Dags för förnyelse

 

Ser du inte den nya bloggdesignen? Tryck på F5 för att uppdatera webbläsaren!


World of Tanks


Vad gör jag när det är molnigt ute? Jo, när vädret inte vill att jag ska sola, sitter jag vid datorn och spelar World of Tanks. Det är egentligen inte ett spel som jag borde tycka är kul, men konstigt nog gör jag det ändå. Åtminstone nu när jag börjat använda min femte tank och kan börja skjuta ihjäl folk på riktigt! Man blir snabbt beroende av det här spelet, så om du vill ha något att slösa bort dagen med... Ladda ner det!

Midsommar 2011

Midsommaraftonen firades i slutändan hemma hos Emil och Erica. Där var vi ett gäng på 7 personer, som åt mat tillsammans och hade det trevligt! Det regnade hela kvällen, så tyvärr fick vi sitta inne och äta middagen. Lite trist, men eftersom vi ändå inte hade några speciella planer, så fick det gå ändå. Efter att ha hunnit med både middag och en lek, gick jag hemåt för att slappa vidare i soffan istället. Var så pass trött att det var skönt att få komma hem en stund.

Efter ett par år av oplanerat midsommarfirande är jag nu sugen på att fira på riktigt igen. Med det menar jag att jag faktiskt vill se en midsommarstång, ha blommor i håret och mysa tillsammans med mina närmsta. Det blir planen för nästa år. Om jag nu inte är i Spanien, vill säga. Casitan är alltid en god ursäkt för att inte fira midsommar överhuvudtaget. ;)

Östkusten och födelsedagsfirande

Oskarshamnsresan var trevlig! Det blev dock ingenting av Ölandstrippen, eftersom vädret var kasst under hela resan. Vi gjorde en hel del saker i alla fall. Det hanns med en runda med äventyrsgolf, en tur till Kalmar för shopping och besök på Kalmar Slott, ett lite tidigt firande av Fredriks födelsedag och umgänge med familjen Nordh.

Efter hemkomsten har jag haft fullt upp. Jag har hunnit tvätta, handla mat och framför allt firat Fredriks riktiga födelsedag. Det gjorde vi under gårdagen, då vi bland annat bjöd hit Cissi på tårta och umgänge. Det har varit många bortresta från Arvika den senaste tiden och därför blev firandet rätt litet. Gjorde dock ingenting, för efter Oskarshamnsresan var det skönt att ta det lugnt!

Idag har jag en ledig dag, med endast några få ärenden, och imôra väntar midsommarfirande. Hur vi nu ska tillbringa midsommaraftonskvällen är det ingen som vet än så länge, men vi får se vad det blir.

Tråkväder

Idag är det världens tråkigaste väder. Det har regnat ända sedan jag gick upp 7.50 imorse. Jag hoppas verkligen på lite bättre väder i helgen. Imôra åker jag nämligen till Oskarshamn för lite umgänge med Fredriks familj. Vi planerar dessutom ett besök i Kalmar och även en liten rundtur på Öland. Det ska bli riktigt skoj att åka iväg från Arvika ett par dagar! Behöver en ordentlig paus från diverse saker häromkring.

Fredrik och jag åker för övrigt runt en hel del just nu. Igår var vi i Karlstad för att besiktiga bilen och shoppa loss. Någon shopping blev det tyvärr inte för mig, men bilen gick igenom besiktningen i alla fall! Vi hann också säga hej till Marre och hennes lilla Emilia samt leka lite med Anne och systersonen. En riktigt mysig dag, med andra ord!

Sommarlov!

Födelsedagstårtan


Igår hade jag en helt underbar dag i Karlstad!
Fredrik och jag åkte dit för att fira mammas födelsedag, vilket vi gjorde med ett restaurangbesök, tårtfika och kubb. Solen sken och det var varmt ute! Ett perfekt sätt för att fira att sommarlovet börjat!

Jag kan för övrigt knappt fatta att jag ska vara ledig ända till slutet av augusti! Under den tiden har jag endast ett skolarbete att skriva (så går det när man är sen med inlämningar)! Helt sjukt! Jag planerar att utnyttja det till fullo!

Gitarr

Gå in på www.google.se för att spela!


Jag spelar just nu gitarr på google.se!
Idag kan man nämligen göra det! Det går att spela både med tangentbordet eller genom att föra musen över strängarna. Kul, kul! Nörd som jag är, har jag redan räknat ut att gitarren är stämd efter G-dursskalan och innehåller fina ackord som G, C och D. Logiskt och bra!

Har för övrigt precis kommit hem från sångtermins. Nu har vi improviserat, sjungit och ätit tårta! Efter denna förmiddag har jag bara två uppgifter att lämna in innan terminen är slut. Jag kan knappt fatta det! Friheten är nära!

Boktips

Nu börjar äntligen sommarlovet att närma sig! Innan dess ska jag hinna med afrosångstermins samt en sista lektion med min sångelev. Har också en uppgift jag måste lämna in till Borch innan jag är klar. Fast nu är det ändå väldigt nära! På fredag är det skolavslutning och efter det ska jag vara ledig! Hela sommaren lång!

Hur som helst... Under sommarlov brukar jag i regel vara en riktig bokmal. Även i år har jag tänkt att få slappna av i solen med en bok. Har dock inga idéer om vad jag vill läsa. Har ni några boktips? Jag brukar sluka det mesta (förutom science fiction), men helst av allt läser jag thrillers, biografier eller "tragiska" böcker.


Kom igen! Tips, tips, tips!

Åskväder


Idag har det varit ett ordentligt åskväder.
Imorse sken solen, men framåt tolvtiden skymtade jag mörka moln borta i horisonten. Sedan kom regnet. Åskan verkade vara långt borta, men så plötsligt slog blixten ner rakt över oss. Jag skvatt till ordentligt av den ljudliga smällen, kan jag säga! Tydligen slog blixten ner i ett hus här i Dottevik. Lite spänning i vardagen är aldrig fel... Eller? Det verkade ha gått bra med huset i alla fall, som tur är!

Examenspresenter

I lördags fick både Sosso och jag en hel del paket. Faktiskt mycket mer än vad jag förväntat mig. Har tagit kort på ett urval av presenterna, så att ni kan få en titt! Enjoy!


Blommor från Cathrinen, Kajsa och sångfröken Maja.



Armbandet fick jag av min älskade Fredrik, örhängena av Anna,
klockan av mina föräldrar och fotlänken av Jessica.




Spansk ordlista från Anne och Andreas, välkomstskylt från systersonen
och en wine stopper från Kalle.




Den här söta flygeln gav mina föräldrar mig.
Klart att jag ska ha en flygel på min examensdag! ;)




Törley Gála Sec från Tuba-Fredrik, Viña Maipo från Fredrik Eks föräldrar
och Touch of Down Under från Ulf
.