Nyårsafton


Nu närmar det sig slutet av 2010!
Om ett par timmar är det dags att fira in det nya året! Jag har valt att fira kvällen tillsammans med en bunt av mina finaste vänner, i min gamla lägenhet. Det blir den sista festen där och förmodligen det sista tillfället någonsin att träffas där. Efter helgen är det nämligen dags att tömma lägenheten på de saker som står kvar. Lite sorgligt, men också väldigt skönt! Nu vill jag bo tillsammans med Fredrik på riktigt!

I natt firar vi in mer än det nya året. Delvis fyller jag 25 år efter tolvslaget, delvis blev Fredrik och jag tillsammans för snart exakt ett år sedan. Intressant att fira alltihop på en gång, men det blir säkert trevligt! Extra kul är det att jag får besök av både Cathrine, Gustav, Carro och Joel! Långväga besökare är aldrig fel :)

Jag önskar er alla en riktigt trevlig nyårshelg! Gott nytt år!

Mellandagarna

Annandagen firades med familjen. Släktingarna var sjuka och kunde inte komma. Därför roade jag mig med att leka med storasyster och bebisen. Det dög det med!

De senaste dagarna har jag dessutom shoppat kläder med mamma på Bergvik. Igår åkte jag hem till Arvika igen, där jag spenderade min första kväll tillsammans med Cissi. Idag ska den sistnämnde och jag åka till stan en sväng. Sedan är det bara att räkna ner minuterna innan Fredrik kommer till Arvika igen! Om tågen är snälla, kommer han hem till mig tidigt ikväll! Ska bli helt underbart!

Vad har ni gjort under julen?

Julafton

Årets julklappar!

Min julafton i år var lite annorlunda.
Jag ägnade första halvan av dagen åt glöggfika och grötätande blandat med läsning i en bok. Efter Kalle Anka kom storasyster och den lille hem till oss. När det väl dukats fram till julbord, visade det sig att bebisen var trött, men inte ville sova. Därför ägnade jag större delen av matstunden åt att nynna honom till sömn. Det gjorde mig dock ingenting, eftersom jag ändå inte var speciellt hungrig. Julklappsutdelningen började inte förrän vid nio på kvällen i år, då bebisen hade somnat för sista gången den kvällen. Han hann tyvärr aldrig att se någon tomte, men nästa år blir det nog andra grejer!

Som summering kan jag säga att det var en trevlig dag med familjen, precis som alltid! Vad gäller resten av juldagarna, så får vi se vad som händer. Idag står ingenting på schemat. Under morgondagen kanske några släktingar kommer förbi på besök. I annat fall blir det inte så mycket mer firande! Passar mig bra. Dags att ladda inför nyår nu...

Två timmar kvar


Dagen före dopparedagen.
Det här är en av mina favoritstunder under året. Att få sitta bredvid en färdigklädd gran och ta det lugnt i mysbelysningen är bland det bästa jag vet! Allt är ju äntligen klart nu! Paketen ligger inslagna under granen, skinkan är griljerad, håret är nyklippt... Nu väntar bara tre dagars julfirande. I år delar jag julaftonen med den lilla systersonen för första gången. Det ska bli spännande att se vad han tycker om tomten!

God jul, kära vänner!

Karlstad

Äntligen jullov! Idag körde jag tidigt till Karlstad för att träffa min fina Anna, som jag inte sett på över ett halvår! Det var helt underbart att få träffa henne igen! Sedvanligt satt vi på Atlantis (jaja, Mat & Muffins) i tre timmar och pratade om livet. Just nu behöver jag verkligen umgås med personer som jag litar på till hundra procent, så den här förmiddagen var guld värd! Jag kommer att sakna henne grymt mycket under hennes tre månaders resa i Asien under våren.

Gårdagen bjöd på extremt mycket spexande och julbord. Eftersom dagen var lång, blev jag väldigt trött mot slutet. Är nog den enda personen på hela skolan som inte hade träningsvärk i magen efter spexshowen. Fast ibland blir inte saker och ting som man tror, även om man önskar det.

Jag är för övrigt sjukt glad över att ha lämnat Arvika. Har länge behövt en paus från livet där och nu får jag äntligen det! Därför kommer detta att bli en extra bra jul! Önskar bara att Fredrik vore här och inte 40 mil härifrån. Jag saknar dig, älskling...

En dag kvar

Nu är det inte långt kvar till jullovet! Faktum är att skolavslutningen är imôra. På onsdag åker jag till Karlstad för att fira julen med familjen, precis som vanligt. Fast innan dess ska en hel del göras. Idag passar jag på att tvätta, städa och packa. Morgondagens schema är nämligen fullspäckat, så inget annat än skolan hinns med då. Jag punktar upp schemat här nedan, för er som vill ha lite koll.

09.30 Skolavslutning
11.30 Visning av förra årets spexfilmer
14.00 Visning av detta årets spexfilmer
16.00 Visning av förra årets spexshow
18.00 Julbord
20.10 Årets spexshow

Det ska bli spännande att se vad treorna har kokat ihop i år! Jag hoppas på en riktigt bra kväll!

För er som inte vet vad spexet är för något, kan ni läsa om det i det här inlägget!

Vad har hänt?

Den senaste veckan har jag...

