vad jag ska köpa, men det ger sig nog när jag kommer iväg till stan. ¡Hasta luego!

Balen 2009

Då var alla praktiska tentor äntligen klara! Både pianotermins och rösttentan gick helt okej. Det var väldigt skönt att slippa nervositeten. Jätteskönt, till och med. Ska försöka att fortsätta med den positiva trenden!

Hur som helst, igår var det även vårbal på skolan. Det blev en liten sammankomst hemma hos mig innan det var dags för att åka till balen. Inte varje dag man blir eskorterad av två pojkar till en bal, så jag får väl vara nöjd. ;) Väl därinne åt vi en god middag (jag undviker att beskriva den) för att sedan återvända till skolan på eftersläppet. Det var mycket folk, många band som spelade och alkohol i omlopp. Inte för mig dock, eftersom jag höll på att somna efter den långa veckan och var för mätt för att dricka massa öl. Trevlig kväll, men den hade varit hundra gånger trevligare om jag hade sovit lite mer natten innan.

Idag är jag eventuellt lite piggare. Snart vankas det födelsedagsfirande för Sosso och dessutom bartömning ikväll. Fullt ös igen, alltså!

Några rader

Puh, vilken lång skoldag! Jag kom hem först vid åttatiden idag. Har varit en bra dag i alla fall. Nu är första redovisningen överstökad. Den gick riktigt bra faktiskt. Kändes skönt. Min lärare är galet bra på att ge mig inspiration. Efter att ha pratat om vad vi ska göra i höst, blev jag riktigt sugen på att ha lektion... Funk, rock och improvisation = KUL! :D

Dagens notis:
Grattis till Cathrine och mig på åttaårsdagen! Vi har redan stått ut med varandra i många år och många fler lär det bli, om jag får bestämma!

Plugg, plugg, plugg

Det går asbra med plugget idag (inte). Har suttit och försökt skriva ner ett bra solo till min redovisning imôra, men det slutade bara med att jag spelade hela min ragtimerepertoar i så högt tempo jag kunde. Kanske bra för fingerspelet, men inte speciellt bra för min redovisning ;) Nåväl. Kommer väl att lyckas knåpa ihop någonting imôra förmiddag, om jag har tur.

Så här ser veckan ut:

Måndag Afrosångsredovisning
Tisdag Pianoterminsredovisning
Onsdag Rösttenta + Bal
Torsdag Bartömning
Fredag Skolavslutning
 
Om ni tycker att jag bloggar väldigt sällan, så kanske ni har förståelse varför nu. Hela skolan verkar ha det lika jobbigt. Stackars Ingesund!

Den mörka kvällshimlen

Finns det något bättre än att sitta inomhus och lyssna på åskans muller? Det är något speciellt med den känslan. Skulle vilja kalla den ett behagligt obehag. Jag har suttit en bra stund och kikat ut på den mörka himlen. Inget regn har fallit. Bara kraftiga muller med jämna mellanrum. Kanske klarade vi regnskuren den här gången. Nästan så att jag blir besviken i så fall. Åskregn är riktigt mysigt.

Nu är det bara en vecka kvar. En liten vecka kvar. Sedan är det sommarlov.

JAAAAAAAAAAA!

Jag har hittat kameran! Jag har hittat kameran! Jag har hittat kameran!

Ibland är jag bara så otroligt blond att det inte är sant. Dålig på att leta. Fast vad spelar det för roll? Jag slipper köpa en ny kamera! HURRA!

... och så har jag skrivit hela kulturtentan också!

Det blev en bra dag ändå.

En punkt på listan är klar

Sådärja. Nu är lärandet klart. Jag tror knappt på mig själv när jag säger det. Det som är kvar är att ta sig till skolan och skriva ut arbetena. Sedan är det bara att lämna in och glömma bort det ämnet i ett helt år. Äntligen!

Jag har verkligen jobbat på ordentligt de senaste dagarna. Skrivit lärande, övat gitarr, piano och sång. Jag har panik över både det ena och det andra, men om jag har tur kanske det lugnar ner sig snart. Min jäkla förkylning börjar lugna ner sig nu i alla fall, tror jag. Imorse var jag inte lik tät i näsan som alla andra morgnar. Snart kanske jag kan börja träna igen. Åh, vad jag vill träna...

Imôra blir det en heldag i Karlstad med Sosso och Cissi. Vi ska handla grejer inför Spanien och skolans bal. Det ska bli grymt skönt att komma ifrån allt plugg bara för ett par timmar. Affärer, caféer, stadsliv.. YAY!

Byrålådorna

Jag fick rådet att leta i min byrå efter kameran. Det gjorde jag nu. Jag rensade ur hela min underklädeslåda utan resultat (förutom att det ser riktigt fint ut där nu). Sedan tömde jag lådan med linnen och t-shirts. Ingen kamera där heller. Det såg dock ut att vara ganska mycket toppar i lådan. För skojs skull räknade jag alla kläder. Det skulle jag inte ha gjort. Nu är jag rädd, riktigt rädd. Jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen med detta i-landsproblem. Jag har alltså femtiosju överdelar liggandes i min byrålåda. FEMTIOSJU! Vem har någonsin sett mig använda allihop? Ingen förmodligen, eftersom jag bara använder hälften av dem. Vad är det för fel på mig? Jag har uppenbarligen allvarliga problem med att slänga saker och är dessutom bortskämd. Mysigt.

Pizzan med double crust

Sitter i köket och kikar ut genom fönstret. Det ser mörkt ut på himlen och blåser lite. Ruggigt, men ganska mysigt. Så länge det är molnigt på himlen kanske jag kan få något plugg gjort. Dagens projekt blir att öva gitarr, skriva låt och försöka göra klart lärandet. Ikväll är det även någon sorts samling hos Nordh med öl, Eurovision och eventuellt grillning. Det blir nog nice. Måste säga att det är alla vänner som får mig att fortsätta just nu. Spelar ingen roll hur tråkiga dagarna är, så länge jag kan se fram emot att skratta lite tillsammans med någon. Då är det liksom värt eländet ändå.

Den här veckan har präglats av konstiga diskussioner. Den mest underliga måste ju ändå vara pizzadiskussionen. Efter mycket om och men beslutades det att jag är en pizza med double crust. Det kan vara en helt vanlig pizza, men vem vet om det finns någon ost gömd i kanten? Med det menas att jag alltså är lite hemlighetsfull. Jag kan tydligen dölja saker, fast ingen är riktigt säker på om jag verkligen gör det eller om jag är öppen som en bok. Intressant analys, måste jag säga.

Nej, nu får det vara dags att dra till stan med Fredrik.

¡Hasta luego!

Uppdatering

Igår bar det iväg till skolan för att se på storbandskonsert. Jag blir riktigt stolt över mina vänner när de gör så bra ifrån sig! Dretbra konsert rakt igenom :) Det är vid sådana tillfällen man kommer på varför man går på en musikhögskola.

Idag ska jag iväg med barnkören (där jag auskulterat/praktiserat under året) för att ha lite spelningar på deras skolor. Det blir en tripp till Dottevik och Gunnarskog. Hoppas att det går bra för dem allihop och att jag inte sabbar till det på den låten jag leder. Jag som egentligen inte borde ha med barnkörer att göra. Det är nämligen inte min grej. Alls.

Hur som helst, min evighetsförkylning verkar aldrig ta slut. Nu har jag i alla fall blivit av med större delen av huvudvärken, så jag är nog på bättringsvägen. Hade väl varit frisk för länge sedan om jag inte ägnat hela helgen åt att dansa. Fast jag dansar hellre sjuk än inte alls!

Nemo saltat sobrius, nisi forte insanit.

Ingen dansar nykter om den inte är galen. Så sant, så sant.

Querida Marbella




Om exakt en månad sitter vi på Arlanda för att vänta på flyget till mitt kära España. Då återstår bara några timmar innan vi kan vandra längs Marbellas strandpromenad och njuta av värmen och kulturen. Två veckors paradis väntar. Jag längtar.

Showtime

Ibland är det bra att genrep finns, så att man kan göra alla misstag då istället för under föreställningarna. Vi lyckades nog med det mesta igår. Folk som inte hann byta om, musik som startades vid fel tillfälle, dansare som halkade på scen, någon som höll på att bli strypt... Hela min dansgrupp kände att det var vårt sämsta rep någonsin. Därför var det dags att tagga ordentligt inför föreställningarna. Det lyckades vi med också. Är riktigt nöjd med båda föreställningarna, men mest den första. Det var sjukt kul! Trots huvudvärken, snuvan och halsen. Adrenalinkick, hello!

Lite sorgligt att det är slut nu bara. Nu blir det ju ett långt dansuppehåll till i höst. Det innebär att jag bara måste komma iväg och simma oftare, så att jag får röra på mig. Annars kommer jag att ruttna bort och det vill vi väl inte?

Dansstudions vårföreställningar

Jag gillar inte oddsen när jag vaknar 5.55 på môran på grund av snuva, ont i halsen och en grym huvudvärk. Jag ogillar ännu mer att jag inte kan somna om. Det här blir mitt försök för att göra mig sömnig, så att jag kan få sova. Så att jag förhoppningsvis vaknar friskare. Annars känns det helt ärligt inte alls bra inför dagens dansföreställningar...

Dagens schema ser ut så här:

11.00 Kläder, smink, hår + Uppvärmning
13.00 Genrep
16.00 Föreställning
18.30 Föreställning

Jippot är i aulan på IMH, för dem som är intresserade.

Dags att sova igen.

Sagan om den förlorade ringen

En dag på påsklovet var jag inne i Karlstad och fikade. När jag skulle åka hem med bilen, upptäckte jag till min förfäran att den ena silverringen inte längre satt där den skulle på fingret. Jag blev såklart ledsen. Den var ändå en av de två ringar jag fått i present av storasyster. Köpt i Spanien, om jag inte minns fel. Har sedan dess varit tvungen att använda andra ringar - ända tills idag. Jag fick nämligen för mig att ta fram tuggummiförpackningen ur handväskan när jag skymtade någonting glittrande... Se där! Det var min ring! Hur den nu har hamnat i min väska förstår jag inte, men glad är vad jag är! Tack, tack! Det är bara att hoppas på att jag hittar kameran på samma sätt.

Idag är jag seg. Har en riktig mesförkylning i kroppen. Ont i hövvet och dålig i halsen. Trött i kroppen också. Måste hitta någon reservtank med energi att hälla i mig. Sedan blir det att köra järnet med dansen.