... sjungit på afrosångstermins.
... haft min första konsert med afroensemblen i puben.
... spelat på Steinwayflygeln på pianotermins.
... varit på mitt livs första innebandymatch.
... hälsat på storasyster.
... kollat på två stycken spexfilmer.
... handlat julklappar i både Karlstad och Arvika.

Det är fullt upp så här innan jul!

Vinter

I år är det verkligen en ordentlig vinter!Värmlandsnytt talar de om den kallaste vintern på 150 år. Tydligen har det varit under noll grader i Karlstad konstant sedan den 22 november! Det är inte dåligt det, speciellt med tanke på hur många milda vintrar vi haft här i Värmland de senaste åren. Ja, det är ju egentligen lite för kallt, med en standard på minst -10 grader, men jag älskar snön! Det är så mysigt att titta ut och se hur snökornen faller ner till marken. I år blir det en riktigt vit jul! Underbart!

Lucia

Sitter här och har en lugn och skön luciamorgon. Kunde inte sova i natt och var därför redan vaken när Fredrik skulle gå upp vid åttatiden. Jag kunde ha gått på luciafirandet i skolan om jag vetat att jag skulle vara vaken så tidigt, men missade det tyvärr i år igen. Har inte sett ett luciatåg på fyra år nu! Det är lite av en katastrof, måste jag säga. Saknar tiden då jag lussade med min gamla kör varje år. Det var fint det!

Planen för idag är ungefär som vanligt. Har ett rep i skolan klockan tolv. Annars ska jag förbereda mig inför två terminsspel och en konsert. Ikväll har jag också bokat tvättstugan. Det gäller att härda ut nu de sista dagarna innan jullovet. Snart, snart...

Julfesten 2009

Idag, för exakt ett år sedan, var jag på julfest i skolan. Det var under den kvällen jag insåg att Fredrik kanske var intresserad av mig. Helt sjukt att det gått ett helt år sedan dess! Tiden går fort när man har roligt! På nyår har vi spenderat 365 dagar tillsammans. Som mer än vänner alltså. Vänner var vi i flera år innan dess.

Nu är det också 6 dagar kvar innan vintervilan sätter igång. Nedräkningen har börjat...

Julkort


Nu har jag postat årets julkort!
Eftersom nästa veckas skolschema är ganska fullt, är det lika bra att skicka iväg korten redan nu. Det är nog första året på evigheter som jag inte postat mina julkort den 16 december! Konstigt, med tanke på vad jag tidigare skrev om brist på tid... Har för övrigt också inhandlat min första julklapp! Presenten beställdes via internet och resulterade i två paket till lille systersonen! Hoppas att han gillar dem!

Hur går det med era julklappar och julkort?

Julklappar?

Jag har inte köpt några julklappar i år. Åtminstone inte än. Det är sent att börja handla presenter i december för mig, fast i år har jag inte hunnit med det. Speciellt inte när det är så svårt att handla julklappar i Arvika. Jag var till och med i Charlottenberg för någon vecka sedan, men det finns tyvärr inga vettiga affärer där heller. Karlstad är den rätta staden för julklappsshopping. Måste boka in en tur dit snart, så att jag får njuta av att slå in klappar!

Nu har jag i alla fall äntligen köpt julkort! Ska försöka att skriva dem i veckan, så att jag hinner posta dem i god tid innan den 16 december!

Dopet

Igår var det dags för dop! Fredrik och jag körde ända ut till Hammarö för att delta. Väl framme blev vi bjudna på mat och fika, umgicks med släkten och var med under dopceremonin. Trevlig dag! Den lilla systersonen var inte så pratglad, men han uppskattade säkert dagen lite i alla fall! ;)

På kvällen åkte vi iväg till skolan för att gå på Ulfs examenskonsert. Efteråt blev det en mysig hemmakväll framför teven. Skönt efter en så lång dag!

Nu börjar det att närma sig slutet på terminen. Två veckors skolarbete kvar innan jullovet börjar! Jag längtar som bara den! Det här är vad jag har kvar att göra innan ledigheten:

· Konsert med afroensemblen
· Termins i klassiskt piano
· Termins i afrosång
· Spelning på Marres dotters dop

Wish me good luck!

1 december

Idag börjar nedräkningen till jul! December har påbörjats på ett väldigt bra sätt med både kyla och snö! Det känns helt overkligt att det legat snö på marken i flera veckor redan! Det är lite för kallt ute (-15) för att vara december, men det känns ändå helt okej. Det ger mig ju förhoppningar om en vit jul!

I söndags firade Fredrik och jag en mysig första advent tillsammans. Det var den bästa dagen på länge, då jag slapp plugga och hann umgås ordentligt med min fina pojkvän! Framåt kvällningen kom Cissi och Johan förbi och drack glögg framför den sedvanliga söndagsfilmen. Vi var allihop överens om att Defiance var en film värd att se, så jag uppmanar folk att kika på den!

Denna vecka bjuder på lite ditt och datt. På lördag ska min systerson döpas. Jag har fått äran att sjunga en sång för den lille. Efteråt blir det fika med släkten, som jag inte träffat på... ett år? Två? Tre? Längesedan var det i alla fall! Utöver det kanske jag ska träffa Cathrinen en stund, som nu äntligen har kommit hem från sin tre månader långa vistelse i Costa Rica! Håller tummarna för att vi får ihop någon umgängestid